Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

България

Троян, Ловеч и Крушунските водопади
Продължителност:  2 дни / 1 нощувки Транспорт:  Автобус
Маршрут
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДВА МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ!

Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Град на отпътуване
Място
Час
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 06:00 часа
Стара Загора бензиностанция ОМВ - Славянски 07:00 часа

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от гр.Сливен в 06:00 ч. по маршрут Сливен – Стара Загора - Троян.
Разглеждане на Троянския манастир - третият по големина в България, разположен в красивата долина на река Черни Осъм, на 10 км южно от град Троян. В главния църковен храм „Успение Богородично” се пази една от трите чудотворни икони в България - иконата на „Пресвета Богородица Троеручица”.
Продължаваме пътуването към пещерата Съева дупка.
Съевата дупка е образувана преди повече от един милион години от тектонски варовици. Богатото съдържание на калциев карбонат е спомогнало за образуването на разнородни природни форми с различно оцветяване. Съева дупка е разположена на 3 км южно от с. Брестница, тя е най-голямата забележителност, една приказна подземна перла, в Брестнишкото землище.
Отпътуване за Ловеч, един от най-старите градове в България. Настаняване в хотел.
Четиридесет и пет хилядният Ловеч е разположен между хълмовете Стратеш, Хисаря и Баш Бунар. Последният е към изхода за град Троян и Стара планина. Там ще видите две красиво оформени чешми. Според стара легенда всеки, който дойде в града и пие вода от тях, завинаги остава тук.
Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Разходка в Ловеч, включваща пешеходна обиколка в архитектурно-историческия резерват „Вароша”. Отлично запазените къщи, музеи, църкви и уникалният покрит мост на Колю Фичето са съхранили духа на Възраждането. Възможност за посещение на етнографския музей Драсовата къща и отлично запазената крепост, откъдето се открива панорама към града.
Отпътуване за Деветашката пещера, една от най-големите забележителности в района на Деветашкото плато и една от най-големите открити пещери в България. Общата й дължина е 2 442 м, площ 20 400 кв.м, височината й достига до 60м.
Екскурзията продължава с посещение на Крушунските водопади.
Крушунските водопади се намират в един до скоро девствен регион на България - край село Крушуна, Ловешко. Известните водопади са разположени в южната част на селото, в местността „Маарата”. Лесно достъпната екопътека е изключително подходяща за приятна разходка. Природната забележителност включва огромен скален масив и река Маарата, водата на която образува феноменален карстов водопад с височина 20 метра - най-голямата в страната водна травертинова каскада с много прагове, водни басейнчета, своеобразна растителност и бигорови скали.
Отпътуване за Сливен. Пристигане вечерта.


Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222