Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Велинград - SPA столицата на Балканите

Велинград - SPA столицата на Балканите
Продължителност:  3 дни / 2 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Хотел
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
Хотели
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Град на отпътуване
Място
Час
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 07:30 часа
Стара Загора паркинг жп гара 08:30 часа
Чирпан спирка център 09:00 часа


ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН
Отпътуване по маршрут Сливен - Стара Загора - Чирпан – Велинград.
Велинград е разположен в западната част на Чепинската котловина, в близост до условно приетата граница между Родопите и Рила. По изобилие и разнообразие на минералните си води градът се нарежда на първо място в България. Велинград е отличен за СПА столица на Балканите.
По обяд пристигане и настаняване в СПА хотел "Елбрус". СПА хотел "Елбрус" е разположен в най-привлекателната част на Велинград, само на 15 минути пеша от центъра на града. Хотелският комплекс ползва лековита минерална вода от прочутия извор Вельова баня. Неговите специфични лечебни свойства са: безплодие при жените, неврологични и бъбречно-жлъчни заболявания. Оставете се да бъдете омагьосани от чара на хотела, от многото възможности в града и най-вече от хората, които правят почивката Ви незабравима.
Свободно време, възможност за посещение на SPA центъра на хотела (включено в цената). Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН
Свободно време, възможност за посещение на SPA центъра на хотела (включено в цената) или за разходка до езерото Клептуза.
Местността Клептуза е обявена за защитена през 1966 година. Цялата площ на защитената територия е 412 хектара. Част от водата на извора се използва за водоснабдяването на Велинград и за множество рибарници, а друга част се излива в две красиви изкуствени езера, оградени с плачещи върби. Във въздуха се усеща аромат на борова смола от черния бор, който расте в околността. В парка "Клептуза" има ресторант с панорамна тераса, от която се открива прекрасен изглед към двете езера. Водата в езерото не променя температурата си нито през лятото, нито през зимата, твърдят местните. Според тях това са сълзите на Клепна, чието име носи езерото.
Възможност за посещение на дендрариума, където има над 320 растителни вида, обособени в различни тематични терени и зоокъта, в който се отглеждат различни диви животни, намиращи се на територията на ПГГС „Христо Ботев” във Велинград, в близост до хотела.
Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН
Закуска. Свободно време. Напускане на хотела и отпътуване за Цигов чарк. Цигов чарк е планински курорт, намиращ се на югозападния бряг на язовир „Батак“, който е шестият по големина в България.
Пауза за обяд и снимки. Продължаваме за Батак.
Името на Батак се свързва с героичното Априлско въстание. Историята на Батак е запазена в Историческия музей, църквата костница „Св. Неделя“ и архитектурно-историческия паметник на културата Балиновата къща, които ще посетим.
Отпътуване за Чирпан – Стара Загора - Сливен.
Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222
Още предложения от дорис