Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Екскурзии в Гърция

Магията, наречена Санторини
Продължителност:  6 дни / 4 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Остров Санторини или Тера, или Тира е малък архипелаг, част от т.нар. Цикладски острови, разположени в Егейско море. Енигматичен остров с вълшебна красота, който може да бъде видян почти върху всяка картичка – ослепително бели къщички, напомнящи изкусна дантела върху фона на черните и червени скали на калдера, характерни сини кубета на църкви на фона на невероятните цветове на морето, лъкатушещи стръмни улички по скалисти склонове, водещи до снежнобели, сякаш кацнали на скалите селца и курортни селища. Той е обект на непрекъснат интерес от страна на археолози и вулканолози, чиито теории около неговия произход продължават да разпалват въображението - действителност, забулена в тайни и легенди.

Посочената цена е с отпътуване от София!
Възможни градове за отпътуване срещу доплащане за трансфер!
Град на отпътуване
Варна Бургас Шумен Търговище Стара Загора Сливен Казанлък Велико Търново Габрово
Час на отпътуване
15:00 ч. 17:30 ч. 15:00 ч. 16:15 ч. 20:30 ч. 19:30 ч. 17:30 ч. 16:30 ч. 16:00 ч.
Доплащане за трансфер
60 лв. 50 лв. 50 лв. 50 лв. 30 лв. 40 лв. 40 лв. 50 лв. 50 лв.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Тръгване от съответния град към Атина.

ВТОРИ ДЕН:
Пристигане вечерта в гръцката столица. Настаняване в хотел. Свободно време за пешеходна разходка в центъра на Атина. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Атина – ферибот – остров Санторини. Ранна закуска или сух пакет. Отпътуване в 07:25 ч. за остров Санторини с ферибот от пристанище Пирея. Пристигане в 15:00 ч. в столицата Фира (Тера) – най - големият град на острова, разположен на ръба на кратера и предлагащ чудесна гледка към вулкана. Фира е сравнително съвременен град, който носи отпечатъка и на венецианската архитектура, спомен от неговото историческо минало. Настаняване в хотел. Кратка екскурзия (включена в пакетната цена) до второто по големина селище Оиа (Иа), разположено на най-северната точка на острова, т.нар. “калдера”, забележително с великолепната си панорамна гледка към вулкана, о-в Тиразия и останалата част от Санторини, както и със забележителния залез от красивия бряг. По желание вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска. Свободен ден или еднодневен обиколен тур на острова. Екскурзия до селището Пиргос с амфитеатрално разположените си къщи по склона на планината Пророк Илия, построени в характерния за Цикладите стил, и манастира Пророк Св. Илия /отвън/. При възможност - посещение на Панагия Епископи XII век - най-старата църква на острова, построена от император Алексий Комнин (църквата е отворена само в определени часове на деня). Посещение на винарна и дегустация на местни сортове вина. Продължаване с автобуса до селищата Периса и Камари – едно от най-известните туристически селища на острова, с най-прекрасния плаж от черен пясък, разположено на около 10 км от столицата. Свободно време за плаж и разходка. Връщане в хотела във Фира. Вечерна пешеходна разходка из Имеровигли – типично цикладско селище с павирани каменни улици и традиционни ниски бели къщи с тераси, неслучайно наречено “терасата” на Егейско море, откъдето се открива главозамайваща гледка към кратера на вулкана. По желание вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:
Закуска. Свободен ден или по желание Екскурзия с корабче до застиналия Вулкан и горещите извори /продължителност 4 часа/. Връщане в хотела. По желание вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН:
Закуска. По желание екскурзия до античната столица на острова – Археа Тира продължителност 2 часа Отпътуване за Атина с ферибот в 15.30 ч. Пристигане на пристанище Пирея в 23:25 ч. Нощен преход до България.

СЕДМИ ДЕН:
Пристигане в България.


Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222