Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Посетете ни в Twitter
Doris - Блог
Skype чат с оператор

ЕКЗОТИКА

Йордания - Акаба – Петра - Вади Рум
Продължителност:  5 дни / 4 нощувки Транспорт:  Самолет
Резервирай или се обади на 0700 1 2222
Дата на отпътуване
Бр. възрастни
Бр. деца (0-15 год.)
Програма
цени и условия & допълнителни екскурзии
Проверка на резервация
Цената от 1449 лв. е валидна за ранни записвания, направени до 31.01.2020 г.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Среща на Терминал 2 на летище София. В 16.35 ч. отлитаме за Акаба. Приземяване на международното летище "Крал Хюсеин", където представител на нашите партньори ще ви помогне за уреждането на визите (безплатни визи) и ще ви преведе през митницата. Трансфер до хотела в Акаба, настаняване и вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Акаба - Вади Рум
Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до пустинята Вади Рум. Програмата продължава с пътешествие, далеч от цивилизацията, с джип-сафари във Вади Рум, известна като Лунната Пустиня. Времето и горещите пустинни ветрове са изваяли едно от най-красивите образувания, недокоснато от човешка ръка - изящните скални небостъргачи, достигащи на места над 1700 метра височина, които Томас Едуард Лорънс или Лорънс Арабски нарича „огромни, отекващи и богоподобни“. Интересен факт е, че кинокласиката на Дейвид Лийн “Лорънс Арабски” е сниман на това място и британският офицер действително е бил тук по време на Арабското въстание. Самата пустиня предизвиква страхопочитание у пътешественика. Червеникавите пясъци са навсякъде, лунният пейзаж изненадва с множество скални монолити в пастелни цветове, някои от които сякаш се материализират от нищото пред смаяния ни поглед. Скалните рисунки в естествените пещери са доказателство, че тук е имало хора от праисторически времена. Единствените хора, които живеят в хармония с пясъците и скалните планини са бедуините, които са и единствените господари на това място. Те са приятни и гостоприемни хора и ще ви поканят в пъстрите си шатри, където ще опитате от прочутия местен чай с мента и кафе с кардамон.
Ще започнем с 4-часовата обиколка с джип, като е предвиден и прясно приготвен обяд - барбекю. Обиколката с джип е най-добрият начин да опознаете Вади Рум. Джипът ще спира на всеки обект и ще има достатъчно време за разходка, като дори ще може да се изкачите на някои от красивите естествени формирани мостове във Вади Рум.
Вечеря и нощувка в бедуинска шатра в автентичен къмпинг.

ТРЕТИ ДЕН:
Вади Рум - Малка Петра - Петра
Закуска. Трансфер до Петра. Целодневна екскурзия в скалния град Петра.
Това е един от най-вълнуващите дни в йорданското ни пътешествие. Предстои ни целодневна екскурзия в скалния град Петра. Наричан още „Розовия град”, заради естествения розово-червен цвят на скалите, градът е включен в списъка за Световно природно и културно наследство на ЮНЕСКО. Забравен от векове, Петра е „преоткрит” от швейцарския пътешественик и изследовател Йохан Лудвиг Буркхард през 1812 г. Дотогава древните руини са били известни само на бедуините, които го наричали „Изгубеният град”. Самото пътуване до Петра е особено вълнуващо – до него се стига през ветровития и дълъг над един километър каньон Сик, с високи повече от 200 метра стени, които на места се събират до 1,80 метра. Веднага след като излезем от него пред смаяния ни поглед ще се разкрие 50-метровата Съкровищница или Ал-Каснех Фарун. При тази гледка всеки киноман ще си спомни филма “Индиана Джонс и последният кръстоносен поход”. Петра, чието име означава „скала“, е била укрепен град и процъфтяващ търговски център, чиито жители са изсичали къщите си, храмовете и дори гробниците в естествените стени на каньона. В града има повече от 4000 внушителни фасади, изсечени в скалите. Ще видим Римския амфитеатър със 7000 седящи места, Византийската църква с красивата цветна мозайка, царските гробници, пазарите и Храмът на крилатия лъв. По желание може да се изкачим до Манастира, който е и една от най-внушителните постройки в комплекса.
Ще посетим и Малката Петра.
Очаква ви дълго ходене през този ден, за целта се препоръчват удобни обувки. Настаняване в хотела, вечеря и нощувка.
По желание може да се включите в обиколката на Петра през нощта (всеки понеделник, сряда и четвъртък вечер), както и в яздене на кон край планините на Петра, което продължава 1½/2½ часа.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Петра - Акаба
Закуска.Трансфер до Акаба. Настаняване в хотела. Свободно време за плаж и допълнителни екскурзии срещу допълнително заплащане.
Вечеря и нощувка.

ПЕТИ ДЕН:
Закуска.
Освобождаване на стаите (багажът се оставя в стая за багаж в хотела). Свободно време за плаж. Трансфер до летището. Отпътуване за България в 21:05 ч. с полет на авиокомпания „Ryanair”. Пристигане на летище София (терминал 2) след полунощ в 00:10 ч.Как да резервирам
По телефона:
0700 1 2222
Още предложения от дорис