Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Екскурзия до Северна Гърция и Метеора

Северна Гърция и Метеора - 3 нощувки
Продължителност:  4 дни / 3 нощувки Транспорт:  Автобус
Маршрут
Шумен - Сливен - Нова Загора - Стара Загора - Чирпан - София - Солун

Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
ПЪРВИ МАРШРУТ:
Град на отпътуване
Място
Час
Цена
Шумен Автогара 02:00 часа 289 лв.
Сливен бензиностанция Еко – Дамарски мост 05:00 часа 279 лв.
Стара Загора ОМВ на бул. Славянски 06:30 часа 279 лв.
Чирпан спирка Център 07:30 часа 279 лв.
Пловдив бензиностанция ОМВ хотел „Санкт Петербург“ 08:00 часа 259 лв.
София Централна Автогара, сектор Паркинг 09:30 часа 239 лв.

ВТОРИ МАРШРУТ: (при минимум 8 човека)
Град на отпътуване
Място
Час
Цена
В. Търново обръщалото на тролея, площад Марно поле 03:00 часа 289 лв.
Габрово Дома на Хумора и Сатирата 04:00 часа 289 лв.
Казанлък бензиностанция ОМВ, на изхода за Ст. Загора 06:00 часа 279 лв.


ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от Сливен в 05:00 ч. към Паралия Катерини. Пристигане следобед в Солун - панорамна туристическа обиколка на града с беседа на български език: Бялата кула, паметника на Александър Македонски, Триумфалната арка, Ротондата, църквата “Св. Димитър”, Крепостната стена и др. Нощувка в района на Солун или в курорта Паралия Катерини /70 км южно от Солун/. Настаняване в хотел 2* или 3*. Свободно време. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Целодневна екскурзия до Метеора – срещу доплащане.
Пристигане в местността Метеора – уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Метеора е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Разглеждане на два от шестте функциониращи манастира. Свободно време в Каламбака или околността за обяд. Обратно връщане в Паралия Катерини, като по пътя се спира в долината Темпи за разглеждане на параклиса „Св.Параскева” и извора на Афродита. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време за плаж. Вечерта по желание* гръцка вечер. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване за България, като по пътя се минава през Вергина за разглеждане на гробницата - музей на Филип II – бащата на Александър Велики.
През 19 век близо до Вергина е открит древният град Егес, който е бил първата столица на Македонското царство. Най-забележителни са останките от величествен дворец, пищно украсен с мозайки и стенописи, както и от гробище, в което има над 300 гробни могили. При археологически разкопки в края на трийсетте години на 20 век край Вергина е локализирана първата столица на антична Македония - Еге (Αιγαί). През 1977 година във Вергина след археологически разкопки, водени от гръцкия археолог Манолис Андроникос е открит гроб, за който се смята, че e на бащата на Александър Македонски - Филип II Македонски. На същото място е намерен античният македонски символ - шестнадесетлъчево слънце, известно като Звездата от Вергина..
Продължаваме за гр.Едеса - един от най-красивите градове в северна Гърция (Егейска Македония), разположен на около 90 километра западно от Солун. Името си дължи на богатството си на вода, водопади и зеленина, като най-голяма слава на града са донесли знаменитите водопади. Неповторими по красотата си сталактитови и сталакмитови пещери се крият зад 70 метровите бушуващи потоци пенлива вода. Пешеходна разходка и фото пауза из красивия град със славянското име Воден.
Отпътуване за България.


Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222