Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Екскурзии в Турция

Нова година 2020 в Истанбул и Църквата на първия ден
Продължителност:  4 дни / 3 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Град на отпътуване
Място
Час
Цена ранни записвания с нощувки в х-л Sureyya 3*
Стандартна цена с нощувки в х-л Sureyya 3 *
Цена ранни записвания с нощувки в х-л Grand Washington 4 *
Стандартна цена с нощувки в х-л Grand Washington 4 *
Сливен бенз. Еко - Дамарски мост
05:00 ч.
229 лв.
249 лв.
329 лв.
349 лв.
Нова Загора спирка кръгово
05:30 ч.
229 лв.
249 лв.
329 лв.
349 лв.
Стара Загора паркинг жп гара
06:00 ч.
229 лв.
249 лв.
329 лв.
349 лв.
Чирпан, при мин. 8 човека спирка център
06:30 ч.
229 лв.
249 лв.
329 лв.
349 лв.

Ранни записвания се правят до 15.11.2019 г.

В първите мигове на Нова година всеки от нас си пожелава нещо съкровено с надеждата то да се сбъдне в следващите 364 дни. В тази програма ви предлагаме да посетите едно специално място - Църквата от първия ден от месеца в Истанбул. Казват, че на това магическо място желанията, казани от сърце, се сбъдват. Особено тези, изречени в първия ден от първия месец на новата година. Църквата е една от най-древните, още от времето на Константинопол, и се посещава от стотици хиляди хора от различни вярвания. В този храм, посветен на Дева Мария, срещу символична сума, се купуват „сребърни“ или „златни“ ключета. Те олицетворяват желанията на хората, влизащи в църквата. Ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да върне ключа в църквата. А хората, които връщат ключетата са стотици! Можете да се уверите сами. Нова година – нов късмет!


ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
29.12.2019 г.
Отпътуване от съответния град за Истанбул - градът на два континента, столицата на три империи, перлата на Ориента.
Около обяд пристигане в Истанбул.
Туристическата програма започва с пешеходна обиколка с професионален екскурзовод: старата европейска част на Истанбул (посетените по време на екскурзията забележителности нямат входни такси) - Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II. За Синята джамия, Топкапъ сарай и църквата “Света София” се дава информация, без да се посещават. Ще посетим възстановената българска желязна църква “Св. Стефан” - превърнала се в символ на българите християни в Истанбул.
Настаняване в хотела. Свободно време.
Вечерта - възможност за екскурзия „Нощен Истанбул“. Нощна разходка в Истанбул – завладяваща и незабравима! Тръгвайки от хотела, автобусът преминава по крайбрежния булевард, от който се разкрива гледка към Мраморно море. Следва преминаване по моста Галата – най-старият в Истанбул, към азиатската част на града, където ще посетим местността Чамлъджа с прекрасна панорамна гледка към нощен Истанбул. Ще имате на разположение време за ароматно турско кафе и традиционните турски палачинки „гюзлемета”, както и за много снимки. На връщане - 1 час свободно време в района Таксим с известния булевард „Истиклял”.
Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
30.12.2019 г.
Закуска.
Вашият втори ден в Истанбул започва с възможност за „Круиз по Босфора”. Екскурзията продължава около два часа и е едно незабравимо преживяване. От кораба може да видите къщите, където са протекли снимките на едни от най-хитовите турски сериали. Бонус за вас ще бъде посещението на Египетския пазар. Известен още като Пазарът на подправките, този комплекс разполага с 88 сводести помещения и зали с уникална атмосфера, в които се носи аромат на екзотични подправки.
Следобед - възможност за екскурзия „Новият Истанбул“(налага се ползване на метро). Ще имате възможност да се насладите на един различен град - да видите съвременната част на Истанбул, коренно различна от старата историческа част. Възможност за посещение на небостъргача „Сапфир” - най-високата жилищна сграда в Европа. Небостъргачът, който се намира в район „Левент 4” се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа с площ от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация на полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците.
Вечерта - възможност за вечеря в ресторант с традиционна турска програма на кораб по Босфора - Turkish Night Tour Dinner Cruise - 68,60 лв. (35 евро) без консумация на алкохол; 88,20 лв. (45 евро) с включен алкохол.
Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
31.12.2019 г.
Закуска.
Денят ще започне с възможност за посещение с екскурзовод на църквата "Св. София" и водохранилището "Йеребатан сарнъджъ".
Църквата "Св. София" или Църквата на Божествената Премъдрост е истински шедьовър на величието и славата на Ислямския изток и Християнския запад, както и едно от най-важните доказателства за хуманност – със сигурност единствено тя в продължение на 1400 години е служила както на християнския, така и на ислямския свят.
"Йеребатан сарнъджъ" е най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, приличащо на дворец. Резервоарът е разположен в историческия център на града, в района "Султанахмет" срещу църквата „Св. София“. Самото название на резервоара "Цистерна на базиликата" означава водохранилище на храма „Св. София". Интересно е, че тук е запазен единственият оригинал, оцелял до момента, на Горгоната Медуза.

Вечерта - посрещане Новата 2020 година!
Имате възможност да посрещнете Нова година на яхта по Босфора. Круиз от 20:00 до 01:00 ч. на борда на една от най-добрите яхти в Истанбул с много музика и танци. Ще се потопите в атмосферата на нощния град, разглеждайки красивите сгради, построени по двата бряга на Босфора.

Връщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
01.01.2020 г.
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!

Късна закуска.
Започваме Новата 2020 година с Подарък – посещение на Църквата на първия ден от месеца. Може да има хиляди църкви, посветени на Св. Богородица в целия свят, но една е църквата, която се намира в Истанбул и се именува Църква на първия ден от месеца. Какво е различното? Църквата се посещава от стотици хиляди хора от различни вярвания, които на всяко първо число от месеца идват тук, надявайки се желанията им да се сбъднат. Най-силна е енергията на това свято място в първия ден от първия месец на годината! В началото на всеки месец жителите и гостите на Истанбул си проправят път по една тясна уличка до пометения двор на храма, посветен на Дева Мария. Там, в предверието на църквата, срещу символична сума, се купуват така наречените „сребърни“ и „златни“ ключета. Те символизират желанията на хората, влизащи в църквата. Някои от посетителите слизат в подземната крипта, за да получат и светена вода от малък извор, други стоят и чакат, за да получат благословията на гръцки православен свещеник и осветят своите ключета. Ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да върне ключа в църквата. А хората, които връщат ключетата са стотици! Можете да се уверите сами.
Продължаваме с бонусите с посещение на гигантския аквариум – Sea Life (включва транспорт, на включва входна такса). Разходете се между над 20 хиляди вида морски обитатели, включително и 5 тигрови акули. Разположен на територия от 8000 кв.м, и с 80-метров подводен тунел със 270º панорама, аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул – Форум Истанбул. Завършете вашата екскурзия в Истанбул подобаващо - напазарувайте от стотиците световноизвестни марки и магазин IKEA. Какво е едно пътуване в Истанбул без шопинга?
Отпътуване от Истанбул. Пристигане в България – късно вечерта.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222
Още предложения от дорис