Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Екскурзии в Гърция

МИНИ ПОЧИВКА ПАРАЛИЯ КАТЕРИНИ
Продължителност:  7 дни / 5 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Хотел
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
Хотели
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
ЦЕНА ОТ СОФИЯ 445 лв.
Град на отпътуване
Място
Час
Доплащане при тръгване от съответните градове
София Централна Автогара, сектор Паркинг
01:30 часа


Пловдив бензиностанция ОМВ хотел „Санкт Петербург“
23:00 часа
20лв.
Чирпан спирка Център
21:30 часа.
20 лв.
Стара Загора ОМВ на бул. Славянски
21:00 часа
30 лв.
Сливен бензиностанция Еко – Дамарски мост
19:30 часа.
40 лв.
Шумен Автогара
15:30 часа
50лв.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от Сливен в 19:30 ч. по маршрут Сливен - Стара Загора /21:00 ч. от бензиностанция OMВ на Славянски/ по посока София.

ВТОРИ ДЕН:
Отпътуване от София в 01:30 часа по посока Кулата - Солун - Паралия Катерини. Пристигане сутринта в Солун -Панорамна туристическа обиколка на града с беседа на български език: Бялата кула, паметника на Александър Македонски, Триумфалната арка, Ротондата, църквата “Св. Димитър”, Крепостната стена и др. Нощувка в района на Солун или в курорта Паралия-Катерини /70 км южно от Солун/. Настаняване в хотел 2* или 3*. Свободно време. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време или възможност за целодневна екскурзия до Метеора.
Пристигане в местността Метеора – уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Метеора е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Разглеждане на два от шестте функциониращи манастира. На връщане по пътя за Неа Каликратия има възможност за престой и самостоятелно разглеждане на туристическoтo селищe Каламбака - живописно градче в подножието на величествените скали на Метеора. Отпътуване за хотела. По желание вечерта посещение на гръцка таверна, с жива музика, където под звуците на сиртаки и с аромата на узо, ще се насладим на гръцката музика и ще опитаме от гръцката кухня! Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време за плаж или възможност за целодневна екскурзия до Вергина и Едеса. Разглеждане на гробницата - музей на Филип II – бащата на Александър Велики.
През 19 век близо до Вергина е открит древеният град Егес, който е бил първата столица на Македонското царство. Най-забележителни са останките от величествен дворец, пищно украсен с мозайки и стенописи, както и от гробище, в което има над 300 гробни могили. При археологически разкопки в края на трийсетте години на 20 век край Вергина е локализирана първата столица на антична Македония - Еге (Αιγαί). През 1977 година във Вергина след археологически разкопки, водени от гръцкия археолог Манолис Андроникос е открит гроб, за който се смята, че e на бащата на Александър Македонски - Филип II Македонски. На същото място е намерен античният македонски символ - шестнадесетлъчево слънце, известно като Звездата от Вергина..
Продължаваме за гр.Едеса-единот най-красивите градове в северна Гърция (Егейска Македония), разположен на около 90 километра западно от Солун. Името си дължи на богатството си на вода, водопади и зеленина, като най-голяма слава на града са донесли знаменитите водопади. Неповторими по красотата си сталактитови и сталакмитови пещери се крият зад 70 метровите бушуващи потоци пенлива вода. Пешеходна разходка и фото пауза из красивия град със славянското име Воден.
Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време за плаж. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време за плаж. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН:
Закуска. Свободно време за плаж до обяд. Отпътуване за България.

ОСМИ ДЕН:
Пристигане в България рано сутринта.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222