Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

УЧЕНИЧЕСКИ ЕКСКУРЗИИ

Прага, Дрезден, Ваймар, Лайпциг, Берлин, Братислава
Продължителност:  8 дни / 7 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Град на отпътуване
Място
Час
Цена
Сливен бензиностанция ЕКО на Дамарски мост 01:00 часа 765 лв.
Стара Загора паркинг жп гара 02:00 часа 765 лв.
Габрово Домът на Сатирата 04:00 часа 765 лв.
София Централна автогара спирка паркинг 08:00 часа 725 лв.


ПЪРВИ ДЕН
Отпътуване от съответния град рано сутринта. Пристигане в Будапеща вечерта. Настаняване в хотел 2/3*.
Нощувка.

ВТОРИ ДЕН
(525 км)
Закуска. Отпътуване за Прага. Основната обиколка на Прага обхваща Старховския манастир с една от най-красивите панорами на Прага, Лоретанския площад с Чернинския дворец – днес седалище на Министерството на външните работи, и красивата барокова църква „Лорета”. Храдчанския площад с известния Пражки храд (Пражки замък), готическата катедрала „Св. Вит“. Обиколката ще продължи по романтичната Нерудова улица, горната част на Малостранския площад с величествения бароков храм „Св. Николай“, църквата „Дева Мария победителка“ с прочутата скулптура Бамбино Ди Прага, следва Малтийският площад с романската църква „Дева Мария под синджирите“, Буквойският дворец, Стената на Джон Ленън, остров Кампа, Карловият мост, Староместкият площад с прочутия часовник с апостолите „Орлой”.
Свободно време. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН
(200 км )
Закуска. Отпътуване за Дрезден. Пешеходна разходка в Дрезден - стария град: "Цвингер" - бисер на дворцовата барокова архитектура; "Театерплац" със замъка на Дрезден; Катедралата; Операта; "балконът на Европа" - едно от любимите места на местните жители; Фрауенкирхе; Фюрстенцуг. Свободно време. Отпътуване за Майсен. Градчето Майсен е известно с производството на прочутия майсенски порцелан, затова ще посетим порцеланова фабрика, датираща от 1710 година, дело на саксонския владетел Август Силни – днес превърната в музей.
Нощувка в района на градчето Майсен.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН
(500 км)
Закуска. Отпътуване за Ваймар и Лайпциг. Посещение на Ваймар, запазил атмосферата на Средновековието със своите тесни криволичещи улички и островърхи къщи. Пощаден от бомбардировките през Втората световна война, градът радва своите посетители с редица забележителности: Консерваторията "Ференц Лист”; къщата на немския художник, архитект и график Георг Мухе, която е образец на неговото творчество, а също така и Националния театър на Ваймар и дворецът „Витумпалас”. Посещение на къщата на Гьоте или на Шилер, които са емблематични за Ваймар. Ще спрем и пред паметника на двамата велики творци, хванати за ръка като олицетворение на обединението на талантите им. На югозапад от Ваймар се намира и замъкът "Белведере" – уникален паметник на бароковия стил. Построен е през 1724 г. по искане на принц Южени Савойски.
Следобед ще разгледаме красивия Лайпциг. Една от основните му забележителности е внушителната ренесансова постройка на старата община, която е запазена и до днес. Построена е само за девет месеца през 1556 г., от самия кмет на града, който бил и строителен майстор – Йеронимус Лотер, като до ден днешен се приема за една от най-красивите общински сгради в Германия. "Кофе Баум" пък е най-старата, все още работеща кафетерия в Европа и едновременно с това ресторант. Тя никога не е затваряла врати и днес е едновременно ресторант, кафетерия (чайна) и музей, документиращ историята на пословичната любов на саксонците към черната напитка. Възможност за посещение на „Томаскирхе”, протестантска църква от XIII век.
Отпътуване за Берлин. Нощувка в хотел 2/3* в околностите на Берлин.

ПЕТИ ДЕН
Закуска. Предстои ни панорамна обиколка на Берлин – Райхстага (отвън), Бранденбургската врата, „Александерплац”, „Унтер дер Линден”, Катедралата, Щатсопер, „Жендарменмаркт”, Курфюрстендам, Шарлотенбург; както и на къщата музей „Чекпойнт Чарли” – старият гранично-пропускателен пункт между американския и съветския сектор в Берлин, единственият пункт за преминаване на чужденци между Източен и Западен Берлин във времето от 1961 до 1990 г.
Следобед - свободно време или възможност (срещу допълнително заплащане) за посещение на Потсдам: пешеходна разходка в историческия център "Алтеp маркт"; ще видим църквата „Свети Николай”; градината "Лустгартен", Старото кметство и възстановения бивш Градски дворец - седалище на Ландтага. Посещение с местен екскурзовод на двореца „Сансуси” - построен от Фридрих Велики през 1745 г. по подобие на Версай, едно истинско архитектурно бижу, най-финият образец на рококо архитектурата в Европа. Дългата едноетажна сграда, увенчана от купол и с два кръгли павилиона отстрани, е заобиколена от поредица тераси и грижливо оформени пейзажни градини, разпрострели се на площ от близо 2 кв. км.
Връщане в Берлин вечерта. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН
(680 км)
Закуска. Отпътуване за Братислава. Пешеходна разходка в Стария град - катедралата "Св. Мартин"- свидетел на десетки коронации на кралски особи, академия "Истрополитана", старото кметство, Двореца на архиепископите, Народния театър. Свободно време. Нощувка в околностите на Братислава.

СЕДМИ ДЕН
Закуска. Отпътуване за Белград. Панорамна автобусна програма в Белград: храм „Св. Сава“, крепостта Калемегдан, църквата „Св. Петка“, църквата „Св. Ружица“ и др.
Настаняване в хотел 2/3*. Нощувка.

OCМИ ДЕН
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане вечерта.

Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222