Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Кападокия, Коня и Бурса - красотата на Мала Азия - Doris

Кападокия, Коня и Бурса - красотата на Мала Азия
Продължителност:  6 дни / 5 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Маршрут 1
Град на отпътуване
Час
Място
Цена за ранни записвания до месец преди датата на отпътуване
Стандартна цена
Сливен 05:00 часа бензиностанция Еко - Дамарски мост
479 лв.
529 лв.
Нова Загора 04:30 часа спирка след кръговото
479 лв.
529 лв.
Стара Загора 04:00 часа паркинг жп гара
479 лв.
529 лв.
Чирпан, при група от мин. 10 човека 03:00 часа Център спирката за София
479 лв.
529 лв.

Маршрут 2
Град на отпътуване
Час
Място
Цена за ранни записвания до месец преди датата на отпътуване
Стандартна цена
София 01:00 часа Централна автогара
499 лв.
549 лв.
Пазарджик 01:45 часа ШЕЛ на магистралата
499 лв.
549 лв.
Пловдив 02:00 часа ШЕЛ на магистралата
499 лв.
549 лв.


ПРОГРАМА:


ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от съответния град по маршрут Истанбул - Анкара. Пристигане в турската столица вечерта.
Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН
Закуска. Обзорна обиколка на Анкара – град, разположен сред хълмиста местност в центъра на Анадолското плато. Разглеждане на Мавзолея на Ататюрк, Музея на Анадолските цивилизации, Анкарската крепост, Римските терми от времето, когато Анкара е център на римската провинция Галатия (разглеждат се отвън).
Следобед отпътуване за Кападокия. Кратък престой и възможност за снимки при соленото езеро Тюз Гьол – с дължина 100 км, второто по големина в Турция. Настаняване в хотел. Вечеря.
Програма по желание: 20:00 ч. - посещение на автентично шоу на дервиши. Богата програма, с възможност да се запознаете с оригиналните танци на последователите на Мевляна.
Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
По желание и срещу допълнително заплащане полет с балон над Кападокия. Мероприятието се провежда рано сутринта около 05.00 ч. В цената е включен трансфер, лека закуска, шампанско, застраховка и сертификат.
Закуска. Целодневна екскурзия в Кападокия - музей на открито, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Област, известна със своите причудливи земни форми, образувани преди 60 милиона години след едновременното избухване на двата вулкана Ерчийес и Хасандаг. Под действието на водата и вятъра са се образували причудливи форми, шедьоври на творчеството на природата. Областта Кападокия е спомената още в Библията. Ранните християни са се заселили в областта, за да изповядват религията си спокойно. Посещение на местността Юргюп с гигантските й конуси и комини. Градът се намира близо до скалните църкви на Гьореме. Известен е с виното си, с ръчно изработените килими и хотелите, построени в пещери – повечето от тях са били обитавани като жилища. Някои от пещерите са превърнати в нощни клубове и барове, тъй като в Юргюп кипи невероятен нощен живот. Продължаваме с посещение на долината Дервент – Червената долина; долината Зелве, наречена Долината на монасите – сега осеяна с десетки църкви, тя е приютила християни още в зорите на християнството. Следва посещение на местността Пашабаа – природен феномен с гигантски скални комини и религиозен християнски център – църквата на Симон Стоукник. Посещение на Открития музей Гьореме - най-известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия, в което са запазени повече от 30 църкви от IX до XI век с оригинални стенописи. Днес там могат да се видят едни от най-добре запазените образци на скални църкви и манастири, както и множество византийски икони и фрески.
Свободно време и възможност за обяд в Гьореме. Кратка фотопауза на панорамната площадка над Долината на гълъбите (някога тук са живеели гълъби в „къщички”, издълбани в скалите; гълъбите са били обучавани да разнасят писма - основният начин на „комуникация” в онези времена). Посещение на крепостта Ючхисар – една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса в Кападокия, разположена на най-високия връх в региона и предлагаща великолепна гледка над цялата област.
Връщане в хотела около 18:00 ч. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване за Коня – религиозното сърце на Турция. Кратка спирка с възможност за снимки при природния феномен Трите грации – символите на Кападокия. Преди да напуснем окончателно Кападокия, ще завършим с посещение на подземния град Каймаклъ – древният град Енегул, чиято изградена под земята инфраструктура включва над сто тунела, от които 4 етажа са отворени за туристически посещения.
Пристигане в Коня и посещение гробницата на ислямския философ Мевляна Джелаладдин Руми от ХІІІ век. Създател на учението и Ордена на въртящите се дервиши - търсещи любов, толерантност и познание, чрез практиката на въртене - изпадайки в подобно на транс състояние.
Настаняване в хотел. Свободно време за разходка в централната част на града.
Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:
Закуска. Напускане на хотела. По пътя разглеждане на гроба на турския всепризнат и обичан хитрец Настрадин Ходжа в Акшехир и кратка фотопауза на алеята с хумористичните му паметници. Посещение на чаршията за порцелан в Кютахя, свободно време за обяд и възможност за покупка на сувенири.
Пристигане в Бурса, градът е изпълнен с градини и паркове и често е наричан „Зелена Бурса“. Вечерно разглеждане на забележителностите на Бурса - Кервансараите в центъра на града и най-голямата джамия - Улу Джами, която има 20 блестящи малки купола и забележителен шадраван (фонтан) във вътрешната ѝ част.
Настаняване в хотел. Свободно време за разходка в централната част на града.
Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН:
Закуска. Разглеждане на етнографския комплекс и панорамната площадка, където се намират гробниците на първите османски владетели Осман и Орхан бей.
Свободно време за разглеждане на красивите градски паркове и пазарите с ориенталски стоки и сувенири (известните кашмирени шалове).
Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222
Още предложения от дорис