Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Баварски Кралски Замъци

Баварски кралски замъци - без нощни преходи
Продължителност:  7 дни / 6 нощувки Транспорт:  Автобус
Маршрут
Сливен- Залцбург - Мюнхен - Инсбрук - Сливен

Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Град на отпътуване
Място
Час
Цена ранни записвания до месец преди датата на отпътуване
Стандартна цена
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 03:00 часа
689 лв.
709 лв.
Стара Загора паркинг жп гара 04:00 часа
689 лв.
709 лв.
Чирпан спирка Център 04:30 часа
689 лв.
709 лв.
Пловдив ОМV до х-л „Санкт Петербург“ 05:30 часа
669 лв.
689 лв.
София Централна автогара, сектор Паркинг 08:00 часа
649 лв.
669 лв.

ПРОГРАМА:
Програма без нощни преходи

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от Сливен в 03:00 ч. (бензиностанция ЕКО на Дамарски мост) по маршрут София – Белград – Хърватия. Пристигане вечерта в Загреб. Настаняване в хотел в Загреб или района. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване за Залцбург. Пристигане около обяд в „Града на музиката” - Залцбург. Пешеходна обиколка - Бароковата катедрала, Старата и Новата резиденции, главната улица „Гетрайдегасе” (Житната уличка), площад „Резиденц”, родната къща на Моцарт и романтичните градини на двореца "Мирабел". По желание - посещение на средновековната крепост "Хьоензалцбург", разходка по брега на алпийската река Залцах и фотопауза при паметника на Моцарт.
Свободно време. Настаняване в хотел в Залцбург или района (възможно използване на градски транспорт). Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване за езерото Химзее. Отиване с корабче до остров Херенимзее, където е построен невероятният замък "Херенхимзее". Посещение на първия от замъците на последния „приказен” крал на Бавария - Лудвиг II (билетът за корабчето до Херенимзее не е включен в пакетната цена). Замъкът е реплика на двореца "Версай", а някои от залите са точни копия на тези във Франция. Отпътуване за Мюнхен. Настаняване в хотел в Мюнхен или района. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска. Разглеждане забележителностите на Мюнхен: „Карлсплац”, църквите "Михаелскирхе" и "Фрауенкирхе", централния площад на града „Мариенплац” с Кметството, Старата и Новата резиденции. Възможност за обяд в най-старата бирария на Мюнхен – „Хофбройхаус“, датираща от XVI век. Възможност за посещение на музеи - "Дойчес музеум" или Пинакотеките.
Свободно време в Мюнхен. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване за света на Баварските замъци на крал Людвиг II. Посещение на замъците "Нойшванщайн" и "Хоеншвангау" - всепризнати образци на съвършенство сред германските кралски дворци. От паркинга за автобуси до замъка "Нойшванщайн" има 30 мин. ходене пеш, до замъка "Хоеншвангау" – 10 мин. Има възможност да се придвижите с файтони – цената в посока нагоре е 6 евро; или със специален автобус – совалка, който в посока нагоре струва 3 евро. Имайте предвид, че за файтоните и автобуса обикновено има опашки. Освен това - при посещение на "Нойшванщайн" трябва да имате предвид, че между първия и втория етаж на замъка има 90 стъпала (стълбището е в кулата на замъка). Усилията ви обаче ще бъдат възнаградени с възхитителни алпийски пейзажи, на фона на които силуетите на замъците ще ви върнат в детството – ще се почувствате сякаш сте в приказка на Шарл Перо. Замъкът "Хоеншвангау" е построен в неоготически стил от 1833 до 1837 г. върху останките на стар замък по заповед на Максимилиян II.
Отпътуване за столицата на красивата австрийска провинция Тирол - Инсбрук. Настаняване в хотел в Инстбрук или района. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН:
Закуска. Пешеходна разходка в старинния градски център на Инсбрук - градската кула, Къщата със златния покрив, колоната на света Ана и пищната барокова катедрала „Свети Якоб“, двореца „Хофбург“ (отвън), църквата „Хофкирхе“ с мавзолея на император Максимилиян (отвън) . Отпътуване за Загреб. По пътя - посещение на парка–музей „Кристалният свят на Сваровски”.
Пристигане в Загреб късно вечерта. Настаняване в хотел в Загреб или района. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в Сливен вечерта.


Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222
Още предложения от дорис