Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

ЕКСКУРЗИИ

Истанбул – Перлата на Босфора
Продължителност:  4 дни / 3 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Маршрут 1:
Град на отпътуване Час
Място
Цена ранни записвания до месец преди датата на отпътуване
Стандартна цена
Сливен 05:00 часа бензиностанция Еко - Дамарски мост
209 лв.
229 лв.
Нова Загора 05:30 часа спирка кръгово
209 лв.
229 лв.
Казанлък, при група от мин. 8 човека ..... часа OMV на изхода за Ст. Загора
209 лв.
229 лв.
Стара Загора 06:00 часа паркинг жп гара
209 лв.
229 лв.

Маршрут 2:
Град на отпътуване Час
Място
Цена ранни записвания до месец преди датата на отпътуване
Стандартна цена
София 05:00 часа Централна автогара, сектор Паркинг
219 лв.
239 лв.
Пазарджик 07:00 часа ШЕЛ на магистралата
219 лв.
239 лв.
Пловдив 07:15 часа ШЕЛ на магистралата
219 лв.
239 лв.
Чирпан 08:15 часа спирка Център
209 лв.
229 лв.
Хасково 09:00 часа ШЕЛ на магистралата
209 лв.
229 лв.


ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от съответния град за Истанбул - градът на два континента, столицата на три империи, перлата на Ориента.
Около обяд пристигане в Истанбул.
Туристическата програма започва с пешеходна обиколка с професионален екскурзовод: старата европейска част на Истанбул (посетените по време на екскурзията забележителности нямат входни такси) - Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II. За Синята джамия, Топкапъ сарай и църквата “Света София” се дава информация, без да се посещават. Ще посетим възстановената българска желязна църква “Св. Стефан” - превърнала се в символ на българите християни в Истанбул.
Настаняване в хотела. Свободно време.
Вечерта - възможност за екскурзия „Нощен Истанбул“. Нощна разходка в Истанбул – завладяваща и незабравима! Тръгвайки от хотела, автобусът преминава по крайбрежния булевард, от който се разкрива гледка към Мраморно море. Следва преминаване по моста Галата – най-старият в Истанбул, към азиатската част на града, където ще посетим местността Чамлъджа с прекрасна панорамна гледка към нощен Истанбул. Ще имате на разположение време за ароматно турско кафе и традиционните турски палачинки „гюзлемета”, както и за много снимки. На връщане - 1 час свободно време в района Таксим с известния булевард „Истиклял”. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Възможност за посещение с екскурзовод на новия султански дворец Долмабахче сарай на Босфора. "Долма бахче" означава „запълнена градина”, а това име идва от факта, че през XVII век малкият залив, който се намирал на това място, бил запълнен с пръст и се превърнал в една от най-красивите градини на Истанбул. След няколко пожара, султан Абдул Мечит І, който намирал стария дворец Топкапъ за старомоден, издигнал на това място днешния Долмабахче в турско–ренесансов стил. Строежът продължил от 1843 г. до 1856 г. Дворецът служил за официална резиденция на султаните до 1876 г. След обявяването на Турция за република, Мустафа Кемал Ататюрк го използвал при посещенията си в Истанбул. Той умира там на 10.11.1938 г. след дълго боледуване.
Следобед - бонус ще бъде посещението на Принцови острови! Бонусът важи за резервации с две предплатени допълнителни екскурзии. Тръгване от хотела и трансфер до пристанището. С корабче се пътува от пристанище Еминюню - пътешествието по Мраморно море до Принцовите острови трае около 1.45 часа. Принцовите острови представляват архипелаг от 9 острова, обитаеми от които са само четири: Къналъ, Бургаз, Хейбели, Буюк Ада. Името си островите получават през Византийския период (IV – XV в.), когато се използвали като територия за заточение на непокорните принцове и кралски особи. В по-ново време се превръщат в любимо място за разходка и отмора както на жителите на Истанбул, така и на туристи от цял свят. Най-големият от тях е Буюк Ада, който ще посетим по време на екскурзията. На острова могат да се наемат файтони за разходка. Файтоните са четириместни. Екскурзията по Мраморно море до Принцовите острови е с продължителност около 5-6 часа.
Свободно време. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Възможност за екскурзия „Новият Истанбул“ (налага се ползване на метро). Ще имате възможност да се насладите на един различен град - да видите съвременната част на Истанбул, коренно различна от старата историческа част. Възможност за посещение на небостъргача „Сапфир” - най-високата жилищна сграда в Европа. Небостъргачът, който се намира в район „Левент 4” се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация на полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците.
Следобед - възможност за „Круиз по Босфора” - екскурзията продължава час и половина и е едно незабравимо преживяване. От кораба може да видите къщите, където са протекли снимките на едни от най-хитовите турски сериали, както и разкошните сгради по бреговете на протока. Бонус - Посещение на Египетския пазар. Известен още като Пазарът на подправките, този комплекс разполага с 88 сводести помещения и зали с уникална атмосфера с дъх на екзотични подправки.
Завършете третия си ден в Истанбул с вечеря в ресторант с традиционна турска програма на кораб по Босфора - Turkish Night Tour Dinner Cruise.
Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска. Следва посещение на Гигантския аквариум Sea Life (включва транспорт, не включва входна такса). Ще имате възможност да се разходите между над 20 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разположен на територия от 8000 кв.м, аквариумът разполага с един от най-дългите подводни тунели – 80 метра, който дава възможност за 270º панорама. Аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул – Форум Истанбул, където ще имате възможност да напазарувате от стотици световноизвестни марки, хранителен хипермаркет REAL и от IKEA.
Отпътуване за Одрин – Бонус за вас е туристическата програма в Одрин - българската църквата „Св. св. Константин и Елена“ (при възможност) и джамията „Селимиe“ - символ на Одрин.
Пристигане в България – късно вечерта.


Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222
Още предложения от дорис