Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

ЕКСКУРЗИИ

Френска ривиера, Генуа, Тоскана и Пиза
Продължителност:  5 дни / 4 нощувки Транспорт:  Самолет
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Цената от 955 лв. е за ранни записвания, направени до 29.02.2020 г.
Стандартната цена е 989 лв.


ПРОГРАМА:


ПЪРВИ ДЕН
27.04.2020 г.
Ница
Среща на летище София за директен полет до Ница в 19:35 ч. Кацане в Ница в 20:55 ч. Трансфер от летището до хотела. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН
28.04.2020 г.
Кан – Ница - Монако - Генуа
Закуска.
Напускане на хотела и отпътуване за Лазурния бряг.
Разглеждане на Ница с екскурзовод на български език – пешеходна разходка по крайбрежния булевард “Променад де-з-англе”, разглеждане на стария град, пл. “Масена”, Цветния пазар и руската църква “Св. Николай”.
Отпътуване за Кан. Пешеходна разходка в центъра на Кан: крайбрежния булевард "Кроазет" с Фестивалния комплекс, където всяка година през май се провежда световноизвестният фестивал на киното; Алеята на славата с отпечатъци от дланите на звезди на филмовата индустрията.
Пристигане в Княжество Монако. Разходка в Стария град: Катедралата, в която са се венчали принц Рение и Грейс Кели, Двореца на принца на Монако, градините "Сен Мартен", Океанографския музей. Разходка в Монте Карло: пистата на Формула 1, Гранд Казино.
Отпътуване за Генуа. Настаняване в хотел 3* в района на Генуа.
Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН
29.04.2020 г.
Генуа - Флоренция
Ранна закуска.
Напускане на хотела. Програмата продължава с пешеходна разходка в Генуа - родината на Христофор Колумб и столица на областта Лигурия. Най-голямото италианско пристанище е разположено в чудно красив залив и подрежда амфитеатрално своите квартали по хълмовете, които завършват в морето. Това е един изключителен град, град на контрасти, в който дворците и пищните църкви стоят рамо до рамо със скромни къщички, оформящи криволичещи улички, а старите складове по пристанището, превърнати днес в различни културни институции, си съжителстват с нови сгради от стъкло и метал. По време на тази разходка ще видим двореца "Сан Джорджо" (отвън), катедралата "Сан Лоренцо", „Пиаца Сан Матео“, Палацо дукале, „Пиаца де Ферари", къщата на Христофор Колумб, „Порта Сопрана“ и дворците по „Виа Гарибалди“ (отвън), които са в Списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Кратко свободно време.
Отпътуване за Флоренция, по желание( срещу доплащане) туристическа обиколка на Флоренция, по време на която ще видим църквата “Санта Кроче” – Пантеон на “великите мъже на Италия”; катедралата “Санта Мария дел Фиоре” и Баптистерията с “Вратата на Рая”, Къщата на Данте, Площада на Синьорията с Фонтана на Нептун и стария дворец “Палацо Векио”, Покрития мост на златарите “Понте Векио” и др.
Следобед – свободно време или по желание (срещу доплащане) посещение на картинната галерия “Уфици” (цената включва резервация, входна такса и екскурзовод на български по време на визитата). Посещението на галерията се организира при минимум 15 участника (местата за посещение на галерията „Уфици“ са ограничени и групата може да е от максимум 25 човека; записваме до изчерпване на местата). В основата на галерия „Уфици“ е семейната колекция от произведения на изкуството на Медичите, събирана няколко века. В нея можете да видите произведения на Джото, Леонардо да Винчи, Тициан, Ботичели, Рафаело, Микеланджело.
Нощувка в курорта Монтекатини Терме, близо до Флоренция.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН
30.04.2020 г.
Монтекатини Терме - Сан Джиминяно – Сиена
Закуска.
Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Сиена и Сан Джиминяно.
Ще започнем с посещение на Сан Джиминяно, известен като Града на красивите кули, някога 72 на брой, сега са запазени напълно само 14 от тях. Разглеждане на историческия център на града, Piazza della Cisterna – Площада на фонтана. Днес Сан Джиминяно е прочут с бялото вино Vernaccia, прекрасно съпътствано с известното за Тоскана сирене Pecorino.
Отпътуваме за Сиена, един от най-красивите градове на Тоскана и Италия, от незапоменени времена в съперничество с Флоренция в икономическо, политическо и културно отношение. И ако Флоренция се превръща в емблема на Ренесанса, то Сиена е емблемата на времето и архитектурата на Готиката. Тур-програма в Сиена: Стария град, разделен на три –Terzi, подразделени на общо 17 градски части Contrade, обхванати от градската стена, Централния прощад „Пиаца дел Кампо”, приличащ на обърната мида, Катедралата на Сиена, изградена от бял и черен мрамор, абсолютен пример за съвършена готическа архитектура.
Завръщане в Монтекатини Терме. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН
01.05.2020 г.
Пиза - Болоня
Ранна Закуска.
Отпътуване за Пиза, някогашната морска република, съперничила с Генуа и Венеция. На така наречения „Площад на чудесата” няма да пропуснем и символа на града - Наклонената кула, построена през XII в. Обект на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, през 2007 г. кулата е стабилизирана и отклонението от върха ѝ е намалено с 45 см. Катедралата /Duomo/, известна най-вече с бронзовата си южна врата, с апсидната мозайка „Христос всемогъщ” на Чимабуе и с изумителния амвон /1302-1311 г./ на Джовани Пизано в горния край на северната пътека. Свободно време за изкачване на кулата или разходка в Стария град.
Отпътуване за Болоня. Столица е на едноименната провинция и на регион Емилия-Романя и е разположен между реките Рено и Савена. Градът е известен с най-стария в света университет — Болонският университет "Alma Mater Studiorum", основан през 1088 г., и е един от най-развитите в цяла Италия. Болоня се смята за един от най-богатите италиански градове с високо качество на живот. Това се дължи на силното индустриално развитие, обширния сектор на услугите и важното географско положение — на кръстопътя на най-важните магистрали и жп линии в страната. Пешеходна обиколка на старата част на града.
Следва отпътуване за летище Болоня, откъдето в 21:55 ч. е полетът ни до София. Пристигане в София в 00:40 ч.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222