Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Екскурзии в Гърция

Уикенд в Солун
Продължителност:  2 дни / 1 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Елате с нас, заедно да се насладим на удоволствията, които предлага този прекрасен град – преживяване три в едно - културен туризъм, шопинг и бозуки в Солун!

Солун е основан от македонския цар Касандър през 315 г. пр.н.е. Той дава на града името на жена си Тесалоника, сестра на Александър Македонски. Баща й, Филип II, я нарекъл така в чест на победата си над тесалийците. Името може да се преведе като "победа над тесалийците". Големи улици, паркове и площади осигуряват приятни зелени площи и редици с дървета. Има стари къщи и неокласически сгради, които стоят рамо до рамо с модерните конструкции.

Град: Час на тръгване: Място на тръгване: Цена:
Сливен 00:00 часа бензиностанция Еко - Дамарски мост Цена: 139 лв.
Стара Загора 01:00 часа бензиностанция ОМВ – Славянски Цена: 139 лв.
Чирпан 01:30 часа спирка Център Цена: 139 лв.
Пловдив 02:30 часа бензиностанция ОМВ - хотел "Санкт Петербург" Цена: 125 лв.
София 04:30 часа Централна Автогара, сектор Паркинг Цена: 109 лв.

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от гр. Сливен за Република Гърция в 00:00 часа на по маршрут Сливен - Стара Загора - София. Преминаване през българо-гръцката граница Промахонас. Пристигане сутринта в гр.Солун.
Свободно време или продължаваме по желание с панорамна туристическа обиколка на града с професионален екскурзовод на български език - Бялата Кула, църквата “Св. Димитър” и нейните катакомби, Старата част на града и крепостните стени, Солунския залив, Ротондата “Св. Георги”, крайбрежния булевард, паметника на Александър Македонски, арката на Галерий,руините на Римския дворец, института на Гръцкото театрално изкуство, Солунският университет и др.
Настаняване в хотел 3 * в централна част на Солун.
Вечеря по желание в таверна в района на Лададика (с предварителна заявка)! А от Вас доброто настроение....
Вечерта ще продължи по Ваше желание с посещение на Бозуки бар в Солун! Очаква Ви невероятен купон с изпълнения на живо на известни певци и много, много цветя...
Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване за България. Бонус от ТА Дорис - посещение на MALL MEDITERRANEAN COSMOS - най-големият МОЛ на територията на Балканския полуостров с 209 магазина, 37 ресторанта и кафенета, кина, детска градина, църква и амфитеатър с 400 места.
След обяд заминаване за България. Късно вечерта пристигане в България.


Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222