Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

Париж - без нощни преходи

Париж - без нощни преходи
Продължителност:  9 дни / 8 нощувки Транспорт:  Автобус
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
ПРОГРАМА БЕЗ НОЩНИ ПРЕХОДИ!

Град на отпътуване
Място
Час
Цена за ранни записвания до месец преди датата на отпътуване
Редовна цена
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 00:30 часа
955 лв.
1045 лв.
Стара Загора паркинг жп гара 01:30 часа
955 лв.
1045 лв.
Чирпан спирка Център 02:00 часа
955 лв.
1045 лв.
Пловдив OMV до х-л „Санкт Петербург“ 03:15 часа
935 лв.
1025 лв.
София Централна автогара, сектор Паркинг 05:00 часа
915 лв.
1005 лв.


ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от Сливен в 00:30 часа по маршрут Стара Загора - Чирпан - Пловдив - София - Любляна. Транзитно преминаване през Сърбия и Хърватска. Настаняване в хотел в Любляна, Словения. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Любляна - Страсбург
Закуска. Отпътуване за Страсбург.
Пешеходна разходка в града: готическата катедрала "Нотр Дам дьо Страсбург", паметникът на Гутенберг - създателят на първата печатна машина в Европа, кварталът "Малка Франция" – архитектурен комплекс на открито. Възможност за панорамна разходка с корабче по река Ил и достигане до сградите на Европейския парламент, Съвета на Европа, Европейския съд за правата на човека. Настаняване в хотел в околностите на Страсбург. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Страсбург – Люксембург - Париж
Закуска. Отпътуване за Люксембург. Люксембург е една от най-малките суверенни държави в света. Взел сякаш най-доброто от двете цивилизации, с времето Люксембург е изградил собствен облик на политическа и икономическа мощ. Наричат Люксембург „Малката Швейцария“ и "Град – държава с голямо сърце“.
Разглеждане забележителностите на града. Люксембург впечатлява със запазените и до днес архитектурни паметници и сгради в романски, готически, ренесансов и бароков стил, сред които и най-значимите държавни здания – дворецът на Великия херцог, Парламентът, Кметството и катедралата "Нотр Дам". На фона на модерните търговски центрове, административни сгради и банки, се издигат древните руини на Стария град. Първите крепостни стени са построени в началото на X в. около историческия Люксембургски замък, но до XII в. градът се разраства и стените му стигат до църквата „Св. Николай“ (днес катедралата "Нотр Дам"). Особено внимание заслужават и двата площада "Place d'Armes“ (Площад на армията) и „Place Guillaume“, както и мостът „Адолф”. Отпътуване за Париж. Настаняване в хотел в околностите на Париж. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Париж
Закуска. Париж – градът на светлините, на кулинарното изкуство, на архитектурните постижения, на любовта, на дългите разходки и приказни мечти. Автобусна и пешеходна туристическа обиколка на Париж – остров Сите, площад “Конкорд”, Лувъра и десния бряг на Сена – “Мадлената”, Операта, площад “Вандом”, Кметството, Елисейския дворец, Елисейските полета и Триумфалната арка, квартала на XXI век “Дефанс”, Булонския лес. Левия бряг на Сена – “Латинския квартал”, Пантеона, Дома на инвалидите. Възможност за разходка из Латинския квартал. Туристическа пешеходна обиколка на Париж – квартал “Монмартър”, с посещение на храма “Сакре кьор”, разходка из “уличките на художниците”.
Нощувка в предградията на Париж.

ПЕТИ ДЕН:
Париж
Закуска. Възможност за посещение на двореца Версай. Свързан с епохата на Луи XIV, днес е Музей на френската история. Интерес представляват Галерията на Огледалата и големите апартаменти на Краля Слънце с имена на гръцки богове и богини, паркът на Версай с многобройните езера и градини.
След обяд възможност за посещение на Айфеловата кула и разходка с корабче по Сена.
Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН:
Париж
Закуска.Свободно време или възможност за допълнителни екскурзии:
  • Посещение на "Дисниленд". Свободно време до 20:00 ч. Връщане в хотела. Нощувка.
ИЛИ
  • Свободно време с възможност за посещение на Лувъра с екскурзоводска беседа на български език. Свободно време. Нощувка.
ИЛИ
  • Пешеходна разходка до остров Сите (Парижката "Света Богородица", Съдебната палата, Светия параклис "Сен Шапел"). Свободно време. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН:
Женева
Закуска. Продължаваме за Женева. Пешеходна разходка в Женева – парка около езерото с фонтана Же д'О и Цветния часовник, острова на Жан-Жак Русо, Мемориала на реформаторите, катедралата “Сен Пиер”. Свободно време. Нощувка в района на Торино.

ОСМИ ДЕН:
Милано
Закуска. Отпътуване за Загреб, като по маршрута ще посетим Милано. Туристическа програма в италианската столица на бизнеса и модата Милано – “Кастело Сфорцеско”, площада и катедралата “Дуомо”, пасажа “Виктор Емануел” и миланската “Ла Скала”. Продължаваме за Загреб. Нощувка в района на Загреб.

ДЕВЕТИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване за България.


Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222