Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Екскурзии в Турция

Истанбул - Църквата на първия ден от месеца през късната есен
Продължителност:  3 дни / 2 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
МАРШРУТ 1:
Град на отпътуване
Час
Място
Цена ранни записвания до месец преди датата на отпътуване
Стандартна цена
София 23:00 часа на предния ден Централна автогара, сектор Паркинг
139 лв.
149 лв.
Пловдив 01:00 часа ОМV до х-л "Санкт Петербург"
139 лв.
149 лв.
Чирпан 01:45 часа спирка Център
129 лв.
139 лв.
Хасково 02:45 часа ШЕЛ на магистралата
129 лв.
139 лв.

МАРШРУТ 2:
Град на отпътуване Час
Място
Цена ранни записвания до месец преди датата на отпътуване
Стандартна цена
Сливен 01:00 часа бензиностанция Еко - Дамарски мост
129 лв.
139 лв.
Стара Загора 02:00 часа паркинг жп гара
129 лв.
139 лв.
Казанлък, при група от мин. 8 човека .... часа OMV на изхода за Ст. Загора
129 лв.
139 лв.


Акцент в това пътешествие през късната есен до възхитителния Истанбул е посещението на уникалната Църква на първия ден от месеца. В програмата в края на ноември това ще стане в последния ден от истанбулското ни приключение – неделя, 1 декември.
Може да има хиляди църкви, посветени на Св. Богородица в целия свят, но една е църквата, която се намира в Истанбул и носи името Църквата на първия ден от месеца. Какво е различното? Църквата е една от най-древните, още от времето на Константинопол и се посещава от стотици хиляди хора от различни вярвания, които на всяко първо число от месеца идват тук, надявайки се желанията им да се сбъднат. В началото на всеки месец жителите и гостите на Истанбул си проправят път по една тясна уличка до пометения двор на храма, посветен на Дева Мария. Там, в предверието на църквата, срещу символична сума, се купуват така наречените „сребърни“ и „златни“ ключета. Те символизират желанията на хората, влизащи в църквата. Някои от посетителите влизат в подземната крипта, за да получат и светена вода от малък извор, други стоят и чакат, за да получат благословията на гръцки православен свещеник и осветят своите ключета. Ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да върне ключа в църквата. А хората, които връщат ключетата са стотици! Можете да се уверите сами.


ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от съответния град в съответния час към Истанбул. Пристигане около 08:30 ч. Започваме вълнуващото запознаване с Истанбул с обзорна обиколка на града с професионален екскурзовод и лицензиран туристически автобус. Посетените по време на екскурзията забележителности нямат входни такси – Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II. За Синята джамия, Топкапъ сарай, църквата “Света София” и Долмабахче сарай се дава информация без да се посещават.
Попълнете първите си впечатления от вашето пътуване в Истанбул, като минете по въжения мост над Босфора в азиатската част на града. Ще посетим местността Чамлъджа, където ще имате на разположение около 30 мин. за по едно турско кафе и страхотни селфита на фона на прекрасната гледка, която се разкрива от мястото. Похвалете се на всички - вие сте на екскурзия в Истанбул!
След това ще се върнем в европейската част на Истанбул, като пътят върви през модерния център на града – Таксим, считан за сърцето на съвременен Истанбул, минава се покрай Златния рог - едно от най-добрите природни пристанища в света, разделящо европейската част на Истанбул на две; посещава се възстановената българска желязна църква “Св. Стефан” - превърнала се в символ на българите християни в Истанбул. Настаняване в хотела.
Свободно време за почивка в Истанбул – из града или в хотела.
Първата вечер от вашата екскурзия в Истанбул посветете на обиколката „Нощен Истанбул“ (налага се ползване на метро). Насладете се на един различен Истанбул – вижте модерния и съвременен град: небостъргача „Сапфир” - най-високата жилищна сграда в Европа, се извисява на 64 етажа със 174 апартамента. Вътре има и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. През последните 7-8 години в квартал „Левент” в Истанбул са построени над 70 небостъргача – символ на турския прогрес и икономически възход. Нощната разходка ще ви отведе до панорамната площадка на върха на небостъргача, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора. Покачете адреналина, като се включите в SkyRIDE. Това е 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над мегаполиса. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. Подобаващ край на първия ден от вашата екскурзия в Истанбул. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Възможност за посещение с екскурзовод на църквата "Св. София". Църквата на Божията Премъдрост „Св. София" е истински шедьовър на величието и славата на Ислямския Изток и Християнския Запад, както и едно от най-важните доказателства за хуманност – със сигурност единствено тя, в продължение на 1400 г., е служила както на Християнския, така и на Ислямския свят.
Следобед възможност за екскурзия "Емблематичен Истанбул". Кратка разходка из района Юскюдар и корабчето вече ни очаква, за да ни заведе до Къз Кулеси – Кулата на момичето, която се намира във водите на Босфора и се е превърнала в символ на Истанбул. Мястото разполага с бар и ресторант и ще можете да се освежите с чаша чай или кафе преди корабчето да ни върне на брега.
Обиколката ще продължи с посещение на квартал „Аташехир” в азиатската част на Истанбул, където се намира Watergarden Istanbul - най-големият гастрономичен и развлекателен център в Европа. Ако искате да се почувствате като в Дубай и да се докоснете до едно от чудесата му, може да посетите МОЛ Watergarden Istanbul с Пеещите фонтани. Ще наблюдавате светлинното шоу с танца на Пеещите фонтани - изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди кв.м в сърцето на Watergarden и се смята за най-големия басейн в Европа.
или
Имате възможност да завършите втория си ден в Истанбул с вечеря в ресторант с традиционна турска програма на кораб по Босфора - Turkish Night Tour Dinner Cruise. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Предстои ни вълнуващ „Круиз по Босфора” - пътуването продължава час и половина и е незабравимо преживяване. От кораба може да видите къщите, където са протекли снимките на едни от най-хитовите турски сериали. БОНУС за вас ще бъде посещението на Египетския пазар. Известен още като Пазарът на подправките, този комплекс разполага с 88 сводести помещения и зали с уникална атмосфера, в които се носи аромат на екзотични подправки.
Продължаваме с БОНУСИТЕ с посещение на гигантския аквариум – Sea Life (включва транспорт, на включва входна такса). Разходете се между над 20 хиляди вида морски обитатели, включително и 5 тигрови акули. Разположен на територия от 8000 кв.м, и с 80-метров подводен тунел със 270º панорама, аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул – ФОРУМ ИСТАНБУЛ. Завършете вашата екскурзия в Истанбул подобаващо - напазарувайте от стотиците световноизвестни марки и магазин IKEA. Какво е едно пътуване в Истанбул без шопинга?
Пристигане в България – късно вечерта.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222
Още предложения от дорис