Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Екскурзии в България

Девин – сърцето на Родопите
Продължителност:  2 дни / 1 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Град на отпътуване
Място
Час
Цена ранни записвания до месец преди датата на отпътуване
Стандартна цена
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 06:00 часа
115 лв.
125 лв.
Стара Загора паркинг жп гара 07:00 часа
115 лв.
125 лв.
Чирпан, при група над 10 човека спирка Център 07:30 часа
115 лв.
125 лв.


ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН
Отпътуване от Сливен в 07:30 ч. по маршрут Стара Загора - Чирпан – Девин.
Девин е един от най-посещаваните в Родопите курортен град. Привличащ туристи с топлите минерални извори, с географското си разположение, той предоставя възможност и за посещение на няколко от най-популярните природни забележителности в България - Триградското ждрело, пещерата "Дяволското гърло" и Ягодинската пещера. Районът привлича огромен брой посетители с многобройни уникални природни дадености и възможности за отдих, спорт и развлечения – ждрела, пещери, еко пътеки.
Пристигане в Девин около обяд. Настаняване в СПА хотел Орфей 5*. Хотелът се намира в центъра на Девин, а сред предимствата му са уютната атмосфера и възможността за пълноценна почивка.
Свободно време, възможност за посещение на SPA центъра на хотела (минерални басейни - вътрешни и външен, джакузи, сауна, парна баня, фитнес).

По желание и срещу допълнително заплащане, екскурзия до пещерите "Дяволско гърло" и Ягодинска пещера.
ИЛИ
По желание - посещение на панорамната площадка „Орловото око”.
Една от най-посещаваните напоследък атракции в България е паноромната площадка Орлово око. Това е уникална по рода си наблюдателна площадка, извисяваща се на 1563 метра надморска височина, от която се открояват вълшебни и приказни гледки към необятните красоти на Източните Родопи. Конструкцията е изградена над ждрелото, като човек заставайки в нейния край, се намира на над 680 метра височина, което е горе-долу 2 пъти по-високо от Айфеловата кула, например. Самата панорамна площадка е в готовност да понесе товар от над 2 тона, като така може да спестим поне част от притесненията на по-страхливите посетители. Наречена е Орлово око, защото погледът може да стигне до далечни земи и безкрайни хоризонти. Панорамата, която се разкрива пред туристите е повече от впечатляваща, тъй като оттам може да се види част от Буйновското ждрело, Чала, Пирин, Рила и планините в Гърция.
Качването до там е с високопроходими автомобили - джип с по 6 човека.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН
Закуска.
Напускане на хотела в 12.00 часа и отпътуване за град Перущица. Посещение на Историческия музей, създаден през 1955 г., съхраняващ богатата история на това древно селище. Етнографската експозиция запознава с бита на населението: оръдия на труда, облекло, съдове, накити. Църквата „Св. Архангели Гавраил и Михаил” е част от музея. В нея по време на Априлското въстание перущенци са се крили и 7 дни са се сражавали за живота и свободата си. Строена е от брациговски майстори през 1847–1848 г.
Непосредствено до църквата се намира друга интересна забележителност - Дановото училище, първото класно училище в града. През 1876 г. училището е било превърнато в болница, функционираща със средствата на лейди Емили Странгфорд, английска общественичка, организирала събирането на помощи за пострадалото българско население след потушаване на Априлското въстание.
В късния следобед отпътуване за Сливен. Пристигане вечерта.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222