Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Мини почивка на остров Тасос

Мини почивка на остров Тасос
Продължителност:  4 дни / 3 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Град на отпътуване
Място
Час
Цена ранни записвания до месец преди отпътуване
Стандартна цена
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 05:00 часа
269 лв.
299 лв.
Нова Загора спирка кръгово 05:30 часа
269 лв.
299 лв.
Стара Загора паркинг жп гара 06:30 часа
269 лв.
299 лв.


ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от съответния град за вашата вълнуваща почивка на най-зеления гръцки остров Тасос. Около обяд пристигаме в град Кавала, наречен “Синият диамант на Гърция”. Градът е създаден през VІІІ-VІІ в. пр.Хр. и първоначално името му е Неаполис, а по-късно е прекръстен на Христуполи (град на Христос) в чест на апостол Павел. Ще направим пешеходна разходка и ще разгледаме забележителностите - символа на града акведукта „Камерас”, който с колосалните си размери прекосява Стария град; ще видим крепостната стена, разположена на най-високото място; великолепната църква „Св. Богородица“; пристанището в Кавала, изиграло важна роля в развитието на града от древни времена до днес. Свободно време.
Отпътуваме за Керамоти, откъдето с ферибот ще отплаваме за о-в Тасос. Пристигаме на острова. Настаняване в хотел 2/3*. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. На втория ден от вашата почивка ще можете да направите обиколка на Тасос (срещу допълнително заплащане). Ще посетим женския манастир „Св. Архангел Михаил“, кацнал върху страховити скали. Според легендата, светата обител е основана от монаха Лука, след като сънувал архангел, който ударил скалата и от там потекла лековита вода и заповядал на това място да се съгради манастир. Ще видим и Залива на русалките, който е една от най-интересните забележителности на острова. Намира се до малкото рибарско селище Алики, което е скътано между два залива, единият от които носи романтичното име Залива на русалките. Ще спрем и при работилницата и магазин за златна и сребърна бижутерия „Ирис”.
Продължаваме с разходка из столицата Лименас. Разположен в подножието на няколко хълма, градът предлага на своите посетители да видят руините от древния площад – агора, светилищата на Зевс, Посейдон, Артемида и Дионис, малкия амфитеатър. В старата част на столицата уличките са малки и тесни, с характерна атмосфера и дух, които ще ви очароват. А освен пристанището за фериботи, има и търговско пристанище, до което се стига по крайбрежната алея.
Свободно време.
Възможност да изпратите слънцето на този вълнуващ ден от палубата на лодка. Обзорната обиколка на остров Тасос „Сънсет круиз” продължава 2 ½ ч. (от 18:30 до 21:00 ч.), като предлага две спирки за следобедно плуване в топлото море и снимки на плажовете Нотос и Салоникиос по време на залез от най-южната точка на острова. А докато гледате как слънцето ляга в морето, ще можете да опитате чаша студено вино или безалкохолна напитка, придружена с плодова салата, сервирана на бюфет. (Часът на отплуване може да се промени в зависимост от часа на началото на залеза).
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска.
Свободно време или възможност да съберете още впечатления от остров Тасос – екскурзия из старата столицата Панагия (срещу допълнително заплащане). Древните криволичещи улички на стария град ще ви отведат стотици години назад във времето сред белоснежни къщи с каменни покриви и характерни балкони. Ще видим църквата „Панагия“, в която се съхраняват уникални икони от XIV – XVII век, стари монети и личното знаме на крал Ричард Лъвското сърце от времето на Кръстоносните походи.
Ще посетим и старинна рафинерия на потомствени производители на зехтин, където ще присъстваме на презентация на производството и ще имаме възможност да си купим от известните с качеството и вкуса си студено пресован зехтин и местни маслини – задължително ги пробвайте, докато сте на почивка на Тасос.
Връщане в хотела и свободно време за плаж.
Вечерта - посещение на традиционна таверна (по желание). Очаква ви невероятен купон с изпълнения на живо на гръцки певци и много счупени чинии.
Връщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време за плаж. На обяд освобождаваме хотела. Пристигаме с ферибот в Керамоти и отпътуваме за България.
По пътя бонус ще бъде фото-пауза при Църквата на Лидия. Баптистерият на света Лидия е посветен на първата европейка, кръстена от апостол Павел, след пристигането му в Кавала и е издигнат на мястото, където се е състояло светото тайнство.
Пристигане в България късно вечерта.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222