Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

ЕКЗОТИКА

Мексико Сити – Такско – Акапулко
Продължителност:  11 дни / 9 нощувки Транспорт:  Самолет
Дати на отпътуване
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН
18.10.2019 г.
Полет от летище София в 07:35 ч. Пристигане на летище Рим в 08:30 ч. Излитане от Рим в 10:40 ч. Пристигане на летището в град Мексико в 17:00 ч. Посрещане от наш представител. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Мексико Сити.

ВТОРИ ДЕН
19.10.2019 г.
Закуска. Целодневна обиколка с автобус на Мексико Сити – един от най-сюрреалистичните градове в света. Програмата започва с посещение на „Сокало“ – най-големият площад в сърцето на историческия център на Мексико Сити, един от най-красивите площади в света и вторият по големина след Червения площад в Москва. Посещение на катедралата „Метрополитън” (таксата за вход е включена в цената), приютяваща множество произведения на изкуството в различни стилове. Посещение на Музея на Темпло Майор (входната такса е включена в цената), построен на мястото на някогашна пирамида и приютяващ скулптурни шедьоври на ацтеките като Календарът на Слънцето, монолитът от Койолшауки или статуята на Чак Моол – полегналият воин, който събира изтръгнатите сърца. Обяд (включен в цената). Посещение на Антропологическия музей, съдържащ една от най-големите колекции от археологически и антропологически находки от мексиканските предколониални цивилизации. Разходка по площад „Гарибалди“, където можете да се насладите на песните на мариачите. Връщане в хотела. Нощувка в Мексико Сити.

ТРЕТИ ДЕН
20.10.2019 г.
Закуска. Посещение на Теотиуакан с обяд (50 км от Мексико Сити). Това е загадъчната археологическа зона, където можем да видим останките на най-големия град в Предколумбова Америка – голям икономически, духовен и културен център (таксата за вход е включена в цената). По време на апогея си през V–VI век градът е наброявал 200–250 хиляди жители. Влиянието на Теотиуакан се чувства из целия район на Централна Америка. По неизвестни причини градът е напуснат и става необитаем през IX век. Три века по-късно е преоткрит от ацтеките, които използват храмовия комплекс за култови ритуали и превръщат Теотиуакан в люлка на голяма част от мексиканската митология. Днес това е най-големият археологически обект в мексиканското плато, забележителен с гигантизма на обектите си, със строгата планировка на града, както и с историческата си стойност. Човек наистина настръхва, когато за първи път види огромните строги силуети на фона на полупустинния пейзаж. Разглеждане на археологическия комплекс: Булеварда на мъртвите, Двореца на Кетцалпапалотл и Храма на Кетцалкоатл, Пирамидата на Слънцето и Пирамидата на Луната (свободно време - възможност за изкачване). Обяд. Връщане в хотела в Мексико Сити.
Преобличане и вечеря в ресторанта „Белини”, който се намира в Световния търговски център в столицата на Мексико и официално е признат за най-големия въртящ се ресторант в света. Той е оборудван със система, която позволява на посетителите му в продължение на 1 час и 45 минути да извършат „панорамно пътешествие“ из града, без да стават от столовете си. За това време ресторантът, който се намира на 45-ия етаж на небостъргач, се завърта на 360 градуса и дава възможност на клиентите да се насладят на всички забележителности на мексиканската столица от птичи поглед. Всичко това е придружено от приятната атмосфера, създадена от класически оркестър на живо. Изисквания: официално облекло.
Нощувка в Мексико Сити.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН
21.10.2019 г.
Закуска. Посещение на занаятчийския пазар "Ла Сиудедела", показващ разнообразие от занаяти от различни части на страната. В квартала „Койоакан“ ще се насладим на живописен пейзаж от къщи, боядисани в радостни цветове и след това ще се отправим към музея на Фрида Кало или Синята къща, където са живели известната художничка със съпруга си - не по-малко известният Диего Ривера (входната такса е включена в цената). Панорамно преминаване през Университетския град, където може да се види модерната архитектура в Мексико Сити. Обяд (включен в цената). Разходка с лодка (таксата е включена в цената) по каналите на Сочимилко – едно от най-живописните места в огромния мегаполис. Името на квартала означава „цветно поле“ и на това място още ацтеките са отглеждали своите плаващи градини. Днес кварталът е прорязан от канали, по които плават характерните за това място лодки „трахинерас“, а разхождащото се множество се наслаждава на уличните оркестри от мариачи. На връщане се минава панорамно покрай стадиона „Ацтека“ - един от най-известните и емблематични футболни стадиони в света. Връщане в хотела.
Нощувка в Мексико Сити.

