Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

КРУИЗИ

Почивка в Кушадасъ + круиз с 4 нощувки
Продължителност:  10 дни / 7 нощувки Транспорт:  Кораб
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Хотел
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
Хотели
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Тази вълнуваща почивка по земя и вода е подходяща за пътешественици, жадни за нови усещания и приключения, сред комфорта и лукса на модерни хотели и луксозни яхти. Изключително преживяване, съчетаващо в себе си престой в един от най-предпочитаните турски курорти – Кушадасъ, и плаване с красивия кораб CELESTYAL OLYMPIA сред лазурните води на морето. Ще имате възможност да обиколите легендарните гръцки острови, както и да посетите някои от най-заинтригуващите забележителности на Турция в околностите на Кушадасъ. Това е пътешествие, за което ще разказвате дълго.


ПЪРВИ ДЕН
Отпътуване от съответния град към Кушадасъ, Турция.

ВТОРИ ДЕН
Пристигане в Кушадасъ и настаняване в хотел по избор.

ТРЕТИ ДЕН
Свободно време и възможност за допълнителни екскурзии, предлагани и заплащани на място в Кушадасъ.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Свободно време и възможност за допълнителни екскурзии, предлагани и заплащани на място в Кушадасъ.

ПЕТИ ДЕН
Напускане на хотела. Трансфер до пристанището на Кушадасъ. Качване на борда на кораба. В 13:00 ч. – отплаване.
В 17:45 ч. акостираме край най-малкия от Додеканезките острови - Патмос. Възможност за допълнителна брегова екскурзия на острова.

Големият едва 28 кв. м остров принадлежи към група от дванадесет гръцки острова, известни още като Южни Споради. Известен е с това, че около 95-та година тук за две години е бил заточен Йоан Богослов, който на това място написал две от основните части на Новия Завет – „Евангелие от Йоан” и „Откровение”. Това е станало в Свещената пещера, която се намира в центъра на манастира „Апокалипсис”. На най-високата точка на острова се намира манастира „Св. Йоан Богослов” с богата библиотека и забележителни дърворезби и скулптури.

Брегови екскурзии на Патмос:

1.„Посещение на манастира „Свети Йоан Предтеча” и Пещерата на Апокалипсиса”
Цена: 67 евро на човек

След като напуснем пристанището на Скала, ще стигнем до манастира „Свети Йоан Предтеча”. През 1088 г. талантливият монах на име Христодулус открил манастир в чест на св. Йоан Евангелист и превърнал Пещерата на Апокалипсиса в свещено място. След това ще разгледаме град Патмос, който е контрастна смесица от стари великолепни имения и скромни домове, построени около стената на манастира. Използвайте свободното си време, за да се насладите на всичко, което градът може да предложи, включително несравнима гледка към морето - еднакво завладяваща при изгрев или залез, както и очарователните бутикови магазини и кафенета. Нашата крайна спирка е Пещерата на Апокалипсиса, важно място за поклонение на християните по света. Скалата е разкъсана с три малки пукнатини, които символизират Светата Троица и се твърди, че на това място Божият глас диктува на св. Йоан думите на Откровението. Пещерата е била превърната в място за посвещение от основателя на манастира Патмос, свети Христодулус.

2. „Тур из околностите на Хора и Пещерата на Апокалипсиса”
Цена: 67 евро на човек

Започваме нашата обиколка с кола през Скала - единственото пристанище, и центъра на остров Патмос, където ще откриете и красив плаж, новото съвременно яхтено пристанище и повечето кафенета, ресторанти, таверни и барове на острова. Първата ни спирка е Пещерата на Апокалипсиса - важно място за поклонение. Легендата гласи, че това е мястото, където св. Йоан чул Божия глас и където получил думите на Откровението. След това ще отидем до средновековното селище Хора, откъдето ще се насладите на прекрасна гледка към манастира „Апокалипсис”, пристанището Скала и североизточната част на острова. Нашето пътешествие продължава с панорамна обиколка на скалистия вулканичен пейзаж на острова, където ще спрем да снимаме ефирните вятърни мелници. Ще се сбогуваме с Патмос в бар „Arion” на крайбрежната алея Скала - най-старото кафене на острова и най-доброто място да се насладите на класически фредо капучино.

3. „Традиционен пир на Патмос”
Цена: 58 евро на човек

От пристанището Скала отиваме до традиционна таверна, където ви очаква истинско пиршество от вкусове и цветове. Издърпайте един стол до дървените маси, всички препълнени с вкусна храна и опитайте от богатото разнообразие от традиционни ястия. Хубавата гръцка музика ще ви накара да се впуснете в ритъма на гръцките хора.

Отплаване в 21:30 ч.

