Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Екскурзии в Румъния

Замъкът на Дракула и SPA Терме Букурещ
Продължителност:  3 дни / 2 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Град на отпътуване
Час
Място
Цена ранни записвания до месец преди датата на отпътуване
Стандартна цена
Сливен 00:01 часа бензиностанция Еко - Дамарски мост
189 лв.
209 лв.
Нова Загора 00:30 часа спирка кръгово
189 лв.
209 лв.
Стара Загора 01:00 часа паркинг жп гара
189 лв.
209 лв.
Казанлък 01:30 часа бензиностанция OMV
189 лв.
209 лв.
Чирпан, при мин. 8 човека .........часа спирка център
189 лв.
209 лв.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от съответния град за Румъния. Преминаване през българо-румънската граница по Дунав мост – Русе.
Пристигаме в град Синая – сърцето на планинска Румъния, наричан още „Перлата на Карпатите”. Градът е съхранил световноизвестни паметници на архитектурата като манастирът „Синая”, дворецът "Пелишор" и приказният замък „Пелеш”, който е бивша лятна царска резиденция. Посещение на замъка "Пелеш "и Синайския манастир.
Следобед пристигаме в Брашов - живописно средновековно градче в Трансилвания. Туристическа обиколка на Брашов - общинският площад със сградата на общината, Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, църквата „Св. Вартоломей” – най-старият архитектурен паметник в града, Старото кметство, църквата „Св. Николай”. Свободно време. Нощувка в Брашов.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Срещу допълнително заплащане - посещение на замъка „Бран”, известен още като Замъка на Дракула. Това е ловната резиденция на Влад Дракула – впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала, висока 60 м. Свободно време в района на замъка.
Следобед връщане обратно в Брашов, свободно време за разходка в централната част, посещение на търговски център или изкачване с лифт за снимки на града от високо. Срещу допълнително заплащане - възможност за посещение на традиционна румънска вечер с много музика и танци (заявява се предварително при резервацията). Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Букурещ – градът на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като „Малкия Париж”. Свободно време в района на Therme Bucuresti или възможност за посещение на Парк центъра (включва транспорт, не включва входни такси).
Therme Bucuresti се намира на 15 минути извън Букурещ и разполага не само с топли басейни, а също и с най-голямата закрита и открита градина в Румъния, в която има над 800 хиляди растения и стотици видове дървета, включително и най-голямата плантация на истински палми в Европа. Най-забележителната атракция на комплекса обаче е т.нар. Дърво на живота, което е едно от най-редките ботанически видове.
Центърът е разделен на три основни зони, всяка от които с определена тема:
  • The Palm - както подсказва името, е посветена на релаксация сред 500 палмови дървета. Това е най-голямата градина от този тип в Европа;
  • Elysium - предназначена е за термални бани и за тези, които биха искали да се насладят на приятни масажи;
  • Galaxy – това е центърът за забавления. Тук можете да се насладите на басейн с вълни - най-големият в Румъния, или пък да се пуснете по една от многото пързалки. А когато сте достатъчно уморени, може да спрете за едно питие в бара край басейна.
Отпътуване за България в късния следобед.
Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222