Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Екскурзии в България

Кукери в Перник, фестивал с маски „Сурва“
Продължителност:  1 дни Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Град на отпътуване
Място
Час
Сливен бензиностанция ЕКО - Дамарски мост 04:30 часа
Стара Загора паркинг жп гара 05:30 часа
Чирпан спирка Център 06:00 часа

ПРОГРАМА:

Отпътуване от Сливен по маршрут Стара Загора - Чирпан - Перник. Пристигане в град Перник.
Разположен в югозападната част на България, градът е най-многочисленият в този регион след столицата. Населяван още от преди 8 000 години, пропит с история, център на въгледобивната индустрия и важен транспортен възел - това е днешният град Перник. От 1995 г. градът е член на Федерацията на европейските карнавални градове. Ежегодно провежданият фестивал „Сурва“ е причината за тази международна известност и основна цел на посещението ни. Фестивалът е връх в маскарадните игри, организирани в страната - събира групи от всички фолклорни области на България, както и гостуващи групи от други държави, някои от които ще участват за първи път.
Тези групи са както от регионите на близките ни държави - Сърбия, Македония, Гърция и Румъния, така и от далечни екзотични земи.
За първи път интерес за участие в пернишкия фестивал е заявила група от Мали, която ще представи африкански маскараден обичай.
Освен шествието от изпълняващи обредни танци маскирани мъже - „кукери“, изключителен интерес представлява и традиционно организираната „Работилница за маски".
Станете част от едно международно културно събитие - фестивала „Сурва“, съчетаващ красотата на етно танците, събрали в себе си частици древност, и магията на звука на чановете, отблъскващи злото. През този вълнуващ ден на Фестивала "Сурва" в Перник кукери, мечки, дяволи, хлопане на чанове заливат града, и всеки става част от невероятното изживяване.
След като се потопим в тази изключителна етно атмосфера, ще имаме свободно време за разходка и отдих. Следобед отпътуване за Чирпан-Стара Загора -Сливен.
Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222
Още предложения от дорис