ШЕСТИ ДЕН
Остров Родос, престой от 07:00 до 18:00 часа. Корабът акостира на самото пристанище срещу стария град. Възможност за допълнителна брегова екскурзия.

Брегови екскурзии на Родос:

1. "Средновековна обиколка - Линдос и Цитаделата на рицарите"
(Цената е включена в пакетната цена на програмата)

Остров Родос се намира в Егейско море и е най-големият от групата на Додеканезките острови на Гърция. Има форма на острие на стрела. Островът е известен с Родоския колос, едно от Седемте чудеса на света, представляващ гигантска статуя от желязо и бронз на бога на слънцето Хелиос, съборена от земетресение през 226 г. Линдос е привлекателно градче, с боядисани изцяло в бяло къщи, построени в скалите на хълма, самият той увенчан с Цитаделата. Векове на културата и слой след слой на древни цивилизации очакват да бъдат открити по време на нашата автобусна обиколка през впечатляващия Линдос и внушаващия благоговение Акропол. Ще последваме стъпките на героите, като се разходим заедно с рицарите из Цитаделата в сърцето на стария Родос. Седемте ложи на Ордена, които все още носят оригиналните си гербове, а дворецът на Великия Учител си заслужава името. Ще бъдете възхитени от внушителната готическа архитектура на крепостта, която ще ви пренесе в очарователната атмосфера на рицарското време. Нашата разходка из Родос приключва със свободно време за всеки, който иска да разшири спомените си от острова.
Нашата обиколка започва с Акропола Линдос, на 55 км (40 мили) от град Родос, за да разгледате храма на Атина, построен през 300 г. пр.н.е. Обратно в стария град на Родос, вие ще преминете през D’Amboise Gate по протежение на напълно запазената Улицата на рицарите.

2. Средновековен тур – църквата „Филеримос”§Цитаделата на рицарите”
Цена: 74 евро на човек

Полудневна пешеходна обиколка на Родос, по време на която ще разгледаме средновековното минало на града и завладяващата история на рицарите хоспиталиери на св. Йоан. Цитаделата, един от най-добре запазените средновековни градове в Европа и домът на рицарите на св. Йоан, ще ви даде поглед към ежедневието и предизвикателствата на средновековния Родос. Построен през XIVвек, на върха на руините на цитадела от VII век, дворецът е красиво запазен като ключова характеристика на Стария град на Родос, включен в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Ще завършим пешеходната си обиколка със свободно време в Стария град на Родос, като ще имате възможност да се насладите на прекрасния град, да направите повече снимки или да намерите най-хубавите сувенири за подарък от магическия Родос.

Отплаване към остров Крит.

СЕДМИ ДЕН
Остров Крит, престой от 07:00 до 12:00 часа.

Остров Крит е най-големият гръцки остров, разположен на площ от 8336 кв. км и петият по големина в Средиземно море.

Брегови екскурзии на о-в Крит:

1. „Минойнският дворец на Кносос - първата европейска цивилизация”
(Цената е включена в пакетната цена на програмата)

Остров Крит е най-големият гръцки остров, разположен на площ от 8336 кв.км и петият по големина в Средиземно море. Докато се впускаме в невероятния открит музей на двореца Кносос, нашето автобусно пътешествие ще ви отведе по гордото венецианско наследство на Ираклион - крепостта "Кулес" (крепостта с изглед към пристанището на Ираклион), венецианската лоджия (административен и социален център от XVII век), хармоничния фонтан "Морозини" и църквата "Свети Тит" от ХХ век. Ако решите да изследвате двореца Кносос, считан за най-стария в Европа, то вие ще влезете в невероятния свят на легендарната Минойска цивилизация. Дългите и криволичещи улици на древния град на Крит постепенно показват забележителното изкуство, архитектура и ежедневието на минойския народ. Вдъхнете хилядолетия от историята и си представете легендите за Дедал, Тезей и Минотавъра, които оживяват в забележителната зала на Кралската гвардия и двойните оси, царската камара или апартамента на кралицата. Насладете се на свободното време, за да се възхитите на красотата и уникалността на най-големия град в Крит (и четвъртият в Гърция). Градът е изпълнен с богатство от музеи, които задоволяват всеки вкус, пълен е с оживени кафенета и елегантни магазини, тук е и впечатляващото укрепено пристанище, огромните арки и арсенали.
Древният град Кносос, един от най-известните археологически обекти в цялото Егейско море, показва очарователна представа за сложната Минойска цивилизация. Вижте тронната зала, фреската на принца на лилиите, внушителната голяма стълбищна клетка. Екскурзията също включва спирка в Ираклион за кратка разходка из историческия център, преди да се върнем на кораба.

