Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Екскурзии в Гърция

Бягство в Александруполис
Продължителност:  2 дни / 1 нощувки Транспорт:  Автобус
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Град на отпътуване
Час
Място
Цена ранни записвания
Стандартна цена
Сливен 06:00 часа бензиностанция Еко - Дамарски мост
89 лв.
99 лв.
Нова Загора 06:30 часа Спирка кръгово
89 лв.
99 лв.
Стара Загора 07:00 часа паркинг жп гара
89 лв.
99 лв.
Чирпан 07:30 часа спирка Център
89 лв.
99 лв.

Александруполис очарова туристите с младежкия си дух, курортна атмосфера и с гостоприемството на домакините. Освен красивия плаж, негова емблема е вторият по големина фар в Европа. В свободното си от плаж време можете да се наслаждавате на гледката от някое от кокетните кафенета, пръснати около фара, а след това да се разходите по добре благоустроената романтична крайбрежна алея.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от съответния град по маршрут Сливен – Стара Загора – Александруполис. Пристигане около обяд. Туристическа програма в града. Посещение на прочутия Александруполски фар, пристанището, Митрополитската църква „Св. Никола“.
Конструиран от френска компания за фарове и маяци, Александуполският фар започва работа на 1 юни 1880 г. С височина 27 м над морското равнище, фарът изпраща светлинния си лъч на разстояние до 27 морски мили и направлява безпогрешно корабите до пристанището.
Храмът на Митрополията „Св. Никола“ е построен в началото на ХХ век от първенците на града в чест на пазителя на моряците св. Никола. Това е блестящ храм с гравиран мраморен олтар, като вътре в църквата се откроява иконата на Дева Мария Trifotissas, донесена от бежанците от Енос, творба от XIX век. Иконата е изсечена от дърво и е с много редки цветове. Строежът на църквата е приключен през 1900 година, освещаването е през 1901 година.
Настаняване в хотел 2*/3*.
След обяд свободно време за плаж или разходка. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Свободно време. Около обяд освобождаване на хотела.
Отпътуване за България. Преминаване на гръцко-българската граница и пристигане в Ст. Загора и Сливен късно вечерта.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222