Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Екскурзии в Турция

Великден в Истанбул
Продължителност:  4 дни / 3 нощувки Транспорт:  Автобус
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Маршрут 1:
Град на отпътуване
Място
Час
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 05:00 часа
Стара Загора бензиностанция ОМВ - Славянски 06:00 часа

Маршрут 2:
Град на отпътуване
Място
Час
София Централна Автогара, сектор Паркинг 04:00 часа
Пловдив бензиностанция ОМВ - хотел "Санкт Петербург" 05:45 часа
Хасково бензиностанция Шел на магистралата 06:45 часа

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от гр.Сливен с луксозен автобус в 05:00ч. бензиностанция ЕКО на Дамарски мост и в 06:00ч. от гр. Стара Загора /бензиностанция OMV на Славянски/ за Истанбул - градът на два континента, столицата на три империи, перлата на Ориента.
Около обяд пристигане в Истанбул.
Туристическата програма започва с пешеходна обиколка с професионален екскурзовод: старата европейска част на Истанбул – „Египетския обелиск”, „Змиевидната колона”, „Фонтана на Вилхелм II. За “Синята Джамия”, двореца “Топкапъ Сарай” и църквата “Света София” се дава информация, без да се посещават.
Бонус - Посещение на цистерната "Йеребатан сарнъджъ" - най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, приличащо на дворец (не е включена входната такса - 20 турски лири). Резервоарът е разположен в историческия център на града, в района Султанахмет срещу църквата „Св. София“. Самото название на резервоара "Цистерна на базиликата" означава водохранилище на храма „Св.София“. Интересно е, че тук е запазен единственият оригинал, оцелял до момента, на горгоната Медуза.
Настаняване в хотела. Свободно време.
Вечерта - възможност за екскурзия „Нощен Истанбул“. Нощна разходка в Истанбул – завладяваща и незабравима. Тръгвайки от хотела, автобусът преминава по крайбрежния булевард, от който се разкрива гледка към Мраморно море. Следва преминаване по моста Галата – най-старият в Истанбул, след това преминаваме в Азиатската част на града и посещаваме местността Чамлъджа с прекрасна панорамна гледка към нощен Истанбул. Ще имате на разположение време за турско кафе и традиционните турски палачинки „гюзлемета”. На връщане 1 час свободно време в района Таксим с известния булевард „Истиклял”. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Възможност за „Круиз по Босфора” - екскурзията продължава час и половина и е едно незабравимо преживяване. От кораба може да видите къщите, където са протекли снимките на едни от най-хитовите турски сериали.
След обяд възможност за посещение на стария султански дворец "Топкапъ".
Дворецът "Топкапъ" - център на управление на Османската империя в продължение на 400 години, е от най-важните исторически забележителности в Истанбул. Поради тази причина “Топкапъ Палас“ е един от най-посещаваните музеи в Европа. Турът е с продължителност около 3-4 часа.

БОНУС – 22:30ч. Посещение на Тържествена Великденска литургия включена в цената - на туристите ще бъде направен трансфер от хотела до църквата „Св. Иван Рилски“ - седалището на Българската екзархия, където ще бъде отслужена литургия, а след това ще бъдат върнати обратно в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска, включваща традиционните боядисани яйца и козунак!
Възможност за екскурзия „Новият Истанбул“. Преминаваме през Галатския мост и се отправяме към новата европейска част на града и района на небостъргачите. Ще имате възможност да се насладите на един различен град - да видите съвременната част на Истанбул, коренно различна от старата историческа част.
По време на екскурзията „Новият Истанбул“ се посещава небостъргача „Сапфир” - най-високата жилищна сграда в Европа, открита на 4 март 2011 година - небостъргачът „САПФИР” се намира в района „Левент 4”. След завършването му в края на 2009 г., сега той се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино.Небостъргачът е проектиран от Tabanlioglu Architecture. Испанският вестник „Ел Паис“ пише, че за последния 6 годишен период в квартал Левент в Истанбул са били построени 40 небостъргача и до 2015-та година ще бъдат построени още 29 и те ще станат символ на турския прогрес и икономически възход.
Ще имате възможност се качите до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците.
След обяд БОНУС от фирма „Дорис“ - посещение на Принцови острови (бонусът важи при записване до 15 дни преди датата на пътуването). Тръгване от хотела и трансфер до пристанището. С корабче се пътува от пристанище Еминюню - пътуването по Мраморно море до Принцовите острови трае около 1,45 часа. Принцовите острови представляват архипелаг от 9 острова, обитаеми от които са само 4: Къналъ, Бургаз, Хейбели, Буюк Ада. Най-големият от тях е Буюк Ада - той е островът, който се посещава по време на екскурзията. На острова могат да се наемат файтони за разходка, като цената на малка обиколка (с продължителност 45 мин.) е 20 турски лири на човек, цената на голямата обиколка (1.10 часа) е 40 турски лири на човек. Файтоните са четириместни. Екскурзията по Мраморно море до Принцовите острови е с продължителност около 5-6 часа.
Възможност за вечеря в ресторант с традиционна турска програма. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска. Следва посещение на ГИГАНТСКИЯ АКВАРИУМ – Sea Life (включен е транспорт, не е включена входната такса) – най-големият аквариум в Европа. Ще имате възможност да се разходите измежду над 20 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разположен на територия от 8000 кв.м, аквариумът разполага с един от най-дългите подводни тунели – 80 метра, който дава възможност за 270º панорама. Аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул – ФОРУМ ИСТАНБУЛ, където ще имате възможност да напазарувате от стотици световноизвестни марки, хранителен хипермаркер REAL и хипермаркет за интериорни решения IKEA.
Отпътуване за град Одрин – Бонус от „Дорис“! Туристическа програма в Одрин - българската църквата „Св.Св.Константин и Елена“ (при възможност) и джамията „Селимиe“ - символ на Одрин. Пристигане в България – късно вечерта.


Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222