Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Екскурзии в България

Празник на розата в Карлово
Продължителност:  1 дни Транспорт:  Автобус
Маршрут
Сливен-Стара Загора-Чирпан-Карлово

Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Град на отпътуване
Място
Час
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 06:30 часа
Нова Загора спирка Кръговото 07:00 часа
Стара Загора паркинг жп гара 07:30 часа
Чирпан спирка Център 08:00 часа

Празникът на розата в Карлово разцъфва всяка година в края на май и началото на юни. Потопете се в това благоуханно пътешествие в долината на розите, хубавото вино, великите българи и възрожденския дух с „Дорис“!


ПРОГРАМА:

Отпътуване от Сливен в 06:30 часа по маршрут Сливен – Нова Загора – Стара Загора – Чирпан – Карлово. Маршрутът води към една от най-китните котловини в България – Карловската. Именно тук са се сгушили пъстроцветните поля с розови насаждения, които са основен поминък на региона.
Празникът на розата започва с ритуала „Розобер“ в розовите поля край града. Пъстрите шевици на сукманите и везаните ризи се сливат с цветовете на гюловите храсти, ведрото синьо небе се оглася от народни песни и свирни. От градините с рози празникът се пренася на централния площад на Карлово. Там на ръце млади момци носят Царицата на розите – най-красивата девойка през годината, избрана с конкурс. С венец от рози и обсипвана от дъжд от цветя, тя приветства гостите, дошли на празника. Започва пъстро и весело празненство с много песни и танци. Гръмогласни хлопки и чанове на кукерите огласят простора. Фолклорната част на празника завършва с вито хоро.
По традиция на този ден се открива художествена изложба, на която се връчва и призът от ежегодния конкурс „Цветна естетика“. На открито занаятчии и творци представят произведения на народните занаяти и приложното творчество. В градския музей на Карлово се организира демонстрация на розоварене.


Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222