Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

УЧЕНИЧЕСКИ ЕКСКУРЗИИ

Виена и Загреб без нощни преходи
Продължителност:  5 дни / 4 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Виена – столицата на Австрия, е олицетворение на аристократизма и изяществото. Като всеки град с богата история, Виена има своите символи. Всеки посетител на един от най-красивите градове на Дунав непременно иска да види катедралата "Свети Стефан" – красива и величествена в своята вековност.
Прочутото Виенско колело, другият символ на австрийската столица, е построено през 1879 година и сега се намира в Пратера – огромният увеселителен парк на брега на Дунава.
Истинско богатство за Виена са двата императорски двореца – "Хофбург" и "Шьонбрун", в които е живяло семейството на Хабсбургите. В "Шьонбрун" се намира и най-старият зоопарк в света, с огромно разнообразие от диви животни и екзотични растения.


Град на отпътуване
Място
Час
Цена ранни записвания до месец преди датата на отпътуване
Стандартна цена
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 05:00 часа
489 лв.
509 лв.
Стара Загора паркинг жп гара 06:00 часа
489 лв.
509 лв.
Чирпан спирка Център 06:30 часа
489 лв.
509 лв.
Пловдив ОМV до х-л „Санкт Петербург“ 07:15 часа
469 лв.
489 лв.
София Централна автогара, сектор Паркинг 09:15 часа
449 лв.
469 лв.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН:
Сливен – Нови Сад (800 км)

Отпътуване в 05:00 ч. от Сливен към ГКПП "Калотина". Кратка автобусна обиколка на Белград (при възможност) и продължаваме към Нови Сад. Настаняване в хотел 3* в Нови Сад или района. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Нови Сад – Виена (530 км)

Закуска. Сутринта отпътуваме за Виена. Транзитно преминаване през Унгария. Пристигаме във Виена около 17:00 ч. Комбинирана автобусна и пешеходна обиколка на града с професионален екскурзовод на български език. Туристическа програма във Виена – двореца "Белведере", "Рингщрасе", Операта, двореца "Хофбург", паметника на Мария Терезия, катедралата „Св. Стефан“, кметството, Парламента, Университета, Бургтеатъра, къщите на Хундертвасер, Центъра на ООН, Пратера и др.
Настаняване в хотел във Виена или района. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Виена – Мелк (90 км)

Закуска. Възможност за разглеждане на Мелк – градът със златното абатство. Малкият град, разположен в близост до австрийската столица, е изграден по поречието на Дунав. Градчето привлича туристи, благодарение на своята история и на разположеното тук абатство - бенедиктински манастир, станало декор на известния филм на Жан-Жак Ано "Името на розата”.
Следобед - връщане във Виена. Възможност за посещение с екскурзовод на двореца "Шьонбрун" или свободно време за посещение на Пратера или Природонаучния музей.
Дворецът "Шьонбрун" е бил лятна резиденция на Хабсбургите. Построен е през 1696–1713 г. на мястото на ловна къща. Известен е с това, че по време на окупацията на Наполеон тук се намирал щабът на императора, а в една от залите е свирил 6-годишният Моцарт. В "Шьонбрун" има 440 стаи. Интериорът е подобаващо величествен, с изрисувани с фрески тавани, кристални полилеи и позлатени орнаменти. Паркът е направен по френски образец, с подрязани дървета, митологични скулптури и фонтан на Нептун.
Връщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Виена – Загреб (400 км)

Закуска. Отпътуваме за Загреб. Пешеходна обиколка в Загреб - централния площад "Бан Йелачич", Стария град със средновековните квартали "Каптол" и "Градец"; Катедралата; Кървави мост; Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос; църквата "Св. Марко", Парламента. Свободно време.
Настаняване в хотел в Загреб или района. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:
Загреб – Сливен (1100 км)

Закуска. Отпътуване за България рано сутринта. Пристигане в България вечерта.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222