Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Екскурзия до Златоград и Кавала

Златоград и Кавала
Продължителност:  2 дни / 1 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Град на отпътуване
Място
Час
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 05:00 часа
Стара Загора бензиностанция ОМВ - Славянски 06:00 часа


ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътувме от гр. Сливен в 05:00ч. по маршрут Казанлък - Стара Загора - Хасково - Златоград.
След пристигане в Златоград правим почивка и продължаваме към целта – почивка в Кавала – един от най-живописните градове в Гърция. Има какво да се види, дори и при кратка почивка в Кавала.
Забележителното творение на древните инженери и архитекти – акведукта „Камарес“ и отбранителната византийска крепост, разположена на върха на хълма.
Всяка почивка в Кавала, трябва да включва посещение на родната къща на Мохамед Али и неговия паметник.
Почивка в Кавала не може да мине и без разглеждане на уникалния имарет – с неговите многобройни превъплъщения - от мюсюлманска образователна институция до прекрасно реставриран хотел от висока класа.
Следва разходка из тесните улички на стария град и многобройни му магазини за сувенири – за спомен от вашата почивка в Кавала. Тръгваме за Златоград, където е предвидено свободно време до вечеря и нощувка.


ВТОРИ ДЕН:
Закуска в 08:00ч. Разглеждаме Златоград и неговите забележителности:
“Етнографски ареален комплекс Златоград“ – музей на открито, с действащи занаятчийници, механи и кафенето “Стария град“, за да опитате прочутото въртяно кафе.
Църквата „Успение Богородично“ - от 1834 година, построена, според легендата само за 40 нощи, с най-старото килийно училище у нас. В нея е открит и най-старият писмен паметник от родопското Възраждане „Златоградски писмовник”.
Свободно време. Отпътуване от Златоград. По пътя ще спрем в гр. Хасково за посещение на монумента „Света Богородица с младенеца“. Високата 14 метра и тежаща 80 тона статуя от полимер-бетон е поставена на върха на Младежкия хълм, върху 17 метров постамент, който отвътре представлява параклис. Счита се за покровителка на града. Според книгата на Гинес от 2004 година, това е най-високата статуя на Богородица в света.
Отпътуване за Стара Загора и Сливен.

Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222