Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Екскурзии в Гърция

Остров Санторини
Продължителност:  6 дни / 4 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Приказният Санторини! Този омагьосващ остров ще остави топъл синьо-бял спомен у вас завинаги! Вълнуваща е историята му – вулканично изригване отнесло част от острова чак до бреговете на Африка, образувало калдера, която се запълнила с морска вода и така се оформил сегашният вид на това бижу в Егейско море. Островът не може да се сбърка с никой друг – още отдалеч ще видите внушителните хълмове, украсени с бялата корона на типичните за Санторини къщи. Островът предлага плажове с черни и червени пясъци, обградени от страховити скали; разходка сред апокалиптичния пейзаж на истински кратер на вулкан; тесни романтични улички, от които можете да влезете в много магазинчета, кафенета и ресторанти; исторически паметници и разбира се – най-прекрасният залез, очароващ всеки, който има късмета да му се наслади.

Град на отпътуване
Час
Място
Цена за ранни записвания до месец преди датата на отпътуване
Стандартна цена
Шумен 15:30 часа автогара
569 лв.
599 лв.
Търговище 16:15 часа автогара
569 лв.
599 лв.
Котел 18:00 часа автогара
549 лв.
579 лв.
Сливен 19:30 часа бензиностанция Еко - Дамарски мост
539 лв.
569 лв.
Нова Загора 20:00 часа спирката след кръговото
539 лв.
569 лв.
Стара Загора 20:30 часа паркинг жп гара
539 лв.
569 лв.
Чирпан 21:00 часа централна спирка посока София
539 лв.
569 лв.
Пловдив 22:00 часа ШЕЛ на магистралата
519 лв.
549 лв.
София 23:59 часа Централна автогара, сектор паркинг
499 лв.
529 лв.


ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН
Тръгване от съответния град към Атина. Преминаване на гръцко-българската граница. Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН
Пристигане в Атина. Настаняване в хотела. Следобед - възможност за панорамна обиколка на Атина с лицензиран местен екскурзовод на български език. Ще видим Арката на Адриан - Триумфална aрка, построена през 131 г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан; Храмът на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; старият Олимпийски стадион, изграден през 1895 г. на същото място, където се е намирал античният стадион от IV век пр. Хр. и е използван за първите съвременни Олимпийски игри; Парламентът - някогашният дворец на първия гръцки крал Ото; площад “Синтагма”. Разглеждане на Акропола.
Свободно време в Атина с възможност за посещение на новия Музей на Акропола, събрал всички артефакти, открити на хълма и около него от Бронзовата епоха до Римския и Византийския период; Националния археологически музей, разполагащ с една от най-богатите колекции от произведения на древните изкуства, Византийския музей, който представя богата колекция от византийско изкуство и архитектура или музея “Бенаки” - частен музей с прекрасна колекция, представяща хилядолетната гръцка история.
Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН
Закуска. Отпътуване с ферибот за остров Санторини. Пристигане на пристанището в Тира около 15.00 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Свободен ден за плаж и запознаване с курорта Камари. Курортът се намира на десетина километра от столицата на острова Фира. Привлича с дългия си красив плаж, покрит с черен пясък и с впечатляващата гледка на излизащата от морето скала, наречена Меса Воуно.
Вечерта, по желание, е организирана разходка до поразително красивия град Имеровигли. Построено на най-високата точка на калдерата, градчето често е наричано Балконът на Егейско море. Белите му къщи, накацали по ръба на скалите привличат погледа още далеч в морето, а залезът на слънцето ги оцветява в златисто и оранжево. Тръгва се в 17:30 часа, продължителността на разходката е около 3 часа.
Връщане в Камари. По желание - посещение на гръцка традиционна таверна с жива музика, програма и танци.
Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Закуска. Свободен ден за плаж или еднодневен обиколен тур на Санторини. При тази екскурзия ще посетите столицата Фира и селищата Ия, Фиростефани и Пиргос, както и една от забележителностите на острова – Червения плаж (продължителност 8 часа).
Фира е най-голямото населено място на Санторини, има весел и оживен живот, посреща множество туристи. Част от улиците са забранени за превозни средства, защото са очарователно тесни, затова остава място за магазини, ресторантчета, кафенета, предлагащи главозамайващ изглед към калдерата.
Фиростефани се намира между столицата Фира и Имеровигли и предлага най-смайващата гледка към вулкана. Това е и скъпата част на острова, като тук са събрани луксозни вили и сгради. Пиргос от своя страна се намира във вътрешната част на Санторини и е построено върху хълм, което дава възможност за смайваща гледка към калдерата и голяма част от острова. Можете да разгледате и останките от старата венецианска крепост, която в миналото е бранила селището. Червеният плаж наистина събужда въображението. Намира се в подножието на червеникави скали, като пясъкът по плажа е в същия цвят. Селцето Ия е толкова известно на туристите и толкова посещавано, че мнозина мислят, че всъщност то е столицата на острова. Уникалната атмосфера, създадена от снежнобелите и многоцветни къщи на Ия, тесните улички, църкви, кафенета, ресторанти и многото магазини за сувенири се помни дълго. Както и една от най-големите атракции на острова – залеза на слънцето.
Връщане в хотела. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН
Закуска. Свободен ден за плаж или по желание - екскурзия с корабче до застиналия вулкан Неа Камени и горещите извори. Ще отидем до върха на калдерата, където ще видим кратерите и ще научите интересни факти за вулкана. Палеа Камени – горещите извори, ще можете да плувате до тях. Усещането как водата се стопля с всеки следващ замах е поразително. За тази екскурзия е препоръчително да си носите удобни обувки, слънчеви очила и шапка.
Връщане в хотела. Свободно време. Следобед по желание – посещение на традиционна местна винарна (цената включва транспорт до винарната, дегустация на 3 вида вина с подходящи мезета и разходка из винарната, съпроводена от информация за историята и технологията на винопроизводството).
След тази вълнуваща разходка в света на виното и вонопроизводството, се насочваме към столицата Фира, която вечер с многобройните си светлини е още по-вълнуваща. Свободно време за разходка и за посрещане на залеза.
Връщане в хотела. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН
Закуска. Свободно време за плаж и разходка. Отпътуване за Атина с ферибот в 15.30 ч. Пристигане на пристанище Пирея в 23.25 ч. Нощен преход до България.

СЕДМИ ДЕН
Пристигане в България.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222