Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

По следите на времето в Лещен и Ковачевица

По следите на времето в Лещен и Ковачевица
Продължителност:  3 дни / 2 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Град на отпътуване
Място
Час
Цена ранни записвания до месец преди датата на отпътуване
Стандартна цена
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 07:30 часа
159 лв.
169 лв.
Нова Загора спирка кръгово 08:00 часа
159 лв.
169 лв.
Стара Загора паркинг жп гара 08:30 часа
159 лв.
169 лв.
Чирпан, при група над 10 човека спирка Център 09:00 часа
159 лв.
169 лв.


ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Тръгване от Сливен в посока Велинград, Юндола, Банско. Пристигане и настаняване в хотел „Aspen Resort” или подобен, който се намира в живописната Разложка котловина, заобиколена от величествените Рила, Пирин и Родопи, които са част от Национален парк „Пирин” и е под защитата на ЮНЕСКО заради разнообразната флора и фауна. Комплексът се намира 10 мин. с кола от известния зимен курорт Банско, а голф игрището (с 18 дупки) “Пирин Голф”, проектирано от световноизвестния Ian Woosman, е само на 300 м. Банско остава атрактивна дестинация през всички сезони на годината, като предлага различни маршрути, по които можете да се насладите на красивата природа.
Настаняване. Свободна програма. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване към село Лещен – старинно селище със запазени стари български къщи. Една от основните атракции на селото, наред с църквата, частната галерия и гостоприемната кръчма, където приготвят чудно вкусно сладко от боровинки, е глинената къща, позната сред гостите като „Къщата на Флинстоун”.
Продължаване към Ковачевица. Сякаш застинало във времето, запазило автентичния си вид от XVII-XIX в., това е едно от най-известните и красиви български села. Тукашните къщи почти изцяло са изградени от камък, включително и покривите, като само при най-високите последният етаж е от дърво. Ще имаме време за разходка в това живописно село. Заради автентичния си облик Ковачевица и Лещен често се превръщат в декор на български филми. Сред тях са „Мера според мера” и „Мъжки времена”.
Връщане в хотела. Свободна програма. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време. Напускане на хотела и отпътуване за Юндола. Целият район около Юндола е изключително живописен. В близост до курорта се намират резерватите Рогачица и Валявиците, Филибишка поляна, местностите Черновец и Куртово, спортната база „Белмекен” и природната забележителност Пашови скали.
Продължаваме за Батак. Регионът на Батак е населяван още от най-древни времена. За това свидетелстват множеството тракийски, римски и славянски крепости, могили и мостове, открити в района. Името на града се свързва най-вече с Априлското въстание, когато многохилядна турска войска изгаря до основи селището. Загиват над пет хиляди души, като около две хиляди са изгорени живи в църквата „Св. Неделя”. Днес интересни за посетителите са Историческият музей, църквите „Св. Богородица” и „Св. Неделя” и Балиновата къща, намиращи се в центъра на Батак.
Отпътуване за Чирпан, Стара Загора и Сливен.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222