Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

ЕКСКУРЗИИ

Северна Гърция и Метеора
Продължителност:  3 дни / 2 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
В сърцето на Гърция, в областта Тесалия, се намира Метеора - едно уникално място, съчетание от природната красота на причудливи скални образувания и манастирски комплекс, съхранил вековни духовни традиции. От стотици години мястото приютява монаси, посветили своя живот на поклонението пред Бога, а самите манастири са прекрасни образци на византийското изкуство.

Град на отпътуване
Място
Час
Цена
Сливен бензиностанция Еко – Дамарски мост 02:00 часа 219 лв.
Казанлък бензиностанция ОМВ 03:00 часа 219 лв.
Стара Загора ОМВ на бул. Славянски 03:30 часа 219 лв.
Чирпан спирка Център 04:00 часа 219 лв.
Пловдив бензиностанция ОМВ хотел „Санкт Петербург“ 05:00 часа 199 лв.
София Централна Автогара, сектор Паркинг 06:30 часа 189 лв.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от Сливен в 02:00 ч. по маршрут Сливен - Стара Загора – София - Кулата - Солун - Паралия Катерини. Пристигане следобед в Солун -Панорамна туристическа обиколка на града с беседа на български език: Бялата кула, паметника на Александър Македонски, Триумфалната арка, Ротондата, църквата “Св. Димитър”, Крепостната стена и др. Нощувка в хотел на Олимпийската ривиера. Настаняване в хотел 2* или 3*. Свободно време. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Целодневна екскурзия до Метеора.
Пристигане в местността Метеора – уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Метеора е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Разглеждане на два от шестте функциониращи манастира. Обратно връщане в хотела, като по пътя се спира в долината Темпи за разглеждане на параклиса „Св.Параскева” и извора на Афродита. При възможност организиране на гръцка вечер. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване за България, като по пътя се минава през Вергина за разглеждане на гробницата - музей на Филип II – бащата на Александър Велики.
През 19 век близо до Вергина е открит древният град Егес, който е бил първата столица на Македонското царство. Най-забележителни са останките от величествен дворец, пищно украсен с мозайки и стенописи, както и от гробище, в което има над 300 гробни могили. При археологически разкопки в края на трийсетте години на 20 век край Вергина е локализирана първата столица на антична Македония - Еге (Αιγαί). През 1977 година във Вергина след археологически разкопки, водени от гръцкия археолог Манолис Андроникос е открит гроб, за който се смята, че e на бащата на Александър Македонски - Филип II Македонски. На същото място е намерен античният македонски символ - шестнадесетлъчево слънце, известно като Звездата от Вергина..
Продължаваме за гр.Едеса-единот най-красивите градове в северна Гърция (Егейска Македония), разположен на около 90 километра западно от Солун. Името си дължи на богатството си на вода, водопади и зеленина, като най-голяма слава на града са донесли знаменитите водопади. Неповторими по красотата си сталактитови и сталакмитови пещери се крият зад 70 метровите бушуващи потоци пенлива вода. Пешеходна разходка и фото пауза из красивия град със славянското име Воден.
Отпътуване за България.


Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222