2. „Разходка из провинцията на Крит и запознаване с неговия бит”
Цена: 74 евро на човек

Започваме нашата обиколка с автобус от пристанището на Ираклион, покрай крепостта Кулес, охранявана от нейните венециански лъвове и продължаваме отвъд границите на града на панорамна обиколка към Пеза - винената долина на Крит. Над 20% от гръцкото винопроизводство произхожда от целунатия от слънцето остров Крит, а 70% от критското вино се прави в долината Пеза. Нашата обиколка ще ви впечатли с красиви гледки на провинцията на острова и нейните 4000-годишни лозя. Пристигаме в Стиронас, малко традиционно критско село, разположено на надморска височина от 550 м. Ще посетим ботаническа градина, в която се намират множество ароматни билки и лечебни растения, родени в планините на Крит, ще ви бъдат разкрити някои от тайните на критската кухня и ще ви поглезят с всякакви аромати. Нашата финална и празнична спирка ще бъде в традиционната Raki distiller of Stironas, където нашият домакин ще ви посрещне с чисто критско вино, произведено и съхранено в избата му и ще сподели с вас тайното изкуство на винопроизводството и бутилирането. Следвайки критското гостоприемство, ще бъдем поканени да опитаме традиционна критска храна с всички най-добри натурални продукти, докато група фолклорни танцьори ще ви накарат да се почувствате като у дома си.

3. „Венецианският Ираклион и Археологическият музей”
Цена: 67 евро на човек

Венецианското влияние в Ираклион е обогатило града с красиви архитектурни структури и постройки, които все още са запазени и показват неговата богата история. Нашата автобусна обиколка ще ви потопи във венецианското наследство на Ираклион и древната слава на Крит, а също така ще ви даде достатъчно свободно време за разходка из центъра на стария град на Ираклион, за да си купите сувенири или да се насладите на освежаващи напитки в местно кафене. Ще стигнем до гордата крепост Кулес (венецианската крепост, която доминира над пристанището) и ще продължим към зашеметяващата венецианска лоджия, административния център на острова от XVII век. Майсторски преплетените дорийски и йонийски архитектурни детайли на фасадата са образец на изисканата венецианска архитектура и подчертават значението на Ираклион в рамките на Венецианската република. Ще продължим към фонтана Морозини, друг шедьовър на града и ще видим църквата „Свети Тит”, посветена на апостол Тит, проповядвал християнството на острова през I век. Ще посетим Археологическия музей на Ираклион, един от най-добрите музеи на гръцката история и изкуство. Основан през 1883 г., в музея оживяват над 5 500 години гръцка и римска история. Сред безценните артефакти са изключителни находки от двореца Кносос, включително древните бижута, ежедневните предмети, религиозните артефакти и невероятната глава на бика.

Отплаване към о-в Санторини. Престой от 16:30 до 21:30 ч.
Възможност за допълнителни брегови екскурзии на острова.

Брегови екскурзии на о-в Санторини:

1. „Поразителното село Оия, кацнало на ръба на калдерата”
Цена: 74 евро на човек

Нашата обиколка до скъпоценния камък на Санторини, село Оия, е пътуване през красивия като картина свят на острова, където царуват романтиката и красотата. За да открием второто по големина село, ще преминем през живописните селца Фиростефани и Имеровигли. Нашата обиколка ще продължи до калдерата на Санторини, която предлага спиращи дъха гледки. Когато пристигнем в Оия, ще преминем през блестящите бели улици на селото, през красив лабиринт от магазини, кафенета, художествени галерии и хотели, хармонично изградени в неповторимия цикладски стил. Ще имате свободно време да се насладите на една от най-известните и обичани световни картини - да снимате вдъхновяваща природа, да пазарувате изящни бижута или просто да се отпуснете и усетите красотата на Санторини. Насочете се нагоре по черната вулканична скала и отидете до Оия, кацнало на самия край на калдерата. Това красиво малко селце има стилни магазини и ресторанти и може би най-добрия изглед от Санторини. Не на последно място сред забележителностите са известните варовикови църкви с небесносините си куполи, а Егейско море е блестящо в далечината.

2. „Круиз до островите на Санторини и вулкана”
Цена: 69 евро на човек

Нашето полудневно пътуване с лодка ще ви отведе на едно уникално пътешествие около един от най-сниманите пейзажи в света - остров Санторини. Обиколката с лодка ще ви позволи да откриете този невероятно романтичен остров от уникална перспектива, да се доближите и да се запознаете с грубия вулканичен силует на Санторини. Ще минем покрай Палеа и Неа Камени, два необитаеми и изцяло вулканични острова в архипелага Санторини. Тези острови от черна лава, представляват удивителен пейзаж, силно оформен от мощното вулканично изригване от около 1600 г. пр. Хр., което създава сегашната природа на Санторини. Обиколката ни на Санторини ще приключи с посещение на горещите извори Палеа Камени, където лековитите води могат да достигнат до 35 градуса по Целзий. Тук ще имате възможност да плувате до изворите.

