Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Екскурзии в Гърция

Магията, наречена Санторини
Продължителност:  6 дни / 4 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Остров Санторини или Тера, или Тира е малък архипелаг, част от т.нар. Цикладски острови, разположени в Егейско море. Енигматичен остров с вълшебна красота, който може да бъде видян почти върху всяка картичка – ослепително бели къщички, напомнящи изкусна дантела, върху фона на черните и червени скали на калдера; характерните сини кубета на църкви на фона на невероятните цветове на морето; лъкатушещи стръмни улички по скалисти склонове, водещи до снежнобели, сякаш кацнали на скалите селца и курортни селища. Той е обект на непрекъснат интерес от страна на археолози и вулканолози, чиито теории около неговия произход продължават да разпалват въображението - действителност, забулена в тайни и легенди.

Град на отпътуване
Час
Място
Цена: Доплащане за трансфер
Варна 15:00 часа Централна автогара 489 лв.
35 лв.
Шумен 15:30 часа автогара 489 лв.
25 лв.
Търговище 16:15 часа автогара 489 лв.
20 лв.
Омуртаг 17:00 часа автогара 489 лв.
20 лв.
Бургас 17:30 часа автогара Запад 489 лв.
20 лв.
Котел 18:00 часа автогара 489 лв.
15 лв.
Сливен 19:30 часа бензиностанция Еко - Дамарски мост 489 лв.
0 лв.
Нова Загора 20:00 часа спирката след кръговото 489 лв.
0 лв.
Стара Загора 20:30 часа паркинг жп гара 489 лв.
0 лв.
Чирпан 21:00 часа централна спирка посока София 489 лв.
0 лв.
Пловдив 22:00 часа ОМV до х-л "Санкт Петербург" 489 лв.
0 лв.
София 00:30 часа Централна автогара 489 лв.
0 лв.

Доплащанията за съответните градове са валидни при минимум 8 човека от съответния град!

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН
Тръгване от съответния град към Атина.

ВТОРИ ДЕН
Пристигане в ранния следобед в гръцката столица. Възможност за Панорамна обиколка на Атина с лицензиран местен екскурзовод на български език : 20 лв. (заявява се и се заплаща в България).
Обиколката включва: Арката на Адриан - триумфална aрка, построена през 131 г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан; Храма на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; стария Олимпийски стадион, изграден през 1895 г. на същото място, където се е намирал античният стадион от IV век пр. Хр. и е използван за първите съвременни Олимпийски игри; Парламента - някогашният дворец на първия гръцки крал Ото; площад “Синтагма”. Разглеждане на Акропола. Свободно време в Атина с възможност за посещение на новия Музей на Акропола, събрал всички артефакти, открити на хълма и около него от Бронзовата епоха до Римския и Византийския период; Националния археологически музей, разполагащ с една от най-богатите колекции от произведения на древните изкуства, Византийския музей, който представя богата колекция от византийско изкуство и архитектура или музея “Бенаки” - частен музей с прекрасна колекция, представяща хилядолетната гръцка история. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН
Атина – ферибот – остров Санторини
Ранна закуска или сух пакет. Отпътуване в 07.25 ч. за остров Санторини с ферибот от пристанище Пирея. Пристигане в 15.00 ч. в столицата Фира (Тера) – най-големият град на острова, разположен на ръба на кратера и предлагащ чудесна гледка към вулкана. Фира е сравнително съвременен град, който носи отпечатъка и на венецианската архитектура, спомен от неговото историческо минало. Настаняване в хотел. Кратка екскурзия (включена в пакетната цена) до второто по големина селище Оиа (Иа), разположено на най-северната точка на острова, т.нар. “калдера”, забележителна с великолепната си панорамна гледка към вулкана, о-в Тиразия и останалата част от Санторини, както и с феноменалния залез. По желание - вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Закуска. Свободен ден или еднодневен обиколен тур на острова. Екскурзия до селището Пиргос, което ще ви очарова с амфитеатрално разположените си къщи по склона на планината Пророк Илия, построени в характерния за Цикладите стил, и манастира "Пророк св. Илия" (отвън). При възможност - посещение на "Панагия Епископи". Издигната през XII век това е най–старата църква на острова, построена от император Алексий Комнин (църквата е отворена само в определени часове на деня). Посещение на винарна и дегустация на местни сортове вина. Продължаваме с автобуса до селищата Периса и Камари – едно от най-известните туристически селища на острова, с най-прекрасния плаж от черен пясък, разположено на около 10 км от столицата. Свободно време за плаж и разходка. Връщане в хотела във Фира. Вечерна пешеходна разходка из Имеровигли – типично цикладско селище, с павирани каменни улици и традиционни ниски бели къщи с тераси, неслучайно наречено “терасата” на Егейско море, откъдето се открива главозамайваща гледка към кратера на вулкана. По желание - вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН
Закуска. Свободен ден или по желание екскурзия с корабче до застиналия вулкан и горещите извори (продължителност 4 часа). Връщане в хотела. По желание вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН
Закуска. По желание екскурзия до античната столица на острова – Археа Тира (продължителност 2 часа). Отпътуване за Атина с ферибот в 15:30 ч. Пристигане на пристанище Пирея в 23:25 ч. Нощен преход до България.

СЕДМИ ДЕН
Пристигане в България.


Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222