Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Екскурзии в Турция

Истанбул и Принцови острови
Продължителност:  3 дни / 2 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
МАРШРУТ 1:
София 23:00 часа на предния ден Национален стадион "Васил Левски"
Пловдив 01:00 часа Централна Автогара, сектор Паркинг
Чирпан 01:45 часа спирка Център
Хасково 02:45 часа бензиностанция Шел на магистралата

МАРШРУТ 2:
Сливен 01:00 часа бензиностанция Еко - Дамарски мост
Стара Загора 02:00 часа бензиностанция ОМВ - Славянски

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от съответния град в съответния час за вашата вълнуваша почивка в Истанбул - градът на два континента, столица на три империи, перлата на Ориента.
Пристигане около 08:30ч. Слагаме началото на тази почивка в Истанбул с обзорна обиколка на града с професионален екскурзовод и лицензиран туристически автобус. Посетените по време на екскурзията забележителности нямат входни такси – „Египетския обелиск”, „Змиевидната колона”, „Фонтана на Вилхелм II. За “Синята Джамия”, “Топкапъ Сарай”, църквата “Света София” и “Долмабахче Сарай” се дава информация без да се посещават.
Попълнете първите си впечатления от вашата почивка в Истанбул като минете по въжения мост над Босфора в азиатската част на града с посещение на местността “Чамлъджа”, където ще имате на разположение около 30 мин. за по едно турско кафе или страхотни селфита на фона на прекрасната гледка, която се разкрива от мястото. Похвалете се на всички - вие сте на почивка в Истанбул!
Следва връщане в европейската част и съвременния център на града – Таксим. Минава се покрай “Златният рог”. Настаняване в хотела.
Свободно време за почивка в Истанбул – из града или в хотела.
Първата вечер от вашата почивка в Истанбул посветете на обиколката „Нощен Истанбул“. През Галатския мост ще се отправим към новата, европейска част на града и района на небостъргачите.
Насладете на една различна почивка в Истанбул – вижте модерния и съвременен град: небостъргачът „Сапфир” - най-високата жилищна сграда в Европа се извисява на 64 етажа със 174 апартамента. Вътре има и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, спа с плувен басейн и обществени зони.
През последните 7-8 години в квартал Левент в Истанбул са построени общо 69 небостъргача – символ на турския прогрес и икономически възход.

Нощната разходка от вашата почивка в Истанбул ще ви отведе до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора. Покачете адреналина, като се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над мегаполиса. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. Подобаващ край на първия ден от вашата почивка в Истанбул. Нощувка.


ВТОРИ ДЕН:
Закуска и интересно начало на втория ден от вашата почивка в Истанбул с посещение с екскурзовод на новия султанския дворец „Долмабахче сарай“ на Босфора.
„Долмабахче“ означава „запълнена градина” и се отнася за малкото пристанище, което било затрупано, за да се построи прекрасният дворец. След няколкото пожара, султан Абдулмечит І, който намирал стария дворец Топкапъ за старомоден, издигнал там днешния „Долмабахче“ в турско–ренесансов стил. Възползвайте се от вашата почивка в Истанбул, за да видите официална резиденция на султаните до 1876 г. След обявяването на Турция за република, Мустафа Кемал Ататюрк го използва при посещенията си в Истанбул. Той умира там на 10.11.1938 г. след дълго боледуване.
Следобед получавате бонус от doris-bg.com - посещение на Принцови острови!
! Бонусът важи за резервации, направени до един месец преди датата на тръгване.
Тръгване от хотела и трансфер до пристанището, откъдето с корабче, за около 1,45 часа, през Мраморно море се стига до Буюк Ада – най-големият от Принцовите острови. Непременно ги посетете, ако сте на почивка в Истанбул. Представляват архипелаг от 9 острова, от които обитаеми са само 4: Къналъ, Бургаз, Хейбели и Буюк Ада. Насладете се на разходка с файтон, чиято цена започва от 20 турски лири на човек за 45 минути, до 40 лири на човек за 1.10ч. Файтоните са четириместни. Цялата екскурзия трае около 5-6 часа.
Завършете втория си ден от пълната с впечатления почивка в Истанбул с вечеря в ресторант с традиционна турска програма. Нощувка.


ТРЕТИ ДЕН:
Закуска.
Продължете вашата почивка в Истанбул с „Круиз по Босфора” - екскурзията продължава час и половина и е незабравимо преживяване. От кораба може да видите къщите, където са протекли снимките на едни от най-хитовите турски сериали. БОНУС от тази почивка в Истанбул ще бъде и посещението на Египетския пазар.
Продължаваме с бонусите от doris-bg.com в тази почивка в Истанбул: посещение на гигантския аквариум – Sea Life. Разходете се между над 20 хиляди вида морски обитатели, включително и 5 тигрови акули. Разположен на територия от 8000 кв.м, и с 80 метров подводен тунел със 270º панорама, аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул – ФОРУМ ИСТАНБУЛ. Завършете своята почивка в Истанбул подобаващо - напазарувайте от стотиците световноизвестни марки, в хранителния хипермаркет REAL и магазин IKEA. Какво е една почивка в Истанбул без шопинга?
Пристигане в България – късно вечерта.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222
Още предложения от дорис