Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

ЕКЗОТИКА

Киев и Чернобил, самолетна програма
Продължителност:  5 дни / 4 нощувки Транспорт:  Самолет
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Цената от 549 лв. е валидна за ранни записвания, направени до 29.02.2020 г.
Стандартната цена е редовна цена 599 лв.


ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН
Среща на летище София, Терминал 2, за полет с Ryan Air до Киев. Кацане в Киев. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел 3*.
При възможност вечерна разходка на централният площад „Независимост”, наричан просто Майдан, който се пресича се от главния столичен булевард „Крешчатик” (налага се ползване на метро).
Завръщане в хотела. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН
Закуска.
Предстои панорамна обиколка на Киев, за да се запознаем с този великолепен град, наричан „Майката на руските градове”. Разположена на бреговете на река Днепър и ниските хълмове, украинската столица е удивителна. Нерядко центърът ѝ е сравняван с Манхатън, а реката, която пресича брега на две, го разделя на западна и източна зона. Разходка по Михайловския площад и разглеждане на Михайловски–Златоверхий манастир; паметника на света Олга, която е първата жена, владетел на Киевска Рус; Софийския площад и катедралата „Света София”, която е под егидата на ЮНЕСКО; Златните порти – тържествения вход на средновековен Киев (основната порта на укреплението е от ХІ в. и е наречена по подобие на едноименната порта в Константинопол. Разрушена през Средновековието, структурата ѝ е реставрирана през 1982 г.); Националния оперен театър; Червения университет (или Червеният корпус на Киевския национален университет „Тарас Шевченко“), който носи името си от характерния цвят на своята фасада, както и Патриаршеската катедрала „Свети Владимир”, която се намира в средата на Ботаническия площад.
Отпътуване към Старoкиевския хълм, откъдето се разкрива панорамна гледка към целия град. Ще се разходим по романтичния Андреевски спуск – една от най-древните киевски улици, приютила много картинни галерии и магазини за сувенири.
Свободно време или, по желание и срещу допълнително заплащане - разходка по река Днепър с туристическо корабче – ”Панорама на Киев” (около 1½ часа, при подходящи метеорологични условия).
Възможност за вечеря в традиционен ресторант с национална кухня (по желание, срещу заплащане).
Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН
Закуска.
Програми по желание и срещу доплащане:
  • Допълнителна целодневна екскурзия "Забранената зона и Чернобил"
Отпътуваме от Киев в 08:00 ч. към Забранената зона. Обиколката ни ще протече в три етапа:
1)Посещение на Забранената зона
В Забранената зона ще посетим полевия лагер на 25-та бригада на радиационната химическа и бактериологична защита; ще преминем през КПП при село Дитятки, където е официалния вход за Забранената зона. Ще отидем до с. Залися - с изоставените му къщи, плевни и магазина и ще спрем при къщата на единствения жител на селото Розалия Ивановна. Ще минем по обходен път до АЕЦ, около град Чернобил, изграден месец след аварията за улесняване движението на военни превозни средства, за да стигнем до почти напълно погребаното с. Копачи, където е оцеляла детската градина. Ще видим бетоновия център, необходим за изграждането на Саркофага през 1986 г. и обеззаразената зона на Червената гора - мястото на първото и най-лошо радиоактивно облъчване. Следва гр. Припят, населен с 50 хиляди души преди евакуацията (без да се влиза в сградите вътре); болницата, която приема пожарникарите и работещите в АЕЦ, силно засегнати от аварията; речното пристанище и най-престижното кафе „Припят“; кметството, станало първата централа за смекчаване на последствията от произшествието; хотел „Полисса“ - пункт за насочване на хеликоптерите, които изхвърлят оловни торби над 4-те руини на реактора; Двореца на културата, някога място за основен отдих на младежите от Припят. Пътят ни минава покрай Виенското колело във увеселителния парк, който никога не е бил отворен; стадион "Припят"; плувен басейн "Азур", който все още е работел след аварията, както и пожарната станция, чийто екипаж е вторият, който гаси огъня в АЕЦ през нощта на бедствието на 26 април 1986 г.
2)Посещение на АЕЦ "Чернобил"
От наблюдателен пункт на разстояние 300 м ще видим Саркофага и новото съоръжение за безопасно ограничаване на радиацията – Арката. На територията на атомната централа ще видим още пожарната станция, чийто екип е първият пристигнал да гаси огъня в АЕЦ след експлозията; мемориала "Живот за живот", който се намира пред административната сграда, на мястото на огромен паркинг от 1986 г., където хиляди хора ежедневно са пристигали за дезактивацията на АЕЦ, строителството на Саркофага и др. Водоемът за охлаждане на АЕЦ, където (в зависимост от сезона) ще можете да нахраните гигантските сомове, които живеят там. Ще видим още охладителните кули от трето поколение на АЕЦ "Чернобил"; тайният съветски обект Чернобил-2 (гигантска радарна антена "DUGA-1"); която осигурява ефективността на антените и хоризонталното проследяване на изстрелването на балистични ракети.
3)Посещение на град Чернобил
Мемориала „За тези, които спасиха света“; изложбата на открито на превозни средства и техника, използвани в дейностите по почистването през 1986 г. Следва екологично чиста вечеря в столовата на Чернобил, обслужвала работещите в забранената зона (вегетарианска храна, възможно при предварителна заявка).
Връщане обратно в Киев приблизително в 20:00 – 21:00 ч.
Важно: Може да има някои промени поради метеорологичните условия!

ИЛИ

По желание програмата продължава с екскурзия под открито небе в „Пирогово” (около 2 часа). Това е национален музей, разположен в предградията на Киев, който пресъздава и съхранява народния бит, култура и архитектурни стилове от различни области на Украйна. Сред живописните хълмове могат да се видят над 300 стари селски къщи, като повечето от тях са преместени в музея от различни краища на страната, а след това възстановени. Разходката между старите къщи, дървените църкви, навеси, водни и вятърни мелници връща назад във времето. Посетителите могат да видят също покъщина и облекла от периода от XVII в. до началото на XX в.
Свободно време в центъра на града. Нощувка.
Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Закуска.
Програма по желание и срещу доплащане:
Посещение на Националния Киево-Печорски архитектурен комплекс „Лавра” от XI в., който е в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО (2 ½ ч.). Това е един от най-старите пещерни манастири в Русия, посветени на Света Богородица, люлка на монашеството и твърдина на православната вяра. Разположен красиво върху високите брегове на река Днепър, манастирският комплекс заема площ от около 28 хектара, събрали повече от 100 архитектурни паметника, като над всички се издига високата почти 100 м камбанария. Комплексът е разделен на две части: Долна и Горна Лавра и е приютил нетленните мощи на редица светци и монаси. Посещение на Горна Лавра, както и на пещерите (при подходящи метеорологични условия).

Трансфер до летището. Полет с „Ryan Air” до София.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222