Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

ЕКСКУРЗИИ

Уикенд в Истанбул
Продължителност:  2 дни / 1 нощувки Транспорт:  Автобус
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Маршрут 1

Град на отпътуване Час
Място
Цена
Сливен 01:00 часа бензиностанция Еко - Дамарски мост 99 лв.
Нова Загора 01:30 часа спирка кръгово 99 лв.
Стара Загора 02:00 часа паркинг жп гара 99 лв.

Маршрут 2
Град на отпътуване Час
Място
Цена
София Централна автогара, сектор Паркинг 23:00 часа (предния ден)
99 лв.
Пазарджик ШЕЛ на магистралата 01:00 часа
99 лв.
Пловдив ШЕЛ на магистралата 01:15 часа
99 лв.
Чирпан спирка център 02:15 часа
99 лв.
Хасково ШЕЛ на магистралата 03:00 часа
99 лв.Истанбул е най-големият град в Турция. Разположен на два континента, той е събрал във фокуса си забележителности от три империи – Византийската, Римската и Османската. Невъзможно е да се обхванат с едно пътуване до Истанбул всички места, натрупали в себе си красотата и заряда на столетията. Но има места, които никой не бива да пропуска да посети, за да усети истински атмосферата на това прекрасно място.


ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от съответния град за Истанбул - столицата на три империи, перлата на Ориента.
Пристигане около 09.00 часа. Възможност за панорамна обиколка на града с професионален екскурзовод. Екскурзията започва от площад "Султан Ахмед", наричан още "Хиподрума" – емблематичен за вековния град. На площада са разположени много значими със своята история забележителности – Египетския обелиск, Колоната на Константин, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II. Посещава се “Синята Джамия”, а за “Топкапъ сарай”, църквата “Света София”, “Долмабахче сарай” се дава информация, без да се посещават.
По въжения мост над Босфора ще преминем в азиатската част на града. Пътуването през него носи неописуемо удоволствие за туристите, а гледката, която се разкрива, е неповторима. Посещава се местността Чамлъджа, откъдето се разкрива прекрасна гледка към Босфора, европейската част на града, Мраморно море и Принцови острови. Там туристите имат на разположение около 30 мин. - свободно време за снимки, чай или турско кафе. Следва връщане в европейската част на Истанбул, като пътят върви през модерния център на града "Таксим", считан за сърцето на съвременен Истанбул, минава се покрай Златния рог - едно от най-добрите природни пристанища в света, разделящо европейската част на Истанбул на две, посещава се българската църква “Св. Стефан” - превърнала се в символ на българите християни в Истанбул.
Настаняване в хотела. Свободно време или допълнителни екскурзии по избор. Възможност за посещение на църквата „Света София“. Църквата „Света София“ е една от най-големите църкви в света в продължение на векове. Построява я през 532 г. Юстиниян I върху руините на стара църква. Проектират я Исидор от Милет и Антимий от Трал. След завладяването на града от турците през 1453 г. е превърната в джамия. Построени са четири минарета и са заличени иконописите във вътрешността ѝ. През 1934 г. Мустафа Кемал Ататюрк обявява сградата за музей. Много от съществуващите мозайки са разкрити отново, запазени са и ислямските промени. В днешни дни храмът се посещава от туристи от целия свят.
Вечерта - възможност за екскурзия „Нощен Истанбул“ (налага се ползване на метро). Ще имате възможност да се насладите на един различен град - да видите съвременната част на Истанбул, коренно различна от старата историческа част. Посещение на небостъргача „Сапфир” - най-високата жилищна сграда в Европа. Небостъргачът се намира в район „Левент 4” и се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация на полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия „Круиз по Босфора” - екскурзията продължава час и половина и е едно незабравимо преживяване. Изключително пътешествие , което ще ви изпълни с прекрасни усещания. Гледката към двореца "Долмабахче" е невероятна, също и към двата моста, издигащи се величествено и свързващи двата континента. Минава се покрай летния султански дворец "Бейлербей", покрай крепостни стени, кули, джамии, резиденции, хотели, прекрасни вили и къщи на заможни фамилии - целият Истанбул сякаш е пред очите ни. Можете да направите снимки на някои къщи, познати ви от турските сериали.
Продължаваме с БОНУС - посещение на гигантския аквариум Sea Life – най-големият в Европа (включва транспорт, не включва входната такса). Ще имате възможност да се разходите между над 20 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разположен на територия от 8000 кв.м, аквариумът разполага с един от най-дългите подводни тунели – 80 метра, който дава възможност за 270º панорама. Аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул – Форум Истанбул, където ще имате възможност да напазарувате от стотици световноизвестни марки, хранителен хипермаркет REAL и хипермаркет за интериорни решения IKEA.
Отпътуване за България следобед. Пристигане – късно вечерта.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222
Още предложения от дорис