Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

ЕКЗОТИКА

Тайланд – Банкок и Пукет
Продължителност:  9 дни / 7 нощувки Транспорт:  Самолет
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН
София – Истанбул - Банкок
Среща на летище София, Терминал 2 в 19.00 ч. Отпътуване в 21.20 ч. от София с редовен полет на Турски авиолинии по маршрут София – Истанбул – Банкок. Кацане в Истанбул в 23.40 ч. Излитане от Доха в 01.50 ч.

ВТОРИ ДЕН
Банкок

Кацане на летището в Банкок в 14:50 ч. Посрещане от представител на компанията партньор на туроператора в Банкок. Настаняване в хотел PRINCE PALACE HOTEL 4*.
Следва сити тур на Банкок с разглеждане на символите на града - Полегналия Буда - позлатена 46-метрова статуя, чиито крака са изработени от черен и бял седеф и изобразяват 108 сцени, свързани с вярата в числото 108 - свещено в будистката религия. Посещението на Големия дворец е задължително за всеки турист в Тайланд. Забележителното съоръжение е разположено в близост до брега на река Чао Прая, наречена още „Реката на кралете“ и се смята за един от най-важните символи на тайландската столица - изграден в древно сиамски архитектурен стил. Дворецът е разположен на площ от 21 840 кв.м и е изпълнен със стотици сгради със златни островърхи кули и блестящи мозайки. Тук се намира и статуята на Изумрудения Буда, висока едва 75 см и пазена от 6 двойки 6-метрови митични гиганти. Разходка по реката Чао Прая – възможност да се види известния Храм на зората, а също и да се усети живота и бита на обикновения тайландец.
Обяд в най-високото здание в Тайланд - Baiyoke Sky, където ще се полюбувате на Банкок от птичи поглед (83 етажа)!
Връщане в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН
Банкок

Закуска в хотела. Свободно време или възможност за допълнителна целодневна екскурзия – посещение на Аютая, древната столица на Сиам, разположена по поречието на река Чао Прая (с включен обяд) - цена 108 USD. Отпътуване сутринта с минибус към Аютая, разположена на 75 км северно от Банкок. Градът е исторически паметник под открито небе. Накъдето се обърне човек може да види будистки храмове и статуи на Буда. Градът е разположен по поречието на река Чао Прая. Аютая, чието име означава „непобедим” на санскрит, може и да не е толкова популярен, колкото Банкок, но е сред многото места в Тайланд, посещавани от туристи, които искат да зърнат световноизвестните му руини. В апогея си, Аютая е бил оживен метрополис с международна слава, чийто прогрес, според историци, можел да се сравни дори с европейските столици от това време. Кралството било толкова проспериращо, че съседна Бирма (днешен Маянмар) го пожелало и така бирманската армия опожарила и опустошила града. Исторически парк Аютая се смята за едно от архитектурните чудеса на Азия и е включен в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.
Отпътуване към Банкок. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Банкок - Пукет

Закуска в хотела. Трансфер до летище Банкок. Полет за о-в Пукет. Пристигане на о-в Пукет. Трансфер и настаняване в хотел NAITHONBURI BEACH RESORT PHUKET 4*.
Програмата продължава с обзорна екскурзия на о-в Пукет, включена в програмата, която ще започне с посещение на живописна панорамна площадка на Адаманското крайбрежие. Ще можете да направите невероятни снимки на Пукет и околностите от височината на птичи поглед, а също така да се запознаете с древните легенди и съвременния живот на този богат на история остров.
Ще продължим с разходка до най-големия манастир в Пукет - „Ват Чалонг”, където ще научите повече за религията будизъм и за някои древни ритуали. Ще посетим ферма за крокодили, ще се разходим сред огражденията, където се отглеждат най-опасните влечуги в света. Ще имате възможност да си направите снимки и да се насладите на гвоздея на програмата – най-зрелищното шоу в Тайланд, което показва укротяване на крокодили от безстрашни местни дресьори.
Посещение на ферма за змии. Тук ще можете да видите как се дресират отровните Кралски кобри, да се запознаете с различни видове азитски змии, които се отглеждат на място, а най-смелите ще имат шанса да опитат коктейли, забъркани от местно уиски и змийска кръв.
Екскурзията продължава 5 часа.
Свободно време. Нощувка в хотела.

