Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Един ден в Александруполис

Един ден в Александруполис
Продължителност:  1 дни Транспорт:  Автобус
Маршрут
Сливен - Нова Загора - Стара Загора - Чирпан - Александруполис

Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Град на отпътуване Час Място на отпътуване Цена
Сливен 04:30 часа бензиностанция Еко - Дамарски мост 35 лв.
Нова Загора 05:00 часа спирка Център, на кръговото 30 лв.
Стара Загора 05:30 часа паркинг жп гара 30 лв.
Чирпан 06:00 часа спирка Център 30 лв.

ПРОГРАМА:

Отпътуване в 04:30 ч. от Сливен по маршрут - Сливен - Нова Загора - Стара Загора - Чирпан - Свиленград - Александруполис. Пристигане в Александруполис около 10:00 часа.
Градът е разположен на северния бряг на Егейско море, на няколко километра западно от устието на река Марица (Еврос), в подножието на ниската планина Овчарица (Цопан). Туристическа програма в града. Посещение на прочутия Александруполски фар, пристанището, Митрополитската църква „Св. Никола“.
Конструиран от френска компания за фарове и маяци, Александуполският фар започва работа на 1 юни 1880 г. С височина 27 м над морското равнище, фарът изпраща светлинния си лъч на разстояние до 27 морски мили и направлява безпогрешно корабите до пристанището.
Храмът на Митрополията „Св. Никола“ е построен в началото на ХХ век от първенците на града в чест на пазителя на моряците св. Никола. Това е блестящ храм с гравиран мраморен олтар, като вътре в църквата се откроява иконата на Дева Мария Trifotissas, донесена от бежанците от Енос, творба от XIX век. Иконата е изсечена от дърво и е с много редки цветове. Строежът на църквата е приключен през 1900 година, освещаването е през 1901 година.
Свободно време за плаж или разходка. На плажа, срещу такса от 1 евро, можете да получите чадър и шезлонг. На плажа има заведение за хранене.
На връщане - тръгване от плажа в 16:30 часа, от центъра в 16:40 часа. Отпътуване за България в 16:50 ч. Преминаване на гръцко-българската граница. Пристигане в Чирпан, Ст. Загора и Сливен късно вечерта.
Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222