Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Екскурзии в Гърция

Уличен фестивал на храната в Солун
Продължителност:  2 дни / 1 нощувки Транспорт:  Автобус
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Град Час
Място
Цена
София 06:45 часа Централна автогара, сектор Паркинг 125 лв.
Чирпан 03:45 часа спирка Център 159 лв.
Стара Загора 03:00 часа паркинг жп гара 159 лв.
Нова Загора 02:30 часа спирката след кръговото 159 лв.
Сливен 02:00 часа бензиностанция Еко, Дамарски мост 159 лв.


ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от Сливен за Гърция в 00:00 часа по маршрут Сливен - Стара Загора - София. Преминаване през българо-гръцката граница на Промахонас. Пристигане сутринта в Солун. Свободно време или продължаваме по желание с панорамна туристическа обиколка на града с професионален екскурзовод на български език - Бялата кула, църквата “Св. Димитър” и нейните катакомби, старата част на града и крепостните стени, Солунския залив, ротондата “Св. Георги”, крайбрежния булевард, паметника на Александър Македонски, арката на Галерий, руините на Римския дворец, Института на гръцкото театрално изкуство, Солунския университет и др.
Настаняване в хотел Vergina hotel 3 * или подобен в централната част на Солун.

Програмата продължава с посещение на Втория уличен фестивал на храната в Солун. /Входът за събитието е свободен.
Това е шанс, който никой не бива да пропуска, дори да е злояд или да залага на традиционната българската кухня. Thessaloniki Street Food Festival е един невероятен начин да опитате храна от всички континенти и то само на няколко часа път от България!
Ето за какво трябва да сте подготвени – ще бъде мащабно събитие, в което цветовете, ароматът, вкусът на храната ще си съперничат за вашето небце и стомах. Бъдете готови да си хапнете направо на улицата, да си направите „мустаци” от вкусни азиатски сосове, да оближете пръстите си, по които е останало лютиво индийско къри, да разберете вегитарианците, благодарение на традиционно постната етиопска кухня, да узнаете що е то истински бъргър! А ако не ви се хапва на улицата, сред атмосферата на фестивала, то можете да си вземете храна за вкъщи. Защото зоните на Thessaloniki Street Food Festival ще бъдат две - Streed Food Area, където можете да си вземете приготвена пред очите ви храна и да я изядете веднага, и зоната на Street Market Area, където можеш да си вземеш храна за вкъщи. Каквото и да предпочетете, важното е на 28 и 29 април да сте в Солун и да сте гладни!
Градът–домакин на Уличния фестивал на храната също ще представи любимите си ястия от риба и морски дарове, които са предпочитани и в много други национални кухни, представени на събитието.
Вегетарианците и харесващите здравословната храна също няма да останат гладни. Фестивалът ще предлага множество салати, сандвичи със суперхрани и смутита.
Освен всичко друго, ще можете да си купите от самите производители вино, мед, шоколад, различни конфитюри, кафе, чай и така търсените от всеки познавач билки и подправки от цял свят.

Вечерта ще продължи по ваше желание с посещение на Бузуки бар в Солун с участието на известни певци! Очаква ви невероятен купон с изпълнения на живо и много, много цветя...
Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска . Напускане на хотела. Бонус от „Дорис” - посещение на MALL MEDITERRANEAN COSMOS - най-големият МОЛ на територията на Балканския полуостров с 209 магазина, 37 ресторанта и кафенета, кина, детска градина, църква и амфитеатър с 400 места.
Следобед заминаване за България. Пристигане късно вечерта.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222