Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Екскурзии в България

Красотата на Троянския балкан, с тръгване от София
Продължителност:  2 дни / 1 нощувки Транспорт:  Автобус
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от София в 08:00 ч. към Троянския балкан и Ловеч.
На път към красивия Ловеч, ще спрем да разгледаме пещерата "Съева дупка". Съевата дупка е една от най-красивите български пещери. Образувала се е преди повече от един милион години от тектонски варовици. Богатото съдържание на калциев карбонат е спомогнало за образуването на разнородни природни форми с различно оцветяване. Разположена е на 3 км южно от с. Брестница.
Пътешествието ни продължава към Троянския манастир. Това е третият по големина в България манастир, разположен в красивата долина на река Черни Осъм, на 10 км южно от град Троян. Обителта се свързва с важни исторически моменти от нашата история. В главния църковен храм „Успение Богородично” се пази една от трите чудотворни икони в България - иконата на „Пресвета Богородица Троеручица”.
Отпътуване за Ловеч. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска, след която ни предстои вълнуваща пешеходна обиколка на Ловеч. Четиридесет и пет хилядният град е разположен между хълмовете Стратеш, Хисаря и Баш Бунар. На третия хълм ще видите две красиво оформени чешми. Според стара легенда всеки, който дойде в града и пие вода от тях, завинаги остава тук.
Няма да пропуснем да видим прочутия покрит мост на Колю Фичето – един от символите на Ловеч. Забележителният майстор построява моста в периода 1872-1874 година и това е единственият покрит мост на Балканския полуостров. Той е пешеходен и с дюкани от двете страни. Построен е с 6 отвора, чиито основи са зидани с едри дялани и плочести камъни и специален варов разтвор. Разхождайки се по това невероятно съоръжение, ще разберем по-добре думите му: „Викат, самоук съм бил – че то кой не е самоук на тоя свят? То цялото училище е пред очите ти – ако имаш очи да го видиш, научаваш го, ако ли не – не.”
Отпътуване за Деветашката пещера , една от най-големите забележителности в района на Деветашкото плато и една от най-големите открити пещери в България. Общата ѝ дължина е 2 442 м, площ 20 400 кв.м, височината ѝ достига до 60 м.
Нашето пътешествие в Троянския балкан продължава с посещение на Крушунските водопади. Те са разположени в южната част на село Крушуна, в местността Маарата. Лесно достъпната екопътека е изключително подходяща за приятна разходка. Природната забележителност включва огромен скален масив и река Маарата, водата на която образува феноменален карстов водопад с височина 20 метра - най-голямата в страната водна травертинова каскада с много прагове, водни басейнчета, своеобразна растителност и бигорови скали.
Отпътуване за София.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222
Още предложения от дорис