Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

ЕКСКУРЗИИ

Венеция – Флоренция - Пиза
Продължителност:  5 дни / 2 нощувки Транспорт:  Автобус
Маршрут
2 нощувки

Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Сливен 08:00 часа бензиностанция Еко - Дамарски мост
Стара Загора 09:00 часа бензиностанция ОМВ - Автогара
Пловдив 10:00 часа хотел Тримонциум
София 13:00 часа Руски паметник

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от гр. Сливен в 08:00 ч., от Стара Загора в 09:00 ч., от Пловдив в 10:00ч., от София в 13:00 ч. Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН:
Преди обяд - пристигане във Венеция. Разглеждане забележителностите на Венеция: разходка с корабче от Пунта Сабиони до пл.„Сан Марко” (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията), посещение на историческия център на Венеция: пл. „Сан Марко” - наречен от Наполеон „най-елегантният салон на Европа“, базиликата „Сан Марко” - един от най-известните примери на византийската архитектура, двореца на Дожите – неповторим образец на венецианското изкуство (отвън), моста Риалто – издигнат през 1602г., служил за преминаване на осъдените от Двореца на дожите към затвор. Нещастниците тежко въздишали, гледайки през решетките му за последен път Венеция. Свободно време. Настаняване в хотел в Лидо ди Йезоло или областта на Тревизо. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване от хотела. Разглеждане на забележителностите на Верона (пл. „Бра” - сърцето на Верона, Арена ди Верона – най-известният римски амфитеатър, който две хиляди години е запазил своето предназначение – и днес в него се провеждат спектакли, къщата на Жулиета – къща от 13-ти век, запазила романтиката и магията на най-известната любовна история, „Виа Мацини” - пешеходна улица с многобройни луксозни магазини, пл. „Ербе” - с очарователни сгради и пъстър пазар за плодове и зеленчуци) и Пиза (площада на чудесата: с Катедралата – средновековна сграда, започната през 1063г. от архитекта Бускето – мозайката в нея е във византийски стил, а арките – в мюсюлмански; Баптистерията – най-голямата в Италия, посветена на Йоан Кръстител, творение на Никола и Джовани Пизано, Наклонената кула – символът на града, построена през 12-ти век). Вечерта – отпътуване за Монтекатини Терме, настаняване в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска. Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Флоренция: църквата – пантеон „Санта Кроче“ – където са погребани Данте, Галилео Галилей, Микеланджело, Лоренцо, катедралата „Санта Мария-дел-Фиоре” - четвърта по големина в света, забележителна с кулата на Джото и със своя невероятно смел за времето си купол, дело на Брунелески; квартала на Данте, площада на Синьорията – политическият център на Флоренция, прочут със своите статуи, между които и копие на Давид на Микеланджело. Възможност за разглеждане на галерията „Уфици“ - с доплащане 30 лв. + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България (цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата), таксата за вход в галерията, която е около 11 евро, се заплаща на място, посещението се организира при минимум 15 участника (местата за посещение на галерията „Уфици“ са ограничени – групата може да е от максимум 25 човека; записваме до изчерпване на местата). Галерия „Уфици“ - в основата на тази галерия е семейната колекция от произведения на изкуството на Медичите, събирана няколко века. В нея можете да видите произведения на Джото, Леонардо да Винчи, Тициан, Ботичели, Рафаело, Микеланджело. Нощен преход.

ПЕТИ ДЕН:
Вечерта - пристигане в България.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222
Още предложения от дорис
335 лв.