Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Екскурзии в Турция

Пътешествие из Егейска Турция
Продължителност:  7 дни / 5 нощувки Транспорт:  Автобус
Маршрут
Ранни записвания - месец преди датата на пътуване!

Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Екскурзията може да се осъществи с тръгване от градовете:
Град на отпътуване Час Място на отпътуване
Шумен 15:30 часа автогара
Стара Загора 17:45 часа паркинг жп гара
Нова Загора 18:30 часа спирката след кръговото
Сливен 19:30 часа бензиностанция Еко - Дамарски мост
Пловдив 16:00 часа ШЕЛ автомагистрала „Тракия"
София 14:30 часа Централна автогара, сектор 25
Ямбол 20:00 часа Минерални бани
Чирпан 17:00 часа спирка Център
Котел 18:00 часа автогара
Омуртаг 17:00 часа автогара
Търговище 16:15 часа автогара

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от съответния град по посока ГКПП "Лесово". Преминаване с ферибот през протока Дарданели по маршрута до Кушадасъ. Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН:
По пътя – сутринта двучасов престой в Измир, третият по големина град в Турция, родно място на Омир. Пешеходна разходка в центъра на града с местен екскурзовод. Пристигане в Кушадасъ. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време или по желание полудневна екскурзия, срещу доплащане, с местен екскурзовод до древния град Ефес - един от най-известните градове на Античността, познал властта на йонийци, лидийци, персийци, римляни и турци. Посещение на къщата на Дева Мария, където е прекарала последните дни от живота си. Разходка до съвременния град Селчук, където се намирал Храмът на Артемида - едно от Древните чудеса на света, джамията "Иса Бей", направена с различни камъни, докарани от античния град Ефес, гробът на апостол Йоан и руините на османската крепост. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване за Памуккале и разглеждане с местен екскурзовод. Памуккале е природен феномен с причудливи форми, образувани в продължение на хиляди години от термален извор с температура на минералната вода 37 градуса. Разглеждане на древния град Хиераполис, Изворът на Клеопатра, Храма на Аполон (не включва входна такса).
Отпътуване за Мармарис. Настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време за плаж и разходка в Мармарис - един от най-оживените градове и важен курортен и пристанищен център или екскурзия по желание.
По желание: екзотична екскурзия до Далян, откриваща гледки към Карийските скални гробници, древния град Каунос, приказния залив на гигантските костенурки Карета-Карета, които обитават района от милиони години, кални бани и пътешествие с лодка по река Далян.
По желание: екзотична екскурзия до гръцкия остров Родос.
Екскурзиите се организират при минимум 20 участника. Завръщане в Мармарис вечерта.
Вечеря. Възможност за посещение на традиционна турска вечер. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване за Айвалък. По път - възможност за разглеждане на античния град Пергамон (дн. Бергама), който през Елинистическия период е бил столица на едноименното царство. Разположен е на възвишение, северно от река Бакърчая, само на 26 км от Егейско море. В древността Бергама е бил гръцки и римски културен център. Той е известен с частично възстановения дворец на император Траян, с олтара на Зевс (през ХIХ век преместен в Берлин), считан за едно от най-светите места за преклонение в Античния свят, голям античен театър с капацитет от 10 000 места и Атенеумът - една от най-прочутите библиотеки на Античността. Разглеждане с местен екскурзовод на Акропола, храма на богинята Атина, амфитеатъра, храма на император Траян, останките от олтара на Зевс и останките от библиотеката, строена от Марк Антоний за сватбен подарък на Клеопатра. В програмата е включено и посещение на Храма на изцелението Асклепион - най-старата болница в света, създадена от бог Асклепий. Храмът на изцелението се намира в рамките на днешна Бергама.
Посещението на античния Пергамон е по желание и срещу доплащане. Пристигане в Айвалък. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН:
Закуска. Свободно време или възможност за обзорна обиколка на Айвалък, остров Джунда и местността Трапезата на дявола или както я наричат местните - Шейтан софраси. От най-високото място в Айвалък се разкрива невероятна панорама към Егейско море и група острови, разположени в заливите около града.
Следобед - отпътуване за България. По пътя: посещение на древна Троя - легендарния град на героите от Троянската война, обезсмъртени от Омир. Троя е легендарен град и център на Троянската война, описана в епическата поема "Илиада" на Омир. Троя е забележителност, разположена до брега на сегашната провинция Чанаккале в Северозападна Турция. Местността е в Списъка на ЮНЕСКО на световното културно и природно наследство през 1998 г. (не включва входна такса). Преминаване с ферибот през Дарданелите. Нощен преход.

ОСМИ ДЕН:
Пристигане в Сливен рано сутринта.
Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222
Още предложения от дорис