Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Екскурзия до Златоград и Кавала

Златоград и Кавала
Продължителност:  2 дни / 1 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Град на отпътуване
Място
Час
Цена ранни записвания до месец преди датата на отпътуване
Стандартна цена
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 06:00 часа
69 лв.
79 лв.
Нова Загора спирка кръгово 06:30 часа
69 лв.
79 лв.
Стара Загора паркинг жп гара 07:00 часа
69 лв.
79 лв.
Чирпан спирка Център 07:30 часа
69 лв.
79 лв.


ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуваме от Сливен по маршрут Стара Загора - Хасково - Златоград. По пътя ще спрем в Хасково за посещение на монумента „Света Богородица с младенеца“. Високата 14 метра и тежаща 80 тона статуя от полимер-бетон е поставена на върха на Младежкия хълм върху 17-метров постамент, който отвътре представлява параклис. Счита се за покровителка на града. Според Книгата на Гинес от 2004 година, това е най-високата статуя на Богородица в света.
След пристигане в Златоград правим почивка и продължаваме с разходка из Златоград и разглеждане на неговите забележителности: Етнографския ареален комплекс - музей на открито, с действащи занаятчийници, механи и кафенето “Стария град“, за да опитате прочутото въртяно кафе. Музеят на Делю войвода и хайдушкото движение, който проследява живота и делото на безстрашния родопчанин и хайдушкото движение в България в национален мащаб. Ще посетим и църквата „Успение Богородично“ - от 1834 година, построена, според легендата, само за 40 нощи, където е и едно от най-старото килийно училище у нас. В храма е открит и най-старият писмен паметник от Родопското Възраждане „Златоградски писмовник”.
Настаняване в хотел 2/3*. Свободно време за хубава родопска вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Свободно време или възможност за (срещу допълнително заплащане) на един от най-живописните градове в Гърция - град Кавала. Има какво да се види, дори и при кратка почивка в Кавала. Забележителното творение на древните инженери и архитекти - акведукта „Камарес“ и отбранителната византийска крепост, разположена на върха на хълма. Всяка почивка в Кавала трябва да включва посещение на родната къща на Мохамед Али и неговия паметник.
Посещението на Кавала не може да мине и без разглеждане на уникалния имарет - с неговите многобройни превъплъщения - от мюсюлманска образователна институция до прекрасно реставриран хотел от висока класа.
Следва разходка из тесните улички на стария град и многобройните му магазини за сувенири - за спомен от Вашата почивка в Кавала. Връщане в Златоград.
Отпътуване обратно за съответните градове.


Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222