Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Екскурзии в България

На Великден мини SPA почивка в Пампорово и посещение на Бачковския манастир
Продължителност:  3 дни / 2 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Град на отпътуване
Място
Час
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 07:30 часа
Нова Загора спирка Кръговото 08:00 часа
Стара Загора паркинг жп гара 08:30 часа
Чирпан спирка Център 09:00 часа

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от Сливен в 07:30 ч. по маршрут Сливен – Нова Загора - Стара Загора – Чирпан – Пампорово. Курортът е разположен в сърцето на Родопите и се откроява с разнообразна природа. Пампорово е познат основно като зимна дестинация, но и през лятото има какво да предложи на туристите – в района има множество екопътеки, които са подходящи за пешеходни турове, а повечето реки и язовири в района са подходящи за спортен риболов.
Настаняване в Апарт-хотел „Forest nook” 3+* - четерисезонен ваканционен комплекс, специално проектиран като естествено място за почивка и развлечения сред гора и девствена природа. Обяд. Свободно време за посещение на SPA центъра на комплекса, който включва басейн, джакузи, сауна, рибки гара руга, парна баня и фитнес.
Около 15:00 часа желаещите могат да отидат до манастира „Свети Пантелеймон“ с организиран транспорт. Любителите на природата могат да се изкачат до връх Снежанка и да се насладят на невероятната панорамна гледка.
Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Свободно време, с възможност за посещение на SPA центъра на хотела. Възможност, срещу допълнително заплащане, за посещение на село Широка лъка. Разположено сред меките склонове на Родопа планина, името на селото идва от старата българска дума „лъка”, което означава извивка, кривина. Село Широка лъка, което е обявено за архитектурен резерват, е известно със своите автентични родопски къщи (като Згуровската, Учиковската и Григоровската къщи); както и с песните си в съпровод на каба гайда. Не случайно наричат Широка лъка „песенната столица на Родопите”. Тук са родени редица известни певци и гайдари, посветили се на родопския фолклор. В селото се намира Средното музикално училище за народни песни и инструменти, в което са се учили едни от най-добрите музиканти и певци на България. В Широка лъка има две църкви – „Успение на Пресвета Богородица“ и „Свети Никола“. В двора ѝ се намира килийното училище „Свети Панталеймон“, построено през 1835 (1888) г., като в строежа му взема активно участие цялото население на селото. В Широка лъка се намира и къщата на Капитан Петко войвода, която е била негов щаб след Освобождението. Време за посещение на обектите и се връщаме в хотела.
Обяд. Свободно време. Възможност за разходка до телевизионната кула на връх Снежанка, която е построена през 1978 година от инж. Иван Янтахов. Кулата е отворена за посещение от туристи и разкрива спираща дъха панорамна гледка на околността.
Родопска вечеря с участието на гайдар и певец на живо! След вечерята желаещите могат да посетят дискотека „Underground“, намираща се в хотела.
Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:

ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!

Закуска. Великден е, светъл християнски празник. Домакините са приготвили Великденска изненада за всички!
В 11:30 часа освобождаване на хотела и отпътуване за Бачковския манастир „Успение Богородично“ – един от най-древните манастири на Балканския полуостров, вторият по големина в България след Рилския манастир. Основан през 1083 г. от грузинските братя Григорий и Абасий Бакуриани, манастирът съчетава уникална комбинация от византийска, грузинска и българска архитектура. Най-голямото богатство на манастира се крие в главната църква – това е чудотворната икона „Св. Богородица Елеуса“, за която се вярва, че има силата да изцелява.
На Великден атмосферата в това свято място е заредена с тържественост, надежда и смирение. Свещениците посрещат миряните с „Христос воскресе!”, а манастирът се подготвя за голямото събитие в първия ден от Великата седмица, Велики понеделник, когато е литийното шествие с чудотворната икона на Богородица до местността „Кувията”.
Свободно време за обяд.
Отпътуване за Чирпан - Стара Загора - Сливен. Пристигане вечерта.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222