Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Екскурзии в България

Пампорово и Кулинарният фестивал "Родопска угодия" в Девин
Продължителност:  3 дни / 2 нощувки Транспорт:  Автобус
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от Сливен в 07:30 ч. по маршрут Стара Загора - Чирпан – Пампорово.
Курортът е разположен в сърцето на Родопите и се откроява с разнообразна природа. Пампорово е познат основно като зимна дестинация, но и през лятото има какво да предложи на туристите – в района има множество екопътеки, които са подходящи за пешеходни турове, а повечето реки и язовири в района са подходящи за спортен риболов.
Настаняване в Апарт-хотел „Forest nook” 3+* - четирисезонен ваканционен комплекс, специално проектиран като естествено място за почивка и развлечения сред гора и девствена природа. Обяд. Свободно време за посещение на SPA центъра на комплекса, който включва басейн, джакузи, сауна, рибки гара руга, парна баня и фитнес.
Около 15:00 часа желаещите могат да отидат до манастира „Свети Пантелеймон“ с организиран транспорт.
Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Около 9:00 часа отпътуваме за град Девин, където ще посетим Фестивала на родопската храна „Родопска угодия”, на който се представят уникалните родопски традиции в приготвянето на типични за района специалитети. Ще имате възможност да видите кулинарното шоу на шеф Манчев, Иван Звездев, Асен Чаушев и шеф готвачите на местни ресторанти, както и да опитате приготвените от тях кулинарни шедьоври. Ще можете да се повеселите с фолклорните състави – танцьори и изпълнители и да разберете какво означава „Родопска угодия”. Събитието се провежда в центъра на Девин. Местни производители ще предложат сирене, мляко, разнообразни сладка от горски плодове, уханен мед, както и мурсалски чай, който дава здраве и дълголетие. В кулинарния фестивал ще се включат и възпитаници от специализираните училища от цялата страна. Кулинарното изкуство ще се съчетае с музика, танци и забавления сред уникалната природа на планината, където според легендата е роден митичният певец Орфей, омайвал хора и животни с вълшебната си музика. Ще има представители от околните населени места и изпълнители от цялата страна, които не само ще покажат традиционния за своя край фолклор, но и ще донесат по нещо за почерпка, за да опитаме ястията и от други части на България.
Около 16:30 часа се връщаме в хотела. След вечерята желаещите могат да посетят дискотека „Underground“, намираща се в хотела.
Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Около 10:30 часа напускане на хотела и отпътуване за Бачковския манастир „Успение Богородично“ – един от най-древните манастири на Балканския полуостров, вторият по големина в България след Рилския манастир. Основан през 1083 г. от грузинските братя Григорий и Абасий Бакуриани, манастирът съчетава уникална комбинация от византийска, грузинска и българска архитектура. Най-голямото богатство на манастира се крие в главната църква – това е чудотворната икона „Св. Богородица Елеуса“, за която се вярва, че има силата да изцелява.
Свободно време за обяд.
Отпътуване за Чирпан, Стара Загора, Сливен. Пристигане вечерта.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222