ПЕТИ ДЕН
Пукет

Възможност за допълнителни екскурзии на о-в Пукет (по-желание).
Възможност за посещение на остров Пи Пи с моторна лодка (с включен обяд) - 125 USD. Екскурзията започва в 7:45 часа и приключва към 16.00 часа, в зависимост от метеорологичните условия. Трансфер от хотела до пристанище Royal Phuket. Отплаване към залива Maya и о-в Пи Пи, където са снимани части от филма ‘‘Плажът“ с Леонардо Ди Каприо. Ще имате възможност за шнорхелинг и плуване в бистрите води на Loh Samah и Pieh Cove. Ще минете покрай крайбрежни пещери, дом за гнездене на лястовици. Можете да нахраните месните обитатели на ‘‘Плажът на маймуната‘‘, да оцените пъстрия морски живот на крайбрежните рифове. Обядът ще бъде сервиран на частен плаж на остров Пи Пи. След обяд ще посетите красив остров с бял пясък и много чиста вода. Време за кратка почивка, плуване или шнорхелинг.
Връщане до пристанището Royal Phuket и обратен трансфер до хотела. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН
Пукет

Закуска в хотела. Свободно време. Възможност за допълнителни екскурзии на о-в Пукет (по-желание).
Възможност за еднодневна екскурзия до Национален парк Кхао Сок с езда на слонове (с включен обяд) - 119 USD.
Националният парк Као Сок се простира на 739 кв. км в южната част от страната в провинция Сурат Тани. Паркът обхваща най-голямата и най-старата гора в Тайланд, която е подходяща за туристически посещения. Екскурзията започва в 7:30 часа сутринта. Трансферът до парка продължава около 2,5 часа. Спирка за кафе пауза и панорамна гледка към залива Као Лак. Около 10:30 часа пристигате в Национален парк Као Сок. Следва един от най-запомнящите се моменти от екскурзията - езда на слонове, която продължи около един час. Обяд. След обяд, ще потеглим с кану по течението на река Сок. На разположение в канутата са спасителни жилетки. Турът се придружава от местен водач. Ще плавате по течението, сред варовикови скали, покрити с екзотична тропическа растителност - един свят, който почти не се е променил от хилядолетия.
Трансфер до хотела. Нощувка.

Вечерта, по желание – посещение на най-известното шоу в Пукет – „Фантазия шоу” – 96 USD, с вечеря на блок маса.
Нощувка.

СЕДМИ ДЕН
Пукет

Закуска в хотела. Свободно време. Възможност за допълнителни екскурзии на о-в Пукет (по-желание).
Възможност за целодневна екскурзия до залива Phang Nga (с включен обяд) - 120 USD. Ще отпътувате с автобус и лодка между красивите заливи Phang Nga и Ao Luk. Фантастичните варовикови островчета и смарагдово зеленото море приканват да се потопите в света на екзотичната природа. Повечето от островите са осеяни с красиви пещери с хиляди висящи сталактити. Маршрутът продължава към острова на Джеймс Бонд. Тук е сниман филмът "Мъжът със златния пистолет", част от култовата поредица. Обяд в селото на морски цигани на остров Pagni.
Трансфер до хотела. Нощувка.

ОСМИ ДЕН
Пукет
Закуска в хотела. Свободен ден, за да се насладим на прекрасните плажове. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН
Пукет - Истанбул - София
Ранен трансфер до летище „Пукет” за Полет Пукет – Истанбул в 05:55 ч. Каца в Истанбул в 13.05 ч. Следващ полет за София в 20.10 ч. Каца на летище София, Терминал 2 в 21.25 ч.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222