Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Екскурзии в Гърция

Мини почивка в Мароня, Северна Гърция
Продължителност:  4 дни / 3 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Град на отпътуване
Час
Място
Цена ранни записвания до 31.07.19 г.
Стандартна цена
Сливен 07:00 часа бензиностанция Еко - Дамарски мост
345 лв.
365 лв.
Нова Загора 07:30 часа спирка кръгово
345 лв.
365 лв.
Стара Загора 08:00 часа паркинг жп гара
345 лв.
365 лв.
Чирпан 08:45 часа спирка център
345 лв.
365 лв.

Само на около 400 км югоизточно от Сливен и Стара Загора в Северна Гърция се намират Александруполис и Мароня. Александруполис е разположен на брега на Егейско море, в полите на невисоки хълмове, някои от които се спускат почти до самия бряг. Егейско море привлича туристи с изумрудените си морски води, обилна растителност и поносими летни горещини.
Марония е едно прекрасно място, намиращо се на територията на Източна Македония и Тракия (в Гърция). Легендата разказва, че основите на това прелестно кътче са поставени от Марон, син на самия бог Дионис. Народът на някогашния „Мароней“ почитал до голяма степен божеството и дори издигнал популярното Дионисийско светилище, чиито останки все още могат да се видят и до днес.
В Древна Гърция местността била известна с удивителното си винопроизводство, а мълвата за пивкото вино, правено там се разпростирала из цялата околия. Градът дължи благосъстоянието си също и на обширната си и богата територия. Местното пристанище допринасяло за развитието и на интензивна търговска дейност със съседните населени места.
Каним Ви заедно да попътешестваме в тази непозната част на Гърция.


ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от съответния град в съответния час за Гърция по маршрут Сливен - Стара Загора – Чирпан - Мароня.
По път ще спрем в Александруполис. Туристическата програма в града включва посещение на прочутия Александропулски фар, пристанището, митрополитската църква „Св. Никола“. Свободно време.
Отпътуване за Мароня и настаняване в хотел FilosXenia Roxani Country House 3 *. Вечеря в хотела. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Свободно време за плаж или почивка.
Възможност за посещение на делтата на р. Еврос /Марица (срещу допълнително заплащане).
Най-пълноводната българска река – Марица, извира от Маричините езера (Маришки езера). Преди да напусне Рила, в нея се влива река Ибър. Марица пресича Долнобанската котловина, завива на югоизток и навлиза в дълбокия живописен пролом Момина клисура.
В Одринското поле в нея се вливат Тунджа и Арда. Край град Александруполис, чрез широка делта, Марица се влива в Егейско море.
Басейнът на река Марица има огромно значение за съхраняване на биологичното разнообразие в Южна България. По островите и бреговете на реките все още са запазени последните останки от някогашните девствени гори, формиращи специфични и уникални растителни и животински съобщества.
Вечеря.
Вечерта може да продължи по Ваше желание с посещение на Бузуки бар в Александруполис. Очаква Ви невероятен купон с изпълнения на живо на известни гръцки певци и много цветя. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време за плаж или почивка. По желание - възможност за екскурзия до град Кавала (провежда се при минимум 20 участника). Разглеждане на забележителностите на града с екскурзовод на български език - акведукта „Камарес“, родната къща на Мехмед Али, Византийската крепост, Имарета - сграда с уникална архитектура, функционираща в момента като 4-звезден хотел. Разходка из тесните улички на старата част на града с множество сувенирни магазини.
Връщане в хотела привечер. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време. На обяд отпътуване за България.


Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222