Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

УЧЕНИЧЕСКИ ЕКСКУРЗИИ

Будапеща, Прага, Виена и Белград – без нощни преходи
Продължителност:  6 дни / 5 нощувки Транспорт:  Автобус
Маршрут
Сливен – ГКПП Калотина – Будапеща – Прага – Виена - Белград

Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Град
Час
Място
Цена
Сливен 05:00 часа бензиностанция Еко, Дамарски мост 619 лв.
Стара Загора 06:00 часа паркинг жп гара 619 лв.
Пловдив 07:30 часа ОМV до х-л "Санкт Петербург" 559 лв.
София 09:30 часа Централна автогара 579 лв.


ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване в 05:00 ч. от Сливен (бензиностанция Еко до Дамарски мост) към ГКПП "Калотина". Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Будапеща късно вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Будапеща
Закуска. Програмата продължава с комбинирана автобусна и пешеходна обзорна обиколка на Будапеща с професионален местен екскурзовод на български език. Туристическа програма в Будапеща - сградата на Парламента, Площада на Героите, хълма Гелерт, Цитаделата, Рибарските кули, църквата „Св. Матиаш” и др. Около обяд отпътуване за Прага. Настаняване в хотел. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Прага
Закуска. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод (минимум 3 часа): Храдчани - Пражки храд е най-важният символ на областта Бохемия и седалище на Парламента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедрала „Св. Вит“; Мала Страна - бароковата църква от XVIII век „Свети Николай“, в която по време на престоя си в града е свирил Моцарт. Ще видим още Карловия мост с многобройните статуи, магазинчета за сувенири, улични музиканти, както и Старе место - старият градски площад с Кметството и световноизвестния часовник от XIV век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. Пешеходният тур ще приключи на Староместкия площад. По желание и с предварителна заявка - РфЛдвучасов круиз по ВълтаваРбфЛ с богата вечеря на шведска маса (не включва напитки). Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Виена
Закуска. Отпътуване за Виена. Туристическа програма във Виена - панорамна автобусна обиколка на града: двореца "Белведере", Рингщрасе, Операта, двореца "Хофбург", паметника на Мария Терезия и музеите, катедралата „Св. Стефан“, Кметството, Парламента, Университета, Бургтеатъра, къщите на Хундертвасер, Центъра на ООН, Пратера и др. Пешеходна обиколка на стария град. Свободно време за разходка или посещение на Пратера. Настаняване в хотел. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:
Виена
Закуска. Възможност за организирано посещение на двореца "Шьонбрун", парка и зоопарка към него. Дворецът „Шонбрун” е бил лятна резиденция на Хабсбургите, построена през 1696–1713 г. на мястото на ловна къща. Известен е с това, че по време на окупацията на Наполеон тук се е намирал щабът на императора, а в една от залите е свирил 6-годишният Моцарт. В „Шьонбрун” има 44 стаи, чийто интериор е подобаващо величествен, с изрисувани с фрески тавани, кристални полилеи и позлатени орнаменти. Паркът е направен по френски образец с подрязани дървета, митологични скулптури и фонтан на Нептун. Около обяд отпътуване за Белград. Пристигане в Белград късно вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН:
Белград
Закуска. Програмата продължава с панорамна автобусна обиколка на Белград: храм „Св. Сава“, крепостта Калемегдан, църквата „Св. Петка“, църквата „Св. Ружица“ и др.
Отпътуване за България. Пристигане в Сливен късно вечерта.


Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222