Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

ОСТРОВ ЛЕФКАДА

Остров Лефкада
Продължителност:  5 дни / 3 нощувки Транспорт:  Автобус
Маршрут
Сливен - София - Лефкада - Янина - София - Сливен

Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Лефкада е бил населен от най-дълбока древност, а за него има и много романтична легенда – че е бил сватбен подарък от бащата на Одисей за бащата на Пенелопа. Най-южната точка на острова е известна като Скока на Сафо, тъй като легендата гласи, че отхвърлената в любовта си поетеса слага край на живота си, хвърляйки се в морето от тези скали

Град на отпътуване
Час
Място
Цена ранни записвания до месец преди датата на отпътуване
Стандартна цена
Сливен 19:30 часа бензиностанция Еко - Дамарски мост
289 лв.
309 лв.
Нова Загора 20:00 часа спирката след кръговото
289 лв.
309 лв.
Стара Загора 20:30 часа паркинг жп гара
289 лв.
309 лв.
Чирпан 21:00 часа спирка център
289 лв.
309 лв.
Пловдив 22:00 часа ШЕЛ на магистралата
269 лв.
289 лв.
София 23:59 часа централна автогара
249 лв.
269 лв.

Ранни записвания се правят до месец преди датата на отпътуванеПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от съответния град по маршрут Кулата - Солун – Верия – Козани – Янина – Мецово - Лефкада. По пътя преминаване през град Превеза, разположен на устието на Амбракийския залив. Преминаване през специално изградения в Гърция тунел под морето, с обща дължина 1570 м.

ВТОРИ ДЕН:
По пътя спираме в Янина - най-големият град в Епир и столица на префектурата. Кратка пешеходна обиколка на Янина, при която ще видите Цитаделата, величествената Синагога, действаща в разцвета на романиотската еврейска общност, но вече затворена, крепостта Иц Кале, където Али Паша построява двореца си - бонус.
Пристигане на острова около обяд. Остров Лефкада, наричан още Белия остров, е четвъртият по големина от групата Йонийски острови. От древни времена островът е свързан с географската област Акарнаня - основната суша, посредством тесен провлак, а коринтяните допълнително улеснили достъпа, прокопавайки канал.
Настаняване в хотел 3*. Свободно време за почивка и разходка.
Вечерта - WHITE PARTY. Изживейте най-забавното и удивително парти на кораб! Вечерно парти на борда на кораб с дрес код БЯЛО и много забавления.... Не забравяйте да си вземете банските костюми..., защото ви предстои и нощно къпане!
Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание (срещу допълнително заплащане) целодневна екскурзия - круиз „Седем Йонийски острова”. Първата спирка е на световноизвестния с красотата си плаж Порто Кацики. Свободно време за плаж (при позволяващи метеорологични условия) и отпътуване за Кефалония – най-големия остров в Йонийско море, известен с дългите си пясъчни плажове, тюркоазено синя вода и впечатляващи пещери. Време за обяд и разходка. Посещение на остров Итака – островът на Одисей, покрит с обширни площи от маслинови гори и малки лозя, както и градини с портокалови, лимонови, смокинови и прасковени дръвчета. След това круизът продължава към малките островчета Меганиси и Скорпио. Кратка спирка в залива на остров Меганиси за фотопауза при втората по големина пещера в Гърция - "Папаниколис", използвана като скривалище на подводница по време на Втората световна война. Екскурзията продължава към остров Скорпио – необитаем остров, превърнат в малък частен рай и любовно гнездо от гръцкия корабен магнат Аристотелис Онасис, на който той се венчава със съпругата си Жаклин Кенеди. Там има и малък плаж, който носи името на Мария Калас и който напомня за предишната бурна връзка на Онасис с оперната примадона. Следва посещение на остров Мадури, където е роден великият поет Аристотелис Валоуритис.
Връщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време или, при минимум 20 туристи, се организира панорамна обиколка на столицата – град Лефкада и туристическа програма: църквата ”Св. Мина”. Свободно време. Следва посещение на манастира “Панагия Фенеромени” в Цокаладес, построен през 1634 г. върху останките на древен храм, създаден в миналото в чест на богинята Артемида.
Посещение на град Превеза. Свободно време за разходка.
Връщане в хотела. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане по места късно вечерта.


Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222