Екскурзии в Турция

Великден в Истанбул
Маршрут:  3 нощувки
Продължителност:  4 дни / 3 нощувки
Транспорт:  Автобус
цена от: 255 лв.
или се обади на
тел.:0700 1 2222
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Няма свободни места!


ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от гр. Сливен с луксозен автобус в 05:00ч. бензиностанция ЕКО на Дамарски мост и от Стара Загора в 06:00ч. за Истанбул - градът на два континента, столица на три империи, перлата на Ориента.
Около обяд пристигане в Истанбул.
Туристическата програма започва с пешеходна обиколка с професионален екскурзовод: разглежда се старата част на Истанбул - Хиподрумът – център на живота на града, построен през 203 г. като огромно съоръжение за конни състезания. На Хиподрума са разположени Египетският обелиск, Змиевидната колона, Синята джамия /единствената джамия в Турция с шест минарета/, музеят “Св. София”– храмът на Божията премъдрост, който съчетава в себе си две религии, шедьовър на Византийската архитектура, превърнат при завладяването на Истанбул през 1453 г. от Османската империя в джамия.
Бонус - Посещение на базиликата "Йеребатан сарънджъ" - най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, приличащо на дворец. Резервоарът е разположен в историческия център на града, в района Султанахмет срещу катедралата „Св. София“. Самото название на резервоара «Цистерна на базиликата» означава водохранилище на храма „Св. София“. Интересно е, че тук е запазен единственият оригинал, оцелял до момента на горгоната Медуза (не включва входната такса).
Настаняване в хотела. Свободно време.
Вечерта възможност за екскурзия „Нощен Истанбул“. Нощна разходка в Истанбул – завладяваща и незабравима. Тръгвайки от хотела, автобусът преминава по крайбрежния булевард, от който се разкрива гледка към Мраморно море. Следва преминаване по моста Галата – най-старият в Истанбул, след това преминаваме в Азиатската част на града и посещаваме местността Чамлъджа с прекрасна панорамна гледка към нощен Истанбул. Ще имате на разположение известно време за турско кафе и традиционните турски палачинки „гюзлемета”. На връщане 1 час свободно време в района Таксим с известния булевард „Истиклял”.
Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Възможност за „Круиз по Босфора” - екскурзията продължава час и половина и е едно незабравимо преживяване. От кораба може да видите къщите, където са протекли снимките на едни от най-хитовите турски сериали.
След обяд възможност за посещение на Султански дворец "Топкапъ".
Дворецът "Топкапъ", който е бил център на управление на Османската империя, в продължение на 400 години е наистина една от най – важните исторически забележителности в Истанбул. Именно поради тази причина “Топкапъ Палас“ е един от най-посещаваните музеи в Европа.Турът е с продължителност около 3-4 часа.

БОНУС – 22:30ч. Посещение на Тържествена Великденска литургия /включена в цената/- на туристите ще бъде направен трансфер от хотела до църквата „Св. Иван Рилски“ - седалището на Българската екзархия, където ще бъде отслужена литургия, а след това ще бъдат върнати обратно в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска, включваща традиционните боядисани яйца и козунак!!!
Възможност за екскурзия „Новия Истанбул“. Преминаваме през Галатския мост и се отправяме към новата европейска част на града и района на небостъргачите. Ще имате възможност да се насладите на един различен град - да видите съвременната част на Истанбул, коренно различна от старата историческа част .
Посещение на небостъргача „Сапфир”- най-високата жилищна сграда в Европа, открита на 04 март 2011 година. Небостъргачът „САПФИР” се намира в Истанбул, в района „Левент 4”. След завършването й в края на 2009 г.,сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино.Небостъргачът е проектиран от Tabanlioglu Architecture. Испанският вестник Ел Паис пише, че за последния 6 годишен период в квартал Левент в Истанбул са били построени 40 небостъргача и до 2015та година ще бъдат построени още 29 и те ще станат символ на турския прогрес и икономически възход.
Ще имате възможност се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците.

Следобяд БОНУС от фирма „Дорис“ - посещение на Принцови острови. Тръгване от хотела и трансфер до пристанището. С корабче се пътува от пристанище Еминюню - пътешествието по Мраморно море до Принцовите острови трае около 1,45 ч. Принцовите острови представляват архипелаг от 9 острова, обитаеми от които са само 4: Къналъ, Бургаз, Хейбели, Буюк Ада. Най-големият от тях е Буюк Ада - той е островът, който се посещава по време на екскурзията. На острова могат да се наемат файтони за разходка, като цената на малка обиколка (с продължителност 45 мин.) е 20 турски лири, цената на голямата обиколка (1.10ч.) е 40 турски лири. Файтоните са четириместни. Екскурзията по Мраморно море до Принцовите острови е с продължителност около 5-6 ч.
Възможност за вечеря в ресторант с традиционна турска програма. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска. Освобождаване на хотела. Продължаме с БОНУС от фирма „Дорис“ - посещение на ГИГАНТСКИЯ АКВАРИУМ – Тюркоазоо – най-големият в Европа. Ще имате възможност да се разходите измежду над 20 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разположен на територия от 8000кв.м, аквариумът разполага с един от най-дългите подводни тунели – 80 метра, който дава възможност за 270º панорама. Аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул – ФОРУМ ИСТАНБУЛ, където ще имате възможност да напазарувате от стотици световноизвестни марки, хранителен хипермаркер REAL и хипермаркет за интериорни решения IKEA.
Отпътуване за град Одрин – Бонус от „Дорис“ за Вас! Туристическа програма в Одрин - българската църквата „Св.Св.Константин и Елена“ и джамията „Селимиe“ - символ на Одрин. Пристигане в България – късно вечерта.Как да резервирам?

Ползвайте един от следните начини:

по телефона: 0700 1 2222