Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Екскурзии в Турция

Истанбул - цветен и гостоприемен
Продължителност:  3 дни / 2 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
МАРШРУТ 1:
Град на отпътуване
Час
Място
София 23:00 часа на предния ден Централна Автогара, сектор Паркинг
Пловдив 01:00 часа бензиностанция ОМВ хотел „Санкт Петербург“
Чирпан 01:45 часа спирка Център
Хасково 02:45 часа бензиностанция Шел на магистралата

МАРШРУТ 2:
Град на отпътуване
Час
Място
Сливен 01:00 часа бензиностанция Еко - Дамарски мост
Стара Загора 02:00 часа бензиностанция ОМВ - Славянски

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от гр. Сливен в 01:00 ч./ бензиностанция ЕКО на Дамарски мост/ и от гр. Стара Загора в 02:00 ч. бензиностанция OMV на Славянски за Истанбул - градът на два континента, столица на три империи, перлата на Ориента. Пристигане около 08:30ч. Възможност за обзорна екскурзия на града с професионален екскурзовод и лицензиран туристически автобус. Посетените по време на екскурзията забележителности нямат входни такси – „Египетския обелиск”, „Змиевидната колона”, „Фонтана на Вилхелм II. За “Синята Джамия”, “Топкапъ Сарай”, църквата “Света София”, “Долмабахче Сарай” се дава информация, без да се посещават. По въжения мост над Босфора се преминава в Азиатската част на града, където се посещава местността “Чамлъджа”. Там туристите имат на разположение около 30 мин. /могат да пият кафе, да направят снимки за спомен на фона на прекрасната гледка, която се разкрива от мястото/. Следва връщане в Европейската част на Истанбул и съвременния център на града - Таксим, минава се покрай “Златният рог”. Настаняване в хотела.
Свободно време за почивка.
Вечерта - възможност за екскурзия „Нощен Истанбул“. Преминаваме през Галатския мост и се отправяме към новата европейска част на града и района на небостъргачите. Ще имате възможност да се насладите на един различен град - да видите съвременната част на Истанбул, коренно различна от старата историческа част.
Посещение на небостъргача „Сапфир” - най-високата жилищна сграда в Европа, открита на 04 март 2011 година - небостъргачът „САПФИР” се намира в района „Левент 4”. След завършването му в края на 2009 г., сега той се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино.Небостъргачът е проектиран от Tabanlioglu Architecture. Испанският вестник „Ел Паис“ пише, че за последния 6 годишен период в квартал Левент в Истанбул са били построени 40 небостъргача и до 2015-та година ще бъдат построени още 29 и те ще станат символ на турския прогрес и икономически възход.
Ще имате възможност се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Възможност за посещение на Султански дворец "Топкапъ".
Дворецът "Топкапъ", който е бил център на управление на Османската империя, в продължение на 400 години е наистина една от най – важните исторически забележителности в Истанбул. Именно поради тази причина “Топкапъ Палас“ е един от най-посещаваните музеи в Европа. Църквата "Св. София" или Църквата на Божествената мъдрост е истински шедьовър на величието и славата на Ислямския изток и Християнския запад, както и едно от най-важните доказателства за хуманност – със сигурност единствено тя в продължение на 1400г. е служила както на християнския, така и на ислямския свят. Турът е с продължителност около 2,5 -3,00 часа.
След обяд възможност за посещение с екскурзовод на Църквата "Св. София".
Църквата на Божествената мъдрост - „Св. София „ е истински шедьовър на величието и славата на Ислямския изток и Християнския запад, както и едно от най-важните доказателства за хуманност – със сигурност единствено тя в продължение на 1400г. е служила както на християнския, така и на ислямския свят.
Свободно време.
Възможност за вечеря в ресторант с традиционна турска програма.
Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Възможност за „Круиз по Босфора” - екскурзията продължава час и половина и е едно незабравимо преживяване. От кораба може да видите къщите, където са протекли снимките на едни от най-хитовите турски сериали.
Продължаваме с БОНУС от фирма „Дорис“ посещение на ГИГАНТСКИЯ АКВАРИУМ – Sea life – най-големият в Европа. Ще имате възможност да се разходите измежду над 20 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разположен на територия от 8000 кв.м, аквариумът разполага с един от най-дългите подводни тунели – 80 метра, който дава възможност за 270º панорама. Аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул – ФОРУМ ИСТАНБУЛ, където ще имате възможност да напазарувате от стотици световноизвестни марки, хранителен хипермаркер REAL и хипермаркет за интериорни решения IKEA. Пристигане в България – късно вечерта.


Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222
Още предложения от дорис