Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Екскурзии в Турция

Фестивалът на лалетата в Истанбул - 2 нощувки
Продължителност:  3 дни / 2 нощувки Транспорт:  Автобус
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Град на отпътуване Час
Място
Цени за ранни записвания до месец преди отпътуване
Стандартна цена
Сливен 00:01 часа бензиностанция Еко - Дамарски мост
145 лв.
155 лв.
Нова Загора 00:30 часа спирка кръгово
145 лв.
155 лв.
Казанлък, при група от мин. 8 човека ........часа OMV на изхода за Стара Загора
145 лв.
155 лв.
Стара Загора 01:00 часа паркинг жп гара
145 лв.
155 лв.


ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от съответния град в съответния час за вашето вълнуващо пътуване до Истанбул - градът на два континента, столица на три империи, перлата на Ориента.
Пристигане сутринта. Слагаме началото на това пътуване с посещение и разходка из парка "Емирган" (парка на лалетата). Това е едно от най-красивите места в Истанбул, особено през пролетта – сезонът на лалетата. Фестът започва още в края на март и малко обръща традиционната европейска представа за нидерландското цвете. Оказва се, че гордостта на Холандия е всъщност емигрант от Балканите. Луковиците на лалето са пренесени до Ниската земя от Османската империя по времето на Сюлейман Великолепни през XVI век. Търговците от известния Египетски пазар, които продават и луковици от десетки сортове, твърдят, че някога, много отдавна лалето било на кантар със златото. От едната страна на теглилката слагали луковичките на султанското цвете, от другата жълтици, докато се изравни везната. С калиграфията и писането има любопитна подробност - три думи в османския турски език се изписват с едни и същи букви и имат една и съща числена стойност - аллах, лале и хилял (полумесец). Това прави лалето божествено и показва, че присъствието му върху мимбера в джамията не е било просто въпрос на мода или стил. Похвалете се на всички - вие сте на екскурзия в Истанбул
Настаняване в хотела (при възможност).
По желание пешеходна обиколка из сърцето на Истанбул – пощада "Султан Ахмед" с интересен разказ, поднесен от професионален екскурзовод. Посетените по време на екскурзията забележителности нямат входни такси – Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II. За Синята джамия”, Топкапъ сарай, църквата “Света София” и Долмабахче Сарай се дава информация без да се посещават.
Първата вечер от вашата екскурзия в Истанбул посветете на обиколката „Нощен Истанбул“(налага се ползване на метро). Насладете на един различен Истанбул – вижте модерния и съвременен град: небостъргачът „Сапфир” - най-високата жилищна сграда в Европа се извисява на 64 етажа със 174 апартамента. Вътре има и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, спа с плувен басейн и обществени зони. През последните 7-8 години в квартал "Левент" в Истанбул са построени общо 69 небостъргача – символ на турския прогрес и икономически възход.
Нощната разходка ще ви отведе до панорамната площадка на небостъргача, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора. Покачете адреналина, като се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над мегаполиса. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. Подобаващ край на първия ден от вашата екскурзия в Истанбул. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска и интересно начало на втория ден от вашата екскурзия в Истанбул с посещение с екскурзовод на новия султански дворец Долмабахче сарай на Босфора.
„Долмабахче“ означава „запълнена градина” и се отнася за малкото пристанище, което било затрупано, за да се построи прекрасният дворец. След няколкото пожара султан Абдул Меджит І, който намирал стария дворец Топкапъ за старомоден, издигнал там днешния „Долмабахче“ в турско–ренесансов стил. Възползвайте се от вашия престой в Истанбул, за да видите официална резиденция на султаните до 1876 г. След обявяването на Турция за република, Мустафа Кемал Ататюрк го използва при посещенията си в Истанбул. Той умира там на 10.11.1938 г. след дълго боледуване.
Следобед - посещение на Принцови острови! Тръгване от хотела и трансфер до пристанището, откъдето с корабче, за около 1,45 часа, през Мраморно море се стига до Буюк Ада – най-големият от Принцовите острови. Непременно ги посетете, ако сте на екскурзия в Истанбул. Представляват архипелаг от 9 острова, от които обитаеми са само 4: Къналъ, Бургаз, Хейбели и Буюк Ада. Насладете се на разходка с файтон, за 45 мин. или 1,10 час. Файтоните са четириместни. Цялата екскурзия трае около 5-6 часа.
Или желаещите имат възможност да завършат втория си ден в Истанбул с вечеря в ресторант с традиционна турска програма на кораб по Босфора - Turkish Night Tour Dinner Cruise.
Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Продължете вашата екскурзия в Истанбул с „Круиз по Босфора” - пътуването продължава час и половина и е незабравимо преживяване. От кораба може да видите къщите, където са протекли снимките на едни от най-хитовите турски сериали. Бонус за вас ще бъде посещението на Египетския пазар.
Продължаваме с бонусите с посещение на българската желязна църква “Св. Стефан”, превърнала се в символ на българите християни в Истанбул.
Бонус - посещение на гигантския аквариум – Sea Life (включва транспорт, не включва входната такса). Разходете се между над 20 хиляди вида морски обитатели, включително и 5 тигрови акули. Разположен на територия от 8000 кв.м, и с 80-метров подводен тунел със 270º панорама, аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул – Форум Истанбул. Завършете вашата екскурзия в Истанбул подобаващо - напазарувайте от стотиците световноизвестни марки и магазин IKEA. Какво е едно пътуване в Истанбул без шопинга?
Пристигане в България – късно вечерта.
Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222
Още предложения от дорис