Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Екскурзии в Гърция

Златоград и карнавалът в Ксанти
Продължителност:  2 дни / 1 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Град на отпътуване
Място
Час
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 06:00 часа
Стара Загора паркинг жп гара 07:00 часа

ПРОГРАМА:


ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от Сливен по маршрут Стара Загора - Хасково - Златоград. Пристигане в Хасково. Посещение на монумента „Света Богородица“ - издигаща се над града от височината на Младежкия хълм статуя от полимер-бетон на покровителката на града Света Богородица с Младенеца. Скулптурата, висока 14 метра и тежаща 80 тона, стои върху 17-метров постамент, който отвътре представлява параклис. С тази статуя през 2004 г. Хасково влиза в раздел "Религия" на Книгата на Гинес като най-високата статуя на Богородица в света.
Отпътуване за Златоград. Настаняване в хотел. Обяд. Обзорна обиколка на Златоград с посещение на забележителностите му. Ще се разходим из Етнографския ареален комплекс, открит на 24 май 2001 г., който включва Етнографски музей и работилници, Музеят на Делю войвода и хайдушкото движение, който проследява живота и делото на безстрашния родопчанин и хайдушкото движение в България в национален мащаб. Ще посетим и най-старата църква в Родопите "Успение Богородично" - построена през 1834 година, според преданието само за 40 нощи, приютила най-старото килийно училище. Възможност за вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
В 08:00 ч. закуска. Отпътуване за Ксанти, Гърция през ГКПП Златоград – Термес. Пристигане в Ксанти - модерен град, богат на история, традиции и обичаи, известен с невероятните гръцки сладкиши, с живописните си тесни криволичещи улички на Стария град, с традиционните калдъръми и къщи на знатни родове, построени в неокласически стил. Една от атракциите на града е Карнавалът в Ксанти, който в миналото се е провеждал в навечерието на лятото с цел да се прогонят болестите и злите сили. В наши дни той притежава съвременен чар. Ще имате възможност да участвате в карнавалното шествие – разноцветна фиеста, в която взимат участие хиляди гости на града.
В 16:00 ч. отпътуване за Сливен.


Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222