Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

ЕКЗОТИКА

Сафари в Кения и Танзания
Продължителност:  10 дни / 8 нощувки Транспорт:  Самолет
Маршрут
София-Найроби-Масаи Мара-Амбосели-Нгоронгоро-Серенгети-Аруша-Найроби-София

Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН
София - Найроби
Отпътуване за Найроби, Кения с полет на Катарски авиолинии или KLM.

ВТОРИ ДЕН
Найроби – Национален Парк Масаи Мара
Пристигане в Найроби рано сутринта и посрещане от фирмата партньор. Отпътуване с туристически миниван за Масаи Мара - най-известният и най-обширен резерват за диви животни в Кения – Масай Мара. Резерватът е дом на многобройни и редки представители на африканската флора и фауна. Тук се срещат всички „пет големи животни” на Африка – лъв, леопард, слон, бивол и носорог. Настаняване в лагера. Обяд и следобеден сафари тур. Вечеря и нощувка.

ТРЕТИ ДЕН
Национален парк Масаи Мара
Рано сутринта сафари в търсене на известния черен лъв, който може да се види само в парка Масаи Мара. Освен лъв, могат да се наблюдават и зебра, леопард, гепард, бивол, а газелите могат да се видят навсякъде из парка. Връщане в лагера за закуска и обяд. Следобедно фото сафари или възможност за посещение на традиционно масайско село, където ще имате възможност да се запознаете отблизо с традициите и културата на масаите. Връщане в лагера, вечеря и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Масаи Мара – Найроби -Амбосели
Рано сутринта сафари в парка в търсене на животни, които не сте видели през изминалите дни. Завръщане в лоджа за закуска и отпътуване за Найроби. Обяд в Найроби по желание в ресторант Crnivore Rastaurant срещу допълнително заплащане. Следобед отпътуване за парка Амбосели, който се намира в подножието на величествената планина Килиманджаро, чиито върхове са вечно покрити със сняг. Това е едно от най-известните места в Кения за наблюдение на животни. Паркът е дом на популация от близо 650 слона. Тук могат да се наблюдават и много други стада диви животни – импали и зебри, а ако имате късмет, можете да срещнете и застрашените черни носорози и леопарди чита. Връщане в лагера и вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН
Амбосели
Рано сутринта сафари в преследване на дивите животни в парка. Национален парк Амбосели е наричан „земя на гиганти“. Тук се намира голяма популация от слонове, приблизително 650, и над 400 вида птици. Срещат се и застрашените черни носорози и дребните леопарди чита. Коренните жители тук са от племето „масаи”. Завръщане в лагера за закуска. Обяд и следобедно сафари в парка. Вечеря в лагера. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН
Нгоронгроро
Сутрешно сафари в парка Амбосели. След закуска отпътуване за Танзания и Национален парк Нгоронгоро. В резервата Нгоронгоро живеят около 50 вида едри бозайници, сред които лъвове, слонове, носорози, хипопотами, антилопи, маймуни и др. и над 200 вида птици (щрауси, патици, токачки). Обяд на път за Нгоронгоро. След обяд сафари в парка. Вечеря в кампа. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН
Нгоронгоро и Национален парк Серенгети
Закуска в лагера. Отпътуване за полудневно сафари в национален парк Серенгети в Танзания. Името се превежда като „безкрайни равнини“. За масаите, които обитават тези обширни тревисти територии от хилядолетия, това е Siringitu: „Мястото, където земята се движи вечно“. Пикник по пътя за Серенгети. Пристигане в парка следобед. Сафари из равнините в търсене на големите „пет големи африкански животни“, както са ги нарекли ловците, идвали на сафари в годините след откриването на региона: лъвове, леопарди, носорози, слонове и биволи. Това е само малка част от огромното разнообразие на представителите на фауната, които обитават Серенгети. Тук може да срещнете зебри, гепарди, жирафи, маймуни, хиени, чакали, хипопотами, газели, антилопи, птици, влечуги, насекоми. Вечеря в лагера. Нощувка.

ОСМИ ДЕН
Национален парк Серенгети
Сутрешното сафари в парка ще ви отведе в някои части на парка, известен с миграцията на животните, които понякога изминават разстояние от 800 км. Над 2 милиона бозайници се отправят на дълъг път и се завръщат по тези земи отново през декември. Обяд и вечеря в лагера. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН
Национален парк Серенгети – Национален парк Езеро Маняра
Сутрешно сафари в парка Серенгети. Завръщане в кампа за закуска. Отпътуване за Национален парк Езеро Маняра. Паркът „Маняра” е дом на стотици фламинго, рибарчета, павиани, хипопотами, импали, слонове, гну, биволи, глигани, жирафи, леопарди и лъвове, живеещи сред гигантски смокинови и махагонови дървета и акациеви гори. Обяд. Следобедно сафари в търсене на диви животни. Вечеря в лагера. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН
Аруша – Найроби
Ранно сафари в парка. Завръщане в лагера за закуска. Отпътуване за Аруша. Обяд в хотел Arusha Impala Hotel. След обяд потегляне към Найроби и трансфер до международното летище за полет до България.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН
Пристигане в БългарияКак да резервирам
По телефона:
0700 1 2222