Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Егейска Турция и следите на Древна Ликия

Егейска Турция и следите на Древна Ликия
Продължителност:  10 дни / 7 нощувки Транспорт:  Автобус
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Почивката може да се осъществи с отпътуване от следните градовете БЕЗ ДОПЛАЩАНЕ към основната цена:

Линия 1
Град на отпътуване Варна Поморие Бургас
Час на отпътуване 15:00 часа 16:30 часа 17:30 часа

Линия 2
Град на отпътуване Шумен Търговище Омуртаг Котел
Час на отпътуване 15:30 часа 16:15 часа 17:00 часа 18:00 часа

Линия 3
Град на отпътуване Велико Търново Габрово Казанлък
Час на отпътуване 16:30 часа 17:00 часа 17:30 часа

Линия 4
Град на отпътуване София ШЕЛ Пловдив магистрала Чирпан Стара Загора Сливен Ямбол
Час на отпътуване 14:30 часа
16:15 часа
17:00 часа 17:45 часа 19:15 часа 19:45 часа

Минималният брой за осъществяването на пътуване по всяка линия е 35 човека. При недостигане на минималния брой, всички пътувания се осъществяват с трансфер през Стара Загора или Сливен.


ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН
Отпътуване от съответния град в съответния час за Кушадасъ.

ВТОРИ ДЕН
Посрещане на гостите пред хотел Batihan 4* Кушадасъ и потегляне към Далян, настаняване в Далян в хотел 3* на база HB. Нощувка

ТРЕТИ ДЕН
Закуска. Далян (в превод: риболовен бент). Градът придобива популярност през 1986 г., когато предприемачи искат да построят луксозен хотел на близкия плаж, който е място за размножаване на застрашения от изчезване вид морски костенурки „карета” (caretta caretta). След международно обсъждане, проектът е спрян и сега плажът е защитена територия.
Пътуването продължава с яхта по живописната делта на река Далян, разглеждане на Ликийските скални гробници, изрязани в скалите и отвесно разположени над водата. Посещение на плажа на костенурките „карета”, който през 1995 г. печели приз за най-добър плаж в света. Свободно време на плажа Изтузу (Средиземно море). Уникалното му разположение създава една нетипична гледка - само пясъкът отделя делтата на река Далян от морето. Настаняване в Далян в хотел 3* или 4* на база HB. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Закуска. Отпътуване за Кекова, родината на св. Николай Чудотворец. След пристигане в морското село Ючагаз, пътуването продължава с яхта към един от 12-те острова на Древната Ликия.
Кекова е малък необитаем остров, около който могат да се видят потъналите във водата руини на древен град, станал жертва на земетресение през II в., както и безброй подводни красоти. Преди времето за плуване в райското заливче на Средиземно море, се посещава и най-малкото рибарско селище - Симена. Денят, изпълнен с история и красота, завършва с посещение на църквата на свети Николай Чудотворец, построена през IV в. Настаняване в Фетие или Демре в хотел 3* или 4* на база HB. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН
Закуска. Отпътуване за Памуккале - чудото на природата и изворът на Клеопатра. По пътя се минава през града на килимите Тавас и се посещава фабрика за килими, където млади момичета и жени ръчно изтъкават копринени и вълнени килими. След обяд се посещава Памуккале (памукова крепост) с целителна сила от римски времена. Тук в Памуккале хотелите са с термални басейни и предлагат множество процедури за релакс. Настаняване в Памуккале в хотел 3* или 4* на база HB. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН
Закуска. Отпътуване за Кушадасъ и преминаване през град Селчук, където се намира античният град Ефес. Той е един от най-добре запазените и интересни древни градове не само в Турция, а въобще в света. Недалеч, в Славеевата планина е къщата на Света Богородица. Тук идват на поклонение и християни, и мюсюлмани. До самата къща е Изворът на Богородица и Стената на желанията. От изворната вода туристите наливат свещена вода и я носят вкъщи, а на стената оставят бележки с написани в тях желания.
В края на това пътуване по стъпките на историята се посещава и четвъртото от Седемте чудеса на света - Храма на Артемида. Посещава се фабрика за кожа или магазин за зехтин и локум. Пристигане в Кушадасъ, известен като Птичия остров. От малко рибарско градче, благодарение на близостта му с такива чудеса като обектите в нашата програма, той се превръща в главен егейски курорт и място за забавления и удоволствия. Настаняване в Кушадасъ в хотел 3* или 4* на база HB. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН
Свободен ден за почивка в Кушадасъ. Потопете се в бисерното Егейско море, изживейте незабравими мигове.

ОСМИ ДЕН
Свободен ден за почивка в Кушадасъ. Време за релакс.

ДЕВЕТИ ДЕН
След 14:00 ч. отпътуване за България.

ДЕСЕТИ ДЕН
Пристигане в България.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222
Още предложения от дорис