Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Екскурзии в България

Свещеният град на траките – Перперикон
Продължителност:  1 дни Транспорт:  Автобус
Маршрут
Сливен - Стара Загора - Чирпан - Кърджали - Перперикон

Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Град на отпътуване
Място
Час
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 07:30 часа
Нова Загора спирка Кръговото 08:00 часа
Стара Загора паркинг жп гара 08:30 часа
Чирпан спирка Център 09:00 часа

ПРОГРАМА:
Отпътуване от съответния град в съответния час.
Програмата започва с посещение на средновековния манастирски комплекс „Св. Йоан Предтеча“, разположен на десния бряг на река Арда. Манастирът е основан през VI-VII век. От археологическите разкопки става ясно, че има свидетелства за съществуването на това място на 4 църкви. Манастирът е бил духовно средище на една от големите средновековни епархии – Ахридос. Поради високата им художествена и архитектурна стойност останките от средновековния манастир и църквата „Св. Йоан Продром” са обявени за паметници на културата от национално значение и са включени в Списъка на 100-те национални туристически обекта.
Посещение на Регионалния исторически музей в Кърджали, който се помещава в красива сграда, строена в началото на 20-те години на ХХ век. Изложените в него културни ценности са събирани в продължение на близо половин век. Музеят е разположен в красив парк, приютяващ над 30 растителни видове, които могат да бъдат видени единствено в България.
Свободно време за обяд в красивия градски център на Кърджали – град с богато историческо минало, разположен на двата бряга на река Арда, в сърцето на Източните Родопи.
Отпътуване за Археологическия средновековен комплекс Перперикон - един от най-древните монументални мегалитни паметници, изцяло изсечен в скалите. Той е и една от най-популярните туристически дестинации в България. Свещеният град е уникален в археологически, исторически, природен и мултирелигиозен аспект, едно от чудесата на света. Хората от векове вярват в магическата енергия на това място, което все още крие много загадки.
Отпътуване обратно към Сливен.


Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222