Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Екскурзии в България

Звук на гайда и аромат на Родопа планина
Продължителност:  3 дни / 2 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация


ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване рано сутринта от Сливен по посока Пампорово. Пристигане и настаняване в Апарт хотел „Forest nook” 3+* - четерисезонен ваканционен комплекс, специално проектиран като естествено място за почивка и развлечения сред гора и девствена природа. Обяд. Свободно време за посещение на SPA центъра на комплекса, който включва басейн, джакузи, сауна, парна баня, рибки за краката Гара руга и фитнес. Свободно време.
За желаещите продължаваме към Широка лъка. Разположено сред меките склонове на Родопа планина, името на селото идва от старата българска дума „лъка”, което означава извивка, кривина. Село Широка лъка, което е обявено за архитектурен резерват, е известно със своите автентични родопски къщи (като Згуровската, Учиковската и Григоровската къщи); както и с песните си в съпровод на каба гайда. Не случайно наричат Широка лъка „песенната столица на Родопите”. Тук са родени редица известни певци и гайдари, посветили се на родопския фолклор. В селото се намира Средното музикално училище за народни песни и инструменти, в което са се учили едни от най-добрите музиканти и певци на България. В Широка лъка има две църкви – „Успение на Пресвета Богородица“ и „Свети Никола“. Преданието гласи, че храмът „Успение Богородично” е издигнат само за 38 дни през 1834 г. Иконостасът на църквата е уникален по своя стил. Предполага се, че е рисуван от братята Димитър и Захари Зограф от Самоков или от техни ученици. В двора ѝ се намира килийното училище „Свети Панталеймон“, построено през 1835 (1888) година. В строежа му взема активно участие цялото население на селото. В Широка лъка се намира и къщата на Капитан Петко войвода, която е била негов щаб след Освобождението. Време за посещение на обектите и се връщаме в хотела. По пътя ще направим пауза за посещение на манастира "Св. Пантелеймон" . Светата обител е основана от българка мюсюлманка, която след мистично изживяване приема християнството през 1988 г. и се прекръства на Христина. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Свободно време, с възможност за посещение на SPA центъра на хотела или разходка до телевизионната кула на връх Снежанка, която е построена през 1978 година от инж. Иван Янтахов. Кулата е отворена за посещение от туристи и разкрива панорамна гледка на околността. Желаещите продължават към Орфеевите скали - преходът до мястото е не повече от 15-20 минути от връх Снежанка. От тук се открива спираща дъха панорамна гледка към полегатите склонове на Родопите и Смолянските езера. Името на местността произлиза от легенда, според която митичният певец и музикант Орфей черпел вдъхновение за своята музика, съзерцавайки красивата гледка от тези скали. През топлите месеци мястото е подходящо за пикник и бране на гъби, плодове и билки. Обяд. Свободно време. Родопска вечеря с участието на гайдар и певец! След вечерята желаещите могат да посетят дискотека „Underground“, намираща се в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време. В 11:00 часа освобождаване на хотела и отпътуване за Бачковския манастир „Успение Богородично“ – един от най-древните манастири на Балканския полуостров, вторият по големина в България след Рилския манастир. Основан през 1083 г. от грузинските братя Григорий и Абасий Бакуриани, манастирът съчетава по уникален начин византийска, грузинска и българска архитектура. Най-голямото богатство на манастира се крие в главната църква – това е чудотворната икона „Св. Богородица Елеуса“, за която се вярва, че има силата да изцелява. В църквата ще видите и един от най-старите позлатени дърворезбовани иконостаси в България.
Свободно време. Продължаваме за Чирпан - Стара Загора - Сливен.
Пристигане вечерта.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222