ПЕТИ ДЕН
22.10.2019 г.
Закуска. Екскурзия до Чолула, Пуебла. Ще посетим впечатляващия археологически обект Чолула, считан за един от най-големите в света, построен върху естествено възвишение. Това място също е пример за сливането между двете култури - при испанската колонизация върху пирамида е построена църквата на Дева Мария от Ремедиос. След това продължаваме към църквата „Санта Мария Tonantzintla”, францисканска църква, изключително интересна, като пример за "местния Барок". Нашето приключение продължава до центъра на града, на Пуебла, място, пълно с интересни паметници и исторически данни. Тук ще имаме възможност да видим Катедралата и Капиля дел Росарио, в която се помещава пищен декор, който ще ни изненада. Обяд (включен в цената), след който можем да се разходим по улиците на Пуебла и да си купим местни изделия и сувенири.
Нощувка в Мексико Сити.

ШЕСТИ ДЕН
23.10.2019 г.
Закуска. Екскурзията до Куернавака и Такско(190 км). Ще се запознаем с две от най-красивите места в централната част на страната. Ще обиколим града на Вечната пролет (Eterna Primavera), ще спрем при изключително красивата Катедрала на Куернавака, чието построяване датира от XVI век. След това ще се отправим към Такско, известен със сребърните си мини и производството на уникални изделия от благородният метал, наричан още Световна столица на среброто. Там ще посетим занаятчийски магазин за сребро, за да се запознаем с процеса на обработка на този скъпоценен метал и как да го различаваме. Маршрутът също включва центъра на Такско с приятна атмосфера, павирани улици и барокова архитектура. Там ще се разгледаме църквата „Санта Приска”. След края на Екскурзията до Такско и Куернавака ще можем да използваме свободното време в случай, че желаем да направим покупки или снимки. Обяд (напитките не са включени).След обяд можем да посетим Ксочикалко. Името може да бъде преведено като "в дома на цветята". Основният церемониален център е на върха на изкуствено издигнат хълм, с останки от жилищни структури, най-вече изкривени, на дълги тераси, покриващи склоновете.
В уговореният час, потегляме за Райската порта на Акапулко (245 км). Настаняване и нощувка в избрания хотел. Нощувка в Акапулко.

СЕДМИ ДЕН
24.10.2019 г.
Закуска. Свободен ден за занимания по избор. Можем да се насладим на красивите плажове и да се занимаваме с водни спортове. В късния следобяд ще направим разходка до La Quebrada. Местността Ла Кебрада на брега на Тихия океан е сред най-известните туристически атракции в Акапулко. Гмурците забавляват туристите, като скачат от 35 метра (125 фута) висок скалист бряг. Нощувка в Акапулко.

ОСМИ ДЕН
25.10.2019 г.
Закуска. Свободен ден за занимания по избор. Можем да се насладим на красивите плажове и да се занимаваме с водни спортове.

ДЕВЕТИ ДЕН
26.10.2019 г.
Закуска. Трансфер до град Мексико. Настаняване и нощувка в Мексико Сити.

ДЕСЕТИ ДЕН
27.10.2019 г.
Закуска. В уговореният час - трансфер до Международното летище на град Мексико за полет в 21:55 ч.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН
28.10.2019 г.
Пристигане в Амстердам в 15:10 ч. Полет за София в 18:10 ч. Пристигане в София в 21:55 ч.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222
Още предложения от дорис