4. „Разкопки в село Акротири“
Цена: 74 евро на човек

Добре дошли на полудневната ни разходка „Разкопки в село Акротири“. Акротири се намира в югозападния край на остров Санторини, с накацали по склона къщички. На тази експедиция ще открием древни съкровища, добре запазени от вулканичната пепел при изригването на вулкана. Ще видите деликатни художествени съкровища, включително живи фрески, мебели и съдове, които разказват великолепни истории за древния живот и общество на минойската цивилизация. Ще завършим това пътешествие из изумителната история на Санторини със свободното време в град Акротири, красиво разположен в близост до известния Червен плаж с изглед към югоизточната част на острова.

Отплаване към пристанище Пирея. Тази вечер ще имате невероятното удоволствие да се насладите на прославения залез на Санторини и на светлините на острова.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Атина, престой от 07:00 до 11:30 ч.

Брегови екскурзии в Атина:

1. „Паметниците на Атина и Акропола”
Цена: 78 евро на човек

Разгледайте най-доброто, което Атина може да предложи в тази полудневна обиколка на историческия център на града. Посетете Акропола, Партенона и много други древни съкровища. Насладете се на свободното си време, за да опознаете криволичещите улици на Плака с неговите очарователни традиционни таверни и магазини за подаръци, продаващи ръчно изработени местни стоки. След това ще се отправим на панорамна автобусна обиколка около най-известните забележителности в Атина. Величественият Акропол с изглед към покривите на Атина е символ на класическата архитектура и бижу в короната на гръцката столица. Ще посетите най-важния археологически обект в града, включително Храма на дорийския орден, посветен на богинята Атина, единственият Партенон, както и други забележителности като Пропилея (порти), Храмът на Ерехтеон и Храмът на Атина. Стадион „Панатенаик”, Националната библиотека, Атинския университет, Университета, Гробницата на незнайния воин, Парламента, площад „Омония” и не на последно място площад „Синтагма”.

2. „Тур из Атина и Новия музей на Акропола”
Цена: 78 евро на човек

Открийте какво се крие в сърцето на богатата история на Гърция и се насладете на интензивността на нейната горда столица в една бърза автобусна обиколка на Атина. Разгледайте метрополиса и някои от най-емблематичните му забележителности, от люлката на съвременните олимпийски игри до оживените площади на града и археологическата съкровищница на Акропола. Панорамната автобусна обиколка ще ви потопи в оживената атмосфера на града, където древното наследство и съвременната култура се смесват безпроблемно, докато карате покрай блестящия стадион "Панатенаик" (дом на първото издание на съвременните Олимпийски игри), вдъхновяващия храм на Зевс и оживените площади „Омония” и „Синтагма”. След това ще посетим фантастичния Музей на Акропола, най-съвременното архитектурно бижу, което разказва очарователните истории за множество безценни артефакти, извлечени от Акропола от 1834 г. досега. Завършете атинската си разходка като разгледате очарователните тесни улички на Плака, където можете да използвате свободното си време, за да пазарувате или да се насладите на чаша фрапе.

Отплаване от пристанище Пирея към остров Миконос.

Остров Миконос, престой от 18:00 до 23:00 часа.
Трансфер на остров Миконос от кораба до центъра на града и обратно (цената на трансфера е включена в пакетната цена на програмата).

Главен град на острова е Миконос, известен също и като Хора. Тук си дават среща специфичната архитектура, с множество рибни ресторанти и кафенета, бутици и магазини за сувенири. Посетителят най-напред е поразен от уникалната архитектура на тукашните къщи – изцяло бели, кубични, максимум на два етажа. Тесните улички между тях също са боядисани в бяло. Не пропускайте да видите Малката Венеция – поредица от къщи в типичната островна архитектура, в основите на които се разбиват морските вълни; площад „Алефкандра“ с църквата и рибните ресторанти; вятърните мелници; площад „Триа Пигадиа“ („Трите Чучура“); летния амфитеатър; църквата „Парапортиани“ и площада пред старото пристанище.

Отплаване към Кушадасъ.

ДЕВЕТИ ДЕН
В 07:30 ч. акостиране на пристанището на Кушадасъ. Трансфер към мястото за отпътуване към България. Отпътуване към България.

ДЕСЕТИ ДЕН
Пристигане в съответния град